reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Jak Wam mija dzień ?
Mi fatalnie 😔 czuję się jak... 💩 🙈. Przeziębienie nie odpuszcza, być może wczoraj/dziś/ jutro owulacja...boli brzuch u nastrój cóż...no jestem bez mocy, z bólem głowy i ogólnie jakaś taka do dupy 🤷. Jeden plus, że mimo wszystko udaje nam się coś podziałać 🤷 Najchętniej poszłabym spać 😔 ale niestety męża nie ma w domu, to nie ma opcji na drzemkę 🙈
Współczuję samopoczucia😪 łączę się w dolegliwościach bólowych brzucha niestety, dostałam okres jak byłam w przychodni😖

Dzień mija dość szybko , wracam z Londynu po wizycie, potem w planie robienie uszek na wigilię.
Dzisiaj na wizycie dostałam receptę na azotrymecyne w dawce 500 mg raz dziennie przez 12 dni. Po wybraniu lek na F - nie mogę się odczytać dodam w załączniku i dopiero po 10-12 dniach powtórny wymaz na Ureaplasme.
Nie ma szans nawet na drożność w styczniu, nawet pod warunkiem , że to leczenie zadziała, niestety to wszystko trwa a na wynik wymazu czekałam dodatkowe 6 dni.
Mam nadzieję, że tym razem zadziała leczenie, bo mam już dość i pojawił się częstomocz, co znaczy że bakteria sobie grasuje w najlepsze😐
Seks przez 12 dni antybiotyku albo w prezerwatywie, a jak damy radę to abstynencja.
Jak dojadę zamówię w aptece i pewnie od poniedziałku zaczniemy brać.

Załączniki

• 20231216_134822.jpg
    20231216_134822.jpg
    788,9 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Ja dzisiaj też ubierałam dom, choinkę i ostatnie zakupy prezentowe za mną. Jeszcze zastanawiam się kiedy upiec piernik z ciasta dojrzewającego. Dziś też zrobiłam zastrzyk z Ovi i czekam niecierpliwie do sylwestra na testowanie.
Trzymam kciuki aby zaskoczyło, po drożności zawsze oczekiwania na ciążę rosną i w pełni rozumiem🙂

Współczuję samopoczucia😪 łączę się w dolegliwościach bólowych brzucha niestety, dostałam okres jak byłam w przychodni😖

Dzień mija dość szybko , wracam z Londynu po wizycie, potem w planie robienie uszek na wigilię.
Dzisiaj na wizycie dostałam receptę na azotrymecyne w dawce 500 mg raz dziennie przez 12 dni. Po wybraniu lek na F - nie mogę się odczytać dodam w załączniku i dopiero po 10-12 dniach powtórny wymaz na Ureaplasme.
Nie ma szans nawet na drożność w styczniu, nawet pod warunkiem , że to leczenie zadziała, niestety to wszystko trwa a na wynik wymazu czekałam dodatkowe 6 dni.
Mam nadzieję, że tym razem zadziała leczenie, bo mam już dość i pojawił się częstomocz, co znaczy że bakteria sobie grasuje w najlepsze😐
Seks przez 12 dni antybiotyku albo w prezerwatywie, a jak damy radę to abstynencja.
Nie fajnie. Kurcze zdecydowaliście się na kolejny krok i tak pod górkę, jakby było mało że starania już trochę trwają...

Nie fajnie. Kurcze zdecydowaliście się na kolejny krok i tak pod górkę, jakby było mało że starania już trochę trwają...
Dokładnie, ale co zrobić, nie ma wyjścia trzeba to wyleczyć, inaczej się nie da😔 tylko mieć nadzieję, że teraz się uda, bo jak nie to chyba oszaleje. Od sierpnia cały czas coś nie idzie tak jak ma... a za chwilę styczeń. Czas leci nieubłaganie a wtedy kiedy nie trzeba to dłuży się w nieskończoność.

Przykro mi, że życie rzuca Wam dodatkowe kłody w staraniach :( ale mam nadzieję, że już niedługo po tych kłodach dojdziecie na sam szczyt marzeń🍀

reklama
Dokładnie, ale co zrobić, nie ma wyjścia trzeba to wyleczyć, inaczej się nie da😔 tylko mieć nadzieję, że teraz się uda, bo jak nie to chyba oszaleje. Od sierpnia cały czas coś nie idzie tak jak ma... a za chwilę styczeń. Czas leci nieubłaganie a wtedy kiedy nie trzeba to dłuży się w nieskończoność.
Trzymam kciuki żeby tym razem wszystko poszło po waszej myśli 🤞🏻✊🏻

Do góry