reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Mam niewiele wyzszy, aż spojrzałam na twoj post i mamy inne jednostki. Po przeliczeniu a ng/ml mam 14,10, będę jutro dzwonić do swojej ginekolog pytać o niego. Jak szukałam w internecie, to w 1 trym progesteron powinien być powyżej 11ng/ml
No i mnie jest powyżej 11. Ale w tej wlasnie dolnej granicy.. Ja też jutro będę rano dzownic do gina i pytać co i jak ze względu na poprzednia starte..

reklama
A ja się wtrącę... mi przykrość by sprawily nie ich posty, a Twój, który sugeruje ciażę pozamaciczną (byłabym przerazona, jakby mi ktoś nagle zasugerowal, że jestem w ciąży pozamacicznej!!). Nigdy w życiu, nawet mając doświadczenie życiowe, nie palnęłabym nikomu, że może mieć ciążę pozamaciczną, jezeli w sumie nic na to nie wskazuje. Tak niski wynik beta HCG w zadnym wypadku nie sugeruje ciazy pozamacicznej - jedyne co sugeruje, to to, że kobieta jest ZDROWA i nie ma ciąży - nawet w opisie wyników labo jest tak napisane. :) Nie można ot tak komuś bez wlaściwie żadnych przesłanek pisać, że to ciąża pozamaciczna. Przecież ktoś może się tak przerazić, że nawet może poronić, jeśli rzeczywiście jest w ciąży, zacznie się stresować, płakac itd. Po co?
To tak, jakby każdej dziewczynie, co pokazuje, ż ema 2 kreski pisac: ej, nie ciesz się tak, to może być pozamaciczna!!! Po co...

Zdrowe kobiety mogą mieć betę do 5 nawet. I to jest normalne. Zdrowe. To, że Ty akurat bylas w ciąży, to czysty przypadek. Równie dobrze mogło Ci wtedy wyjść poniżej 0.1, a trzy dni później już by się okazało, że jesteś w ciąży, tylko za szybko zrobiłaś badanie. To byl przypadek. Po prostu. 🤷‍♀️

Ja jestem zwolennikiem czekania aż @ spóźnia się co najmniej 3 dni i wtedy testować dopiero. Co innego, jak spóźnia się tydzien i testy wychodzą negatywne, wtedy rozumiem sens robienia badania beta HCG. Skoro tu pojawiła się wątpliwość, to dla świętego spokoju bym za dwa dni powtórzyła, jakby @ nie przyszla, szczególnie po naczytaniu się, że mogę mieć ciążę pozamaciczną... Ale przy tak niskim progesteronie... No nie wiem, ciężko. Ja sama mialam problemy z progesteronem w pierwszej ciąży. Można rzeczywiście za dwa dni powtórzyć i jeśli ciąża jednak jest, to migiem do lekarza po luteinę/duphaston, bo przy tak niskim progu na pewno da.

@HeraUnique a Ty mialas się już nie denerwowac, taka była umowa. teraz to Mikołaj nawet dwie rózgi Ci da, a nie jedną. 😎🤪
Kochana święte słowa! 👏👏👏

Udało Się! Niedzielny test, Dzisiaj byłam na pierwszej becie i wynik 64! Za Dwa Dni powtórka 🥰😍❤️

Załączniki

• IMG_3384.jpg
    IMG_3384.jpg
    40,8 KB · Wyświetleń: 105
reklama
Do góry