reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Ciekawe z tą mizofonią i wkurwieniem jak ktoś je 😮 słyszałam kiedyś o tym. To musi być ciężkie 😮
Mnie jedynie wkurwia jak mam zasnąć a jakis zegar tyka 😅 no i głośne oddychanie jak zasypiam 😬 dlatego spie w stoperach.
Ale na przykład ulewa i obijanie się deszczu o parapet, glosna burza czy zmywarka mi nie przeszkadzają. Tez pewnie w moim przypadku to jakieś zaburzenie. A może nerwica 😛
o taaaak. Tykanie zegara i głośne oddychanie - od razu się fiksuję na tym i nie mogę spać.
Ale ja jako osoba, która cierpi na bezsenność już przeszła na tej płaszczyźnie wiele. Jak spałam w stoperach to przeszkadzało mi bicie własnego serca. A czasem mi przeszkadzało np ułożenie języka w buzi i na tym się skupiłałam, ze dziwnie leży i nie mogłam zasnąć.
Każde pyknięcie w grzejniku, szczeknięcie psa na zewnątrz. To był dramat, teraz na szczęście jest duuuużo lepiej, choć dalej z pomocą leków.

reklama
o taaaak. Tykanie zegara i głośne oddychanie - od razu się fiksuję na tym i nie mogę spać.
Ale ja jako osoba, która cierpi na bezsenność już przeszła na tej płaszczyźnie wiele. Jak spałam w stoperach to przeszkadzało mi bicie własnego serca. A czasem mi przeszkadzało np ułożenie języka w buzi i na tym się skupiłałam, ze dziwnie leży i nie mogłam zasnąć.
Każde pyknięcie w grzejniku, szczeknięcie psa na zewnątrz. To był dramat, teraz na szczęście jest duuuużo lepiej, choć dalej z pomocą leków.
Ooo tak, w stoperach też musiałam nauczyć się spać.. przetestowałam ich wiele, łącznie z jakimiś za 50zl, co miały blokować chrapanie, ale shit totalny.
I tak, czasem nadal przeszkadza mi własny oddech 😏
Wiecie jaka była moja rozkmina jak zdecydowaliśmy się starać o dziecko? Że najtrudniej będzie mi się odzwyczaić od stoperów 🤣 no ale, to było dwa lata temu i problem nadal nie wystąpił.

A macie może jakieś swoje sposoby żeby szybko zakończyło się plamienie po okresie? Jutro mam tą drożność w 8dc, a plamienie dalej mi się ciągnie po okresie, nie jest duże ale jednak jest. Nie wiem czy do drożności HyCoSy jest to przeciwwskazanie? Macie może jakieś swoje sposoby? Przeżywam to badanie jak mrówka okres, ale przekładać kolejny raz już nie chce 🥺

A macie może jakieś swoje sposoby żeby szybko zakończyło się plamienie po okresie? Jutro mam tą drożność w 8dc, a plamienie dalej mi się ciągnie po okresie, nie jest duże ale jednak jest. Nie wiem czy do drożności HyCoSy jest to przeciwwskazanie? Macie może jakieś swoje sposoby? Przeżywam to badanie jak mrówka okres, ale przekładać kolejny raz już nie chce 🥺
Mi lekarz powiedział, że niewielkie palmienie nie jest przeciwwskazaniem (też miałam HyCoSy). Może zadzwoń do lekarza i dopytaj co robić?

Hejo w środę! Ja dziś w domu więc sobie siedzę w szlaforku z kawusią i klikam w komputer :D
Dziś jestem słomianą wdową, bo maż ma imprezę firmową. Więc mam w planach poćwiczyć, ogarnąć dom, nagotować gar zupy ogórkowej i oglądać Kevina Samego w Domu 😂

A i w ogóle nasikałam na test... 😂😂

W moim przypadku lekarka czekała na totalny koniec plamienia. Jak mnie badała, to stwierdziła, że była jedna nitka zabarwionego śluzu i nic więcej, to możemy robić.
Ale nie wiem czy jest sposób, aby plamienie się skończyło 🤷

Hejo w środę! Ja dziś w domu więc sobie siedzę w szlaforku z kawusią i klikam w komputer :D
Dziś jestem słomianą wdową, bo maż ma imprezę firmową. Więc mam w planach poćwiczyć, ogarnąć dom, nagotować gar zupy ogórkowej i oglądać Kevina Samego w Domu 😂

A i w ogóle nasikałam na test... 😂😂
Czy też masz tak, że jak męża nie ma, to lepiej się w domu działa? 🤣
Mi się jakoś lepiej sprząta wtedy 🤔
Ale Kevin ❤️ miły wieczór będzie 😁

reklama
Mi lekarz powiedział, że niewielkie palmienie nie jest przeciwwskazaniem (też miałam HyCoSy). Może zadzwoń do lekarza i dopytaj co robić?
Uff... dobrze to słyszeć, że tak ci powiedział. Dzwonić nie będę, bo jej dzisiaj nie ma w gabinecie, a też jak zobaczy jakie to plamienie jest to może tak jak mówisz stwierdzi, że to nie jest przeciwwskazanie.🤞 Tak czy siak wizyta nie będzie bez sensowna bo chce jej pokazać badania które sobie dodatkowo zrobiłam, więc i tak będę na wizycie. Jedynie bardzo bym chciała mieć w końcu robiona tą drożność, bo jakoś wewnętrznie bardzo wierzę, że może po drożności zdarzy się cud i się uda zajść. Mam nadzieję że się nie rozczaruje.

Do góry