wrobelmm
Fanka BB :)
Yeaa!Hej! Ja po monitoringu, jeden pęcherz 22mm, drugi niestety tylko 15. Ale robimy dzis. Właśnie czekamy na walenie xD
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Yeaa!Hej! Ja po monitoringu, jeden pęcherz 22mm, drugi niestety tylko 15. Ale robimy dzis. Właśnie czekamy na walenie xD
O bardzo fajnie napisane.Ok, z tym się zgadzam, bo dla mnie bycie rodzicem chrzestnym to zobowiązanie do bycia niejako przyjacielem i takim dobrym duchem tego dziecka, i wspieranie go na różnych etapach życia oraz pokazywania np. jak cieszyć się życiem, dostrzegając piękno małych rzeczy, będąc jednocześnie dobrym dla siebie i innych. I są dzieci, dla których czuje się „matką chrzestną”, mimo braku obrządku chrztu. Niemniej sama formuła chrztu wg kk, zobowiązuje do wychowywania dziecka w wierze, zgodnie z nauką i powagą kościoła etc. a od tego jestem bardzo daleka, czego moi bliscy i przyjaciele są w pełni świadomi, i z tego wynika mój dysonans.
z tego co obiło mi się o uszy homocysteina mniej niż 10 a do starań najlepiej mniej niż 8Powtórzyłam sobie hormony, dodałam jeszcze kilka badań, na część wyników jeszcze czekam. Standardowo estradiol na dolnej granicy, nic się tutaj nie zmieniło, ale stosunek LH/FSH wyszedł niski, bo 0,52. Jaka powinna być homocysteina?
Zobacz załącznik 1593579
a ktory to dzien cyklu,? lh i fsh to chyba jakos na pocztaku sie bada?Powtórzyłam sobie hormony, dodałam jeszcze kilka badań, na część wyników jeszcze czekam. Standardowo estradiol na dolnej granicy, nic się tutaj nie zmieniło, ale stosunek LH/FSH wyszedł niski, bo 0,52. Jaka powinna być homocysteina?
Zobacz załącznik 1593579
Pod kątem immunologii homocysteina do starań powinna być na poziomie ok. 6-8, ale niższa, mieszcząca się w normie, nie jest problem - docent, przy wyniku podobnym jak u Ciebie, mówi że jest ok, ale czasem zaleca zmniejszenie dawki i przyjmowanie witamin co 2 dzień (co innego gdyby była wyższa). Odstawiałaś witaminy przed badaniem?Powtórzyłam sobie hormony, dodałam jeszcze kilka badań, na część wyników jeszcze czekam. Standardowo estradiol na dolnej granicy, nic się tutaj nie zmieniło, ale stosunek LH/FSH wyszedł niski, bo 0,52. Jaka powinna być homocysteina?
Zobacz załącznik 1593579
Pisze to że swoje perspektywy, osoby wierzącej. Chrzestni mojego dziecka w żaden sposób nie przybliżają do go do wiary. Wgl nie jestem zadowolona z naszego wyboru, kupują prezenty i na tym kończy się ich rola. Za to jest kilka innych osób które tak jak pisałaś, nie są chrzestnymi, a zachowują się jakby nimi byliOk, z tym się zgadzam, bo dla mnie bycie rodzicem chrzestnym to zobowiązanie do bycia niejako przyjacielem i takim dobrym duchem tego dziecka, i wspieranie go na różnych etapach życia oraz pokazywania np. jak cieszyć się życiem, dostrzegając piękno małych rzeczy, będąc jednocześnie dobrym dla siebie i innych. I są dzieci, dla których czuje się „matką chrzestną”, mimo braku obrządku chrztu. Niemniej sama formuła chrztu wg kk, zobowiązuje do wychowywania dziecka w wierze, zgodnie z nauką i powagą kościoła etc. a od tego jestem bardzo daleka, czego moi bliscy i przyjaciele są w pełni świadomi, i z tego wynika mój dysonans.
Ja tam najbardziej cenię ofiarowany czas i traktowanie mojego dziecka jak małego dorosłegoWiększość ludzi nie wie po co są rodzice chrzestni. Są oni żeby dbać o wychowanie dziecka w wierze katolickiej. U nas jest przyjęte, że rodzic chrzęstny jest od dawania prezentów. Nie wiem czy znam kogoś kto tak postępuje, znaczy dba aby dziecko poznawało wiarę i ją umacnia. No ale na takie rzeczy mało który katolik zwraca uwagę, grunt żeby prezent był.