reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
No to pięknie, dla mnie jako nauczyciela to porażka, dopiero co wdrożyliśmy się w gimnazjum a tu znów zmiana....
I co? Myślą, że dzieci nie będą się tlukly na przerwach? To nic nie zmieni.
Porażka jakaś. Szkoda nerwów.

Już nic na to nie poradzimy

Jezu nie strasz, że już TAKIE rozstępy by były w 16 czy 17 tc. To co by było dalej??? Myślałam, że rozstępy to raczej znacznie później się pojawiają ;(
Gdzieś czytałam, że rozstępy najczęściej wychodzą w II trymestrze właśnie. Ja na szczęście w ciąży z synkiem nie miałam żadnych i mam nadzieję, że i teraz tak będzie.

Witam sie z rana z wyrka.
Niedziela ciężka, Filip dostał gorączki, przespał pół dnia a później wymiotowal.
Wzięliśmy go do siebie na noc i dobrze, bo wybudzal sie z płaczem i wymiotowal ze trzy razy. Do tego gorączkę miał 39 stopni.
A nad ranem chyba był tak wykończony przez wymioty, gorączkę i zrywanie ze snu że nawet nie czuł jak sie zlał nam do łóżka.
Niewiem czy załapał przeziębienie ode mnie, czy grypa jelitowa go rozbiera.
Rano wstał i czuje się juz lepiej. Ale 38 gorączka sie utrzymuje. Zjadł mała parówke i wypil ciepła herbatę, narazie nic nie oddał.

Ehhh jak nie urok to sraczka.
Ja jeszcze nie dokonca wyleczona po przeziębieniu, a teraz jeszcze małego mi zmoglo.
Obym tylko kolejnego dziadostwa nie załapała.

Witam nowa mame z nami.

h4zpgov3o3h14ll7.png
Ojej zdrówka dla małego i miejmy nadzieję, że Was nie pozaraża.

mi duzo osob mowi, ze dziolcha, bo cera brzydka, pryszcz na pryszczu, wlosy tluste, zaszlam kilka dni przed owu i prosze sie nie smiac, ale na usg zawsze mi wyglada na dziolche :D
No właśnie my tak trzy dni przed owu, więc jakoś mi ten chłopak nie pasuje...

Dziewczyny, ponieważ część z Was na wątku wyprawkowym wspominała o chęci kupna/sprzedaży /zamiany rzeczy dzieciowych postanowiłam założyć oddzielny wątek targowy.
Link do: Kupię, sprzedam, zamienię - targ grudniówek
Kupię, sprzedam, zamienię - targ grudniówek
Sama miałam założyć ten wątek po połówkowym za 2 tygodnie, gdyby się okazało, że dziewczynka. Dobrze, że mnie ubiegłaś, bo taki wątek moim zdaniem bardzo przydatny. :happy:

Ja staram się spać z synem podczas jego drzemki bo inaczej nie jestem w stanie funkcjonować. Dzisiaj mnie okrutnie głowa boli, nie dałam rady nawet wyjść na spacer. Chyba będę musiała wziąć tabsa.

f2w3yx8d53zjrig5.png
No mój synek niestety nie zawsze śpi w ciągu dnia, więc nie zawsze mam okazję. Ale jak śpi i ogarnę co jest do ogarnięcia, to zawsze korzystam i się kładę.

Dziewczyny czy macie jakieś znajome/bądź same macie doświadczenie z kontrolami z zusu w trakcie l4 w ciazy ? Sporo ostatnio czytałam na ten temat i ponoć jak ma się zwolnienie to wg urzędników powinno się siedzieć w domu 24h/dobę, jeżeli jest kontrola i nie ma nas w domu to do momentu odwołania wstrzymują wypłatę chorobowego itd

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Na szczęście nie miałam tej przyjemności.

Życzcie mi córki :). Marze o kucykach i sukieneczkach. Jednak cos mi mowi ,ze to syn.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Życzę córci. Rozumiem Twoje marzenie.

I z reguły kontrola jest przy działalności gospodarczej.
Nie zdziwiła bym się gdzyby moja szefowa naslala kontrolę. Pracuje w żłobku i przedszkolu i dzieciaczki różne choroby przynoszą, dodatkowo dźwiganie i przewijanie w ciąży to męczarnia.
Szefowa zastrzegła że nie będzie dla mnie żadnej ulgi.
Dostałam krwawienia, podejrzenie odklejenie kosmowki. I tak już jestem na l4 od 6 tyg ciazy. Lekarz tak czy siak nie zaleca bym wróciła, bo dodatkowo przy mojej szefowej nie mozna się nie stresowac, wredne babsko.
Więc kilka kontroli będę miała znając życie.

Niech przyjeżdżają, poczekam kawę im zrobię ;) może placka upieke hahaha
Nie rozumiem jak kobieta może być taka wredna dla drugiej kobiety.

brak slow, i tak w kolko beda robic, odwolyac, przywracac...mamy chory kraj
No dokładnie, niech już się na coś zdecydują.

Też to właśnie usłyszałam. I nie taka stara! Ja taką kończyłam. I to dopiero co :p
Ja też :laugh2:

Też to właśnie usłyszałam. I nie taka stara! Ja taką kończyłam. I to dopiero co :p
Ja też:)
I szczerze, mam jak najgorsze zdanie o gimnazjum chociaż może nauczyciele albo rodzice gimnazjalistów patrzą na to inaczej, ale z tego co słyszałam, opowieści kuzynów/znajomych to włos się jeży na głowie. Takie zebranie dzieci w najgorszym wieku, którym odbija szajba. Jakoś w klasach 7-8 podstawówki było spokojniej niż w gimnazjum. Ale może to tylko ja trafiłam na takie opowieści a rzeczywistość jest inna.

reklama
Ja nie rozumiem sensu gimnazjum. Ja chodziłam 8 lat do podstawówki i może dzięki temu zrodziły się przyjaźnie i znajomości na całe życie. Nie wiem czy jest to możliwe jak rozdzielają dzieciaki co chwila...

Do góry