reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Mialam straszne bole plecow i podbrzusza. No i z braku żelaza moglam poronic ale trafilam na czas. Jesli sie niepokoisz nie czekaj

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

No ja biore "szelazo"" bo mam anemię,moze to dlatego też boli :(

Weź dodatkowo paracetamol i dużo wody wysoko zmineralizowanej. Ja jestem też uziemniona z tego samego powodu. Twardnieje i boli.

myslalam,ze nie mozna brac w ciazy paracetamolu?

W 14 tyg byłam na pogotowiu bo plamiłam i brzuch mnie bolał, pani doktor była zdziwiona dlaczego nie wzięłam paracetamolu. Więc jak wróciłam do domu, (bo stwierdzili, że to nic groźnego), wzięłam i powiem szczerze, że ze spokojem przespałam noc, rano już nie plamiłam, i brzuch się uspokoił. Teraz też mnie boli i biorę. I śpij bez majtek

Pytanie z gatunku naiwnych: przeszlam wczoraj 4 km piechota czy to moze zaszkodzic?
Ogolnie mialam zalecenie sie oszczedzac i tak robilam przez 3 pierwsze miesiace. Teraz czuje przyplyw energii i niby juz jest bezpieczniej. W tej ciazy nie mialam zadnych niepokojacych objawow (ale jest zagrozona przez wczejsniejsze straty).
Po spacerze bolalo mnie podbrzusze i czulam sie wypluta. To moglo byc wiecej niz 4 km (5?)...ale teraz juz ok. Chyba poza tym ze za duzo na raz sobie zaserwowalam to nic nie powinno sie stac?

Dzień dobry,

Po prostu zmęczyłaś się, ja np mam bardzo szybki chód i teraz wręcz muszę zwalniać bo mnie brzuch boli.

Paracetamol jak najbardziej mozna, tylko wiadomo nie garściami, nie można ibuprofenu ani kwasu salicylowego (z tym to pożegnajcie sie na jakieś kilka lat ;))

Miłego dnia

Grama80 no właśnie ja mam zameldowanie u wujka, tam obecnie mieszkają rodzice bo go w Polsce nie ma 11 miesięcy w roku. Ja mieszkam na wsi w ich mieszkaniu z mężem i dzieckiem. Mąż ma zameldowanie u swoich rodziców. Widzę że mamy podobnie zagmatwane.
I ZUS kazał pismo złożyć że mam dwa miejsca zamieszkania, Masakra.
A wyjeżdżać możecie po Polsce, trzeba mieć zaświadczenie od ginekologa że wyjezdzacie w celach zdrowotnych, bo wskazana jest zmiana klimatu, np morze by jodu się nawdychac.
Ja do Anglii wylatuje na 6 dni we wrześniu i oby tej kontroli nie bylo.
Ale wszystko możliwe bo szefowa ma mój wniosek urlopowy i może go przekazać do zusu, by nalecieli mnie w tych dniach. Wniosek złożyłam w lutym, oby ta wredna baba o nim zapomniała.
Co do kłucia, ja wczoraj byłam u swojej położnej i powiedziała, że to normalne szczególnie u kobiet po cesarce. Bóle mam takie że aż umrzeć się chce. W poniedziałek mam gina i zapytam go szczegółowo o to.

reklama
hej laski, ja nocke mialam taka wzgledna, tylko raz na siku wstalam o 4-ej a potem usnac nie moglam...bola mnie piersi, ale coraz mocniej aha i nic nie przytylam od ostatniej wizyty...to dobrze czy zle?

Do góry