reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
Cześć wszystkim! 🤗 Test jeszcze taki mi się ostał zrobiłam ale bielutenki. 🥴 Dziś 9 DPO, jednak te bóle podbrzusza to okresowe no ale można się było spodziewać.
Dobrego dnia 🫶🏻

Załączniki

• 61c6fd8c-a5a1-44a9-b19a-ac57a1644ac0.jpeg
    61c6fd8c-a5a1-44a9-b19a-ac57a1644ac0.jpeg
    52,1 KB · Wyświetleń: 120
@krolowa_kresek jakbym wiecdziala ze na 100* drożny jajowód to bym miała
Testy, ale to są nikłe szanse, a temp od wczoraj spada więc dziś lub jutro okres:) nie ma potrzeby robić testów:)

Co do planów na sylwka, przez dwa lata gdzieś byliśmy najpierw na sali a rok temu na weselu, w tym roku z synem spędzamy sylwestra objazdowego, do teściowej i koło 22 do mojej mamy, ona kocha petardy😂 zaopatrza się co roku w spore ilości i sama je wystrzeliwuje 😂😂😂 i zamierzam podrinkować, lubię wypić drinka z whisky.
A co to staran i alko, wydaje mi się że przy dobrych wynikach, drożnych jajowodach…. Alko nie jest problemem , tak jak „patologia” cpaja chleją palą wszystko, jedzą śmieci i ciąża za ciążą 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
My 5 lat temu bawiliśmy się, wyjazdy w góry, do spa, ze znajomymi, sami, lubiliśmy wypić w weekendy, zabawy taneczne, u znajomych, u nas… i tak zrobiliśmy syna….
Teraz, do owulacji, jak jest weekend wypiję drinka dwa, czasem jak mam chujowy dzień to i w tygodniu.
Mamaginekolog dodała kiedyś fajny artykuł ze do pewnego momentu, chyba tych dwóch kresek, a po owulacji można coś wypić bo nie zaszkodzi, dopiero po pozytywnym teście, ona fajnie to opisała, już nie pamiętam takich szczegółowych :)

Zrobiłam dzisiaj rano z ciekawości test, myśląc że będzie całkiem biały w 11dpo i utwierdzę się z moim przeczuciu, że jednak nic nie wyszło w tym cyklu ale chyba cień cienia jakiś widzę. Nie wiem czy na foto go widać ... Dziś mam 12 dzień po Ovi. Jeszcze z radością się powstrzymuje bo Ovitrelle różnie mi się utrzymywało, raz 10 dni a raz 14. Ale ten cień daje chyba jeszcze jakąś nadzieję, że może coś będzie z cyklu.
Coś się przebija, trzymam kciuki za rozwój sytuacji :)

My zazwyczaj też spędzaliśmy sylwestra w domu, sami albo rodzinnie/ze znajomymi. Raz wyszliśmy do miasta, ale ja się mega boje petard wiec to była trauma, bo ludzie oczywiście rzucają cała noc gdzie popadnie. W tym idziemy na bal sylwestrowy do ulubionej restauracji :D czekam właśnie aż kurier przyniesie mi sukienkę 😅 i cieszę się, ze mamy takie plany bo inaczej pewnie by była stypa w domu. Akurat na 1.01 przypada mi okres, więc bym się pewnie tylko dołowała negatywami w domu. W ogóle to niezły reset będzie, nowy tydzień, nowy rok, nowy cykl 😅

reklama
Do góry