reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Witajcie. Dzisiaj założyłam tu konto😌do tej pory czytałam tylko komentarze😌
Z mężem staramy się 3 cykl.
@ spóźnia mi się 4 dni, robiłam test płytkowy -wyszedł negatywny. Cykle mam regularne jak w zegarku co 25 dni. W tym miesiącu czuje się wyjątkowo inaczej 😕nie mamy ciśnienia... jutro idę na betę- nie za wcześnie ?
Pozdrawiam
I tak w ogóle to cześć, fajnie że tutaj wpadłaś 😁

reklama
☺️Witam, tez się cieszę 😃
Właśnie ten miesiąc mieliśmy tak spontaniczny ze w ogóle tego nie kontrolowałam. 🤨a po za tym z mężem mamy prawie codzienna prokreację 🤪

Wczoraj miałam minimalne różowe plamienie - co nigdy mi się nie zdarzało. Od 3 dni mam zgagę, dziwne mdłości

☺️Witam, tez się cieszę 😃
Właśnie ten miesiąc mieliśmy tak spontaniczny ze w ogóle tego nie kontrolowałam. 🤨a po za tym z mężem mamy prawie codzienna prokreację 🤪

Wczoraj miałam minimalne różowe plamienie - co nigdy mi się nie zdarzało. Od 3 dni mam zgagę, dziwne mdłości
Cześć! Swoja droga zawsze mnie to ciekawiło jak to jest, moze ktoras z dziewcząt wie ? Codzienny seks poteguje szanse na zajście, czy szanse maleja ? Znajoma mi kiedys opowiadała, ze jej lekarz doradzał stosunek co 2 dzien i wtedy niby zaszła spokojnie. Ja z kolei praktykowałam codzienny i udalo sie szybko, ale poronilam. Nie mialam parcia tylko po prostu u nas tak to zawsze wygladalo spontanicznie. A teraz rozmyślam ile w tym prawdy, od czego to zależy. Już wolę przygotowywać sie na kolejne starania 🤭

Cześć! Swoja droga zawsze mnie to ciekawiło jak to jest, moze ktoras z dziewcząt wie ? Codzienny seks poteguje szanse na zajście, czy szanse maleja ? Znajoma mi kiedys opowiadała, ze jej lekarz doradzał stosunek co 2 dzien i wtedy niby zaszła spokojnie. Ja z kolei praktykowałam codzienny i udalo sie szybko, ale poronilam. Nie mialam parcia tylko po prostu u nas tak to zawsze wygladalo spontanicznie. A teraz rozmyślam ile w tym prawdy, od czego to zależy. Już wolę przygotowywać sie na kolejne starania [emoji2960]
Różne są szkoły.. Np. przy ovitrelle gin kazała w dniu zastrzyku i dzień po. Androlog też kazał codziennie.
Inna gin w okresie płodnym co 2dni

Cześć! Swoja droga zawsze mnie to ciekawiło jak to jest, moze ktoras z dziewcząt wie ? Codzienny seks poteguje szanse na zajście, czy szanse maleja ? Znajoma mi kiedys opowiadała, ze jej lekarz doradzał stosunek co 2 dzien i wtedy niby zaszła spokojnie. Ja z kolei praktykowałam codzienny i udalo sie szybko, ale poronilam. Nie mialam parcia tylko po prostu u nas tak to zawsze wygladalo spontanicznie. A teraz rozmyślam ile w tym prawdy, od czego to zależy. Już wolę przygotowywać sie na kolejne starania 🤭
Ja z moim też praktykuje prawie codziennie🙊 a tu już 2 lata z przerwami i ani widu ani słychu 🙈

Ja to myślę, że seks robieniu dzieci nigdy nie zaszkodzi [emoji16]
Chociaż moja pani ginekolog mówi "co dwa dni i bez dyskusji" [emoji1787]
Ostatnio czytalam w jakimś artykule (ale nic ambitnego), że tylko seks więcej niż 1 raz dziennie może przynieść więcej szkody niż pożytku bo niby mocno osłabia to sklad nasienia i w tym kluczowym momencie może być za mało żołnierzy. Ale jaka w tym prawda [emoji2368]

Ja byłam 4 miesiace temu u ginekologa zapytać jak mam się przygotować do ewentualnej ciąży, zrobil mi podstawowe badania, zalecił kwas foliowy i usłyszałam żeby współżyć regularnie- jak zapytałam o częstotliwość- Powiedział ze zawsze kiedy ma się ochotę.
no i oczywiście w oknie owu😀
Wiec ilu lekarzy tyle opinii 🤷‍♀️

reklama
Ja to myślę, że seks robieniu dzieci nigdy nie zaszkodzi [emoji16]
Chociaż moja pani ginekolog mówi "co dwa dni i bez dyskusji" [emoji1787]
Ostatnio czytalam w jakimś artykule (ale nic ambitnego), że tylko seks więcej niż 1 raz dziennie może przynieść więcej szkody niż pożytku bo niby mocno osłabia to sklad nasienia i w tym kluczowym momencie może być za mało żołnierzy. Ale jaka w tym prawda [emoji2368]
Haha mój M tez tak mowi ... raz dziennie i nie więcej, bo juz czeka na dwie kreski. 🤭

Do góry