reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Witajcie. Dzisiaj założyłam tu konto😌do tej pory czytałam tylko komentarze😌
Z mężem staramy się 3 cykl.
@ spóźnia mi się 4 dni, robiłam test płytkowy -wyszedł negatywny. Cykle mam regularne jak w zegarku co 25 dni. W tym miesiącu czuje się wyjątkowo inaczej 😕nie mamy ciśnienia... jutro idę na betę- nie za wcześnie ?
Pozdrawiam
I tak w ogóle to cześć, fajnie że tutaj wpadłaś 😁

reklama
☺️Witam, tez się cieszę 😃
Właśnie ten miesiąc mieliśmy tak spontaniczny ze w ogóle tego nie kontrolowałam. 🤨a po za tym z mężem mamy prawie codzienna prokreację 🤪

Wczoraj miałam minimalne różowe plamienie - co nigdy mi się nie zdarzało. Od 3 dni mam zgagę, dziwne mdłości

☺️Witam, tez się cieszę 😃
Właśnie ten miesiąc mieliśmy tak spontaniczny ze w ogóle tego nie kontrolowałam. 🤨a po za tym z mężem mamy prawie codzienna prokreację 🤪

Wczoraj miałam minimalne różowe plamienie - co nigdy mi się nie zdarzało. Od 3 dni mam zgagę, dziwne mdłości
Cześć! Swoja droga zawsze mnie to ciekawiło jak to jest, moze ktoras z dziewcząt wie ? Codzienny seks poteguje szanse na zajście, czy szanse maleja ? Znajoma mi kiedys opowiadała, ze jej lekarz doradzał stosunek co 2 dzien i wtedy niby zaszła spokojnie. Ja z kolei praktykowałam codzienny i udalo sie szybko, ale poronilam. Nie mialam parcia tylko po prostu u nas tak to zawsze wygladalo spontanicznie. A teraz rozmyślam ile w tym prawdy, od czego to zależy. Już wolę przygotowywać sie na kolejne starania 🤭

Cześć! Swoja droga zawsze mnie to ciekawiło jak to jest, moze ktoras z dziewcząt wie ? Codzienny seks poteguje szanse na zajście, czy szanse maleja ? Znajoma mi kiedys opowiadała, ze jej lekarz doradzał stosunek co 2 dzien i wtedy niby zaszła spokojnie. Ja z kolei praktykowałam codzienny i udalo sie szybko, ale poronilam. Nie mialam parcia tylko po prostu u nas tak to zawsze wygladalo spontanicznie. A teraz rozmyślam ile w tym prawdy, od czego to zależy. Już wolę przygotowywać sie na kolejne starania [emoji2960]
Różne są szkoły.. Np. przy ovitrelle gin kazała w dniu zastrzyku i dzień po. Androlog też kazał codziennie.
Inna gin w okresie płodnym co 2dni

Cześć! Swoja droga zawsze mnie to ciekawiło jak to jest, moze ktoras z dziewcząt wie ? Codzienny seks poteguje szanse na zajście, czy szanse maleja ? Znajoma mi kiedys opowiadała, ze jej lekarz doradzał stosunek co 2 dzien i wtedy niby zaszła spokojnie. Ja z kolei praktykowałam codzienny i udalo sie szybko, ale poronilam. Nie mialam parcia tylko po prostu u nas tak to zawsze wygladalo spontanicznie. A teraz rozmyślam ile w tym prawdy, od czego to zależy. Już wolę przygotowywać sie na kolejne starania 🤭
Ja z moim też praktykuje prawie codziennie🙊 a tu już 2 lata z przerwami i ani widu ani słychu 🙈

Ja to myślę, że seks robieniu dzieci nigdy nie zaszkodzi [emoji16]
Chociaż moja pani ginekolog mówi "co dwa dni i bez dyskusji" [emoji1787]
Ostatnio czytalam w jakimś artykule (ale nic ambitnego), że tylko seks więcej niż 1 raz dziennie może przynieść więcej szkody niż pożytku bo niby mocno osłabia to sklad nasienia i w tym kluczowym momencie może być za mało żołnierzy. Ale jaka w tym prawda [emoji2368]

Ja byłam 4 miesiace temu u ginekologa zapytać jak mam się przygotować do ewentualnej ciąży, zrobil mi podstawowe badania, zalecił kwas foliowy i usłyszałam żeby współżyć regularnie- jak zapytałam o częstotliwość- Powiedział ze zawsze kiedy ma się ochotę.
no i oczywiście w oknie owu😀
Wiec ilu lekarzy tyle opinii 🤷‍♀️

reklama
Ja to myślę, że seks robieniu dzieci nigdy nie zaszkodzi [emoji16]
Chociaż moja pani ginekolog mówi "co dwa dni i bez dyskusji" [emoji1787]
Ostatnio czytalam w jakimś artykule (ale nic ambitnego), że tylko seks więcej niż 1 raz dziennie może przynieść więcej szkody niż pożytku bo niby mocno osłabia to sklad nasienia i w tym kluczowym momencie może być za mało żołnierzy. Ale jaka w tym prawda [emoji2368]
Haha mój M tez tak mowi ... raz dziennie i nie więcej, bo juz czeka na dwie kreski. 🤭

Do góry