reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Jeszcze dziewczyny w temacie tego wczorajszego bólu o którym pisałam. Dzisiaj mówię o tym fizjologiczne i wyszło, że to mięsień biodrowo-krzyżowy. Rozmasowała. Nie boli. :)

A na fali motywacji do ruchu po wizycie zamówiłam już bandy, roller i piłkę :)

reklama
Powiem Wam pewną ciekawostkę w kwestii heparyny - podczas wczorajszej wizyty lekarz powiedział, że przy takich mutacjach jak moje, on zaleca przyjmowanie jej już od owulacji, bo jego zdaniem ma to istotne znacznie już na etapie implantacji i tworzenia się kosmków, i pozwala uniknąć sytuacji, w której choćby w jednym z nich wystąpi zator (żeby przy kolejnych podziałach wszystkie nowe mogły tworzyć się prawidłowo).
przypomnisz jaką masz mutacje?

czy jak nie mam historii poronień tylko po prostu nie zachodzę to jest sens badać trombo i zespół antyfosfo? Bo z tego co widze zalecenia to głównie jakieś działania po pozytywnym teście, a ja jak wiemy takich nie miewam.

przypomnisz jaką masz mutacje?
Zrzut ekranu 2023-12-14 o 11.55.41.png

Nie jesteś odosobniona, ja tez tak mam. I pierdnąć na luzie można hahahaha
U nas to jest tak, że ja nie mogę tego robić bo przeciez kobiety nie pierdzą ale jemu wolno 😵‍💫
Nie pierdzą....później hemoroidy, bóle brzucha i inne cuda 🤦. Ja uwielbiam to, że dla mojego męża fizjologia to fizjologia. Pamiętam jak na początku związku dosłownie zalał mnie okres....prześcieradło do prania, weszłam do łazienki zajęłam wszystko z siebie... wyglądało jakby świnie zarzynali a on wszedł do mnie i tylko pytał jak się czuje 🙈 mimo lat razem w pracy i lat przyjaźni początkowo strasznie się zestresowałam. Właściwie dzięki nie mu oswoiłam dużo naturalnych rzeczy 🤷 właśnie jak to, że możesz puścić bąka i nie musisz się palić ze wstydu 😂. Może pora mu zrobić terapię szokową 🤷 pierdzimy na śmierdząco, robimy kupę (znam historię gościa, któremu matka powiedziała, że kobiety srają brokatem i posypywała muszlę klozetową brokatem....czaicie??? ).

czy jak nie mam historii poronień tylko po prostu nie zachodzę to jest sens badać trombo i zespół antyfosfo? Bo z tego co widze zalecenia to głównie jakieś działania po pozytywnym teście, a ja jak wiemy takich nie miewam.
Ja zaszłam w ciążę dopiero na acardzie 🤷 a mam Pai i MTHFR hetero 🤷 może przypadek ale wiem, że pai lubi utrudniać zagnieżdżanie

Jeśli dobrze pamiętam, mutacja w genie PAI-I może utrudniać implantację.

Powiem Wam pewną ciekawostkę w kwestii heparyny - podczas wczorajszej wizyty lekarz powiedział, że przy takich mutacjach jak moje, on zaleca przyjmowanie jej już od owulacji, bo jego zdaniem ma to istotne znacznie już na etapie implantacji i tworzenia się kosmków, i pozwala uniknąć sytuacji, w której choćby w jednym z nich wystąpi zator (żeby przy kolejnych podziałach wszystkie nowe mogły tworzyć się prawidłowo).
To ja dzisiaj przy okazji pokazałam swojej gin. Wynik mutacji w PAI homo i mthfr homo i mi powiedziała że te mutacje ma połowa społeczeństwa. I ona nie zaleca nic przyjmować. Nie wiem może mi tak powiedziała bo ja nie zaszłam jeszcze nigdy w ciążę i nie poroniłam. 🤷

reklama
Do góry