reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Miałam ochotę się dziś rozpędzić i walnąć w ścianę. Znajoma opowiada jak to ma problem z zajściem w ciążę. Zrobiłam już wszystkie badania, jest dobrze i się nie udaje. Skoro sama zaczęła, to chciałam coś podpowiedzieć. No więc wszystkie badania to morfologia, cytologia i tarczyca. Nie do końca wie co to owulacja, ale ją ma bo tak pokazuje aplikacja. Mąż zdrowy bo ciągle mu staje i ma ochotę na seks... Kobieta lat 27 czy coś koło tego....
mamy tę sama koleżankę chyba 😁 „zrobiłam już wszystko co się dało” i dokładnie była to zbadana morfologia i tarczyca, nawet bez cytologii 😆

reklama
Ja sikałam jak głupia w tamtym tygodniu. Prawdopodobnie już będzie śledzenie cyklu od następnego, bo oszaleć idzie z braku kontroli nad tym co się dzieje.
No właśnie ja dla własnego spokoju wole już te owulaki robić, żeby wiedzieć na czym stoję. Obstawiam że nawet jakbym przestała się starać, to bym wolała robić żeby potem dokładnie wiedzieć kiedy okres będzie 😅 duza wygoda

mamy tę sama koleżankę chyba 😁 „zrobiłam już wszystko co się dało” i dokładnie była to zbadana morfologia i tarczyca, nawet bez cytologii 😆
nooo, właśnie dlatego ja alergicznie reaguję na to magiczne "zrobiłam wszystkie badania i u mnie wszystko dobrze".
Albo była u ginekologa, miała badanie na fotelu (nie usg) i lekarz powiedział, ze wszystko dobrze i nic tylko zachodzić :D

No właśnie ja dla własnego spokoju wole już te owulaki robić, żeby wiedzieć na czym stoję. Obstawiam że nawet jakbym przestała się starać, to bym wolała robić żeby potem dokładnie wiedzieć kiedy okres będzie 😅 duza wygoda
Piątka, mam tak samo, bo u mnie się sprawdza na 100% i wiem kiedy na dupe wciągnąć figi zamiast stringów przynajmniej😎😄

A co było powodem takiego cyklu?
Nie wiadomo. Torbieli nie było, tsh spoko. Albo miałam ten mityczny cykl bezowulacyjny, albo był to wynik brania Ovarinu (bo to była jedyna nowa rzecz wprowadzona w miesiącu). Albo uj wie co…..O, właśnie sprawdziłam i dokładnie dzisiaj rocznica tego cyklu o_O czy to jakiś znak?!

Załączniki

• IMG_1944.jpeg
    IMG_1944.jpeg
    15,8 KB · Wyświetleń: 64
nooo, właśnie dlatego ja alergicznie reaguję na to magiczne "zrobiłam wszystkie badania i u mnie wszystko dobrze".
Albo była u ginekologa, miała badanie na fotelu (nie usg) i lekarz powiedział, ze wszystko dobrze i nic tylko zachodzić :D
Oo to chyba też do niego bingo trzeba dodać… „zrobiłam wszystkie badania i wszystko ok” albo tekst lekarza „teraz się starać i zapraszam za miesiąc na wizytę ciążową”

@rybka_pipka napiszesz nam coś o sobie? ile się staracie, czy robiliście jakąś diagnostykę itp?
Ze staraniem to jest świeża sprawa, bo dopiero drugi miesiąc leci. Diagnostyki żadnej nie robiliśmy bo my obydwoje przed 30 i gin odradził. Nie wiem czy to ten słynny instynkt macierzyński, ale nagle z pietruszki zachciało mi się bobasa i przez kilka kolejnych miesięcy nie przestawało chcieć. :D

To ja bez starań chyba robiła profilaktycznie więcej badań niż takie… ananasy.

reklama
Do góry