reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Ja niestety zaczynam podejrzewać, że ostatnio miał rozmowę ze swoją matką. I ta znowu cos wymyśliła. A wiecie, zbliżają się święta :) a to u nas zawsze czas w którym teściowa musi zrobić na opak, wbrew naszym planom. Zacząć manipulować w tedy i w ogóle ciężka atmosfera.
Na przeciw temu moja rodzina, która jest elastyczna, jasno mówimy jak to wygląda i dogadujemy się co do świąt w minutę.
Eh to już nie trzeba pisać więcej... 😐

reklama
Może w pracy idzie coś nie tak. Mój jak się pokłóci ze swoim ojcem to jest tragedia 🤦🏻‍♀️ ale ja nie skacze koło niego. Ma albo mówić co się stało, albo zamilknąć i nie niszczyć mi humoru.
No może to go denerwuje, że w domu jest 😅
ale to jakie rodzaju głupotę by wymyśliła? Że aż facet nie chce się byzkać
Wiesz co, to jest ciężka sytuacja🙃 to już bardziej na priv.

Tak, my też to przerabialiśmy, mój mąż się totalnie spinał jak słyszał ode mnie, że mam dni płodne, że powinniśmy i czasami nic z tego nie wychodziło i kończyło się awanturą ... 😩

Od ostatnich dwóch miesięcy staram się nie mówić, że "trzeba", że "musimy", że "powinniśmy" i jest lepiej (mimo że czasem mnie aż skręca, że znowu nic z tego nie bedzie). Choć mam też wrażenie, że on sobie sam zaczął gdzieś notować jak mi wypadają dni płodne i inicjuje seks w tym okresie 😄 strasznie delikatni są ci faceci 😅
U nas to ja się bardziej spinałam 🤦🏻‍♀️ teraz trzeba, dzisiaj lepiej nie, jutro tak 🤷🏻‍♀️ a nastrój swoje. To mój mąż jak słyszał "płodne" potrafił nalać lampkę wina, włączyć nastrojową muzykę i starał się odciągać moją uwagę. Ostatnio też mieliśmy taki dziwny cykl....wiecie...jak wakacje to musi się udać i inne takie 🤦🏻‍♀️ a ja zamiast się cieszyć seksem (a lubię) to byłam spięta jak baranie jaja 🤷🏻‍♀️. W tym cyklu nie robiłam testów owulacyjnych i tylko się domyślam kiedy mogła być owulacja ale totalnie przyjemnie spędziliśmy ten czas. Napaliłam się na testy ciążowe jak szczerbaty na suchary....gdyby mój mąż wiedział, że wyszczałam 20 testów, to najpierw złapałby się za głowę, a na koniec przytulił, bo wie jak zaniosłam tą stratę 😔. Teraz przywołuje się do porządku, nawet nie kupuję testu na niedzielę. Przyjdzie okres, zapraszam. Jak nie to w poniedziałek zrobię dla świętego spokoju 🙂. Pora wrócić do normalności, sikać jak człowiek co drugie dzień a nie codziennie, doszukiwać się cieni i kończyć na 3 testach pod latarką 🤦🏻‍♀️ Na maksa mi wstyd w co się wpędziłam sama 🤷🏻‍♀️ Wracając do mężczyzn. Mój mąż jak zaczęliśmy się starać powiedział " przepraszam Cię ale czuję, że będzie problem" 😔. Tym razem to on ma więcej wiary 🙂

1000013119.jpg

I ja doczekałam się swoich. Przypomnijcie mi o co chodzi, bo wszystko co wiedziałam nagle się ulotniło. 😅

Zobacz załącznik 1590651
I ja doczekałam się swoich. Przypomnijcie mi o co chodzi, bo wszystko co wiedziałam nagle się ulotniło. 😅
Gratulacje! Jesteś w tej połowie społeczeństwa, która ma te mutacje :D
MTHFR - bierzemy kwas foliowy metylowany. Są teraz dwie teorie tj. PTGiP rekomenduję suplementację kwasem Foliowym metylowanym oraz syntetycznym. Druga teoria, że tylko metylowanym, bo syntetyczny blokuje wchłanianie. Z samym metylowanym nie znalazłam dobrego suplementu przedciążowego.
Osobiście biorę PUERIE UNO i wiele dziewczyn, które mają te mutacje biorą właśnie ten.

PAI-1 4G w homo - mam tą samą mutacje i mam zalecony acard 150 od pozytywnego testu, bez heparyny. Tutaj nie ma jasnych i takich samych wytycznych. Zależy od Twojego lekarza jak zaleci :) może to być sam acard, sama heparyn lub heparyna + acard od pozytywnego testu. Ja do pozytywnego testu biorę acard 75mg, ale to na własną rękę. Przez cały cykl i na noc :)

reklama
Do góry