No i mnie jest powyżej 11. Ale w tej wlasnie dolnej granicy.. Ja też jutro będę rano dzownic do gina i pytać co i jak ze względu na poprzednia starte..Mam niewiele wyzszy, aż spojrzałam na twoj post i mamy inne jednostki. Po przeliczeniu a ng/ml mam 14,10, będę jutro dzwonić do swojej ginekolog pytać o niego. Jak szukałam w internecie, to w 1 trym progesteron powinien być powyżej 11ng/ml
reklama
Anio0lek
Fanka BB :)
Kochana święte słowa!A ja się wtrącę... mi przykrość by sprawily nie ich posty, a Twój, który sugeruje ciażę pozamaciczną (byłabym przerazona, jakby mi ktoś nagle zasugerowal, że jestem w ciąży pozamacicznej!!). Nigdy w życiu, nawet mając doświadczenie życiowe, nie palnęłabym nikomu, że może mieć ciążę pozamaciczną, jezeli w sumie nic na to nie wskazuje. Tak niski wynik beta HCG w zadnym wypadku nie sugeruje ciazy pozamacicznej - jedyne co sugeruje, to to, że kobieta jest ZDROWA i nie ma ciąży - nawet w opisie wyników labo jest tak napisane. Nie można ot tak komuś bez wlaściwie żadnych przesłanek pisać, że to ciąża pozamaciczna. Przecież ktoś może się tak przerazić, że nawet może poronić, jeśli rzeczywiście jest w ciąży, zacznie się stresować, płakac itd. Po co?
To tak, jakby każdej dziewczynie, co pokazuje, ż ema 2 kreski pisac: ej, nie ciesz się tak, to może być pozamaciczna!!! Po co...
Zdrowe kobiety mogą mieć betę do 5 nawet. I to jest normalne. Zdrowe. To, że Ty akurat bylas w ciąży, to czysty przypadek. Równie dobrze mogło Ci wtedy wyjść poniżej 0.1, a trzy dni później już by się okazało, że jesteś w ciąży, tylko za szybko zrobiłaś badanie. To byl przypadek. Po prostu.
Ja jestem zwolennikiem czekania aż @ spóźnia się co najmniej 3 dni i wtedy testować dopiero. Co innego, jak spóźnia się tydzien i testy wychodzą negatywne, wtedy rozumiem sens robienia badania beta HCG. Skoro tu pojawiła się wątpliwość, to dla świętego spokoju bym za dwa dni powtórzyła, jakby @ nie przyszla, szczególnie po naczytaniu się, że mogę mieć ciążę pozamaciczną... Ale przy tak niskim progesteronie... No nie wiem, ciężko. Ja sama mialam problemy z progesteronem w pierwszej ciąży. Można rzeczywiście za dwa dni powtórzyć i jeśli ciąża jednak jest, to migiem do lekarza po luteinę/duphaston, bo przy tak niskim progu na pewno da.
@HeraUnique a Ty mialas się już nie denerwowac, taka była umowa. teraz to Mikołaj nawet dwie rózgi Ci da, a nie jedną.
AniaL92
Pięknie gratulacjeNie wierzę! [emoji177]Zobacz załącznik 1214840
HeraUnique
No a tu już dawno po 21dc I długo po 14dpoTak, to był jakoś 21dc przy owulacji w 14dc
Gwiazdka94
Gratulacje! Ktory dpo?Udało Się! Niedzielny test, Dzisiaj byłam na pierwszej becie i wynik 64! Za Dwa Dni powtórka [emoji3059][emoji7][emoji3590]
AniaL92
GratulacjeUdało Się! Niedzielny test, Dzisiaj byłam na pierwszej becie i wynik 64! Za Dwa Dni powtórka
GratulacjeUdało Się! Niedzielny test, Dzisiaj byłam na pierwszej becie i wynik 64! Za Dwa Dni powtórka
Ihavehope
18-19 tak przypuszczam bo 26.11 brałam zastrzykGratulacje! Ktory dpo?
reklama
MamaR
Gratulacje ❤ Piękny wynik!Udało Się! Niedzielny test, Dzisiaj byłam na pierwszej becie i wynik 64! Za Dwa Dni powtórka