Opuchnięta się pewnie, mi kiedyś już lekarz tak powiedział.. I chyba o to mi chodziło.. Chociaż nie wiem do końca..Takie pytanie mam jak wygląda macica ciążowa? Bo jeszcze się nie spotkałam z takim określeniem
reklama
A badalas w całym cyklu i w innych też czy to tylko tak dziś jednorazowo??Dziewczyny a czy któras bada sobie szyjkę macicy? Bo ja właśnie badam i wydaje mi się że jest wysoko, zamknięta i twarda. A skoro dziisiaj 31 dc to nie powinna być otwarta na małpę?
Lily2389
Fanka BB :)
Tak badałam i zawsze przed okresem była otwarta tak jak w owulacje, a teraz wydaje mi się że jest zamknięta. Zawsze nie miałam problemu się zbadać przed okresem a teraz bardzo ciasno co utrudnia trochę badanie.A badalas w całym cyklu i w innych też czy to tylko tak dziś jednorazowo??
Mama_malarka
Witam się i tu, bo ja testuje 29.12. To mój pierwszy cykl starań po odstawieniu piguł, a poprzednie dwie ciąże właśnie były z pierwszych cykli starań. Dziś mój 11 dzień cyklu. Kombinujemy od 8dc. Bolą mnie jajniki dziś dość mocno, ale testy owu mnie drażnią, bo wczoraj kreski były prawie jak kontrolna, a dziś ledwo widać i nie wiem o co chodzi.
Lily2389
Następnym razem się uda, a ja czekam na tą małpę a ona nie przychodziWitam was smutno w bardzo bolesnym 1dc Trzymam mocno kciuki za jeszcze wyczekujące na testowanie
Takie pytanie mam jak wygląda macica ciążowa? Bo jeszcze się nie spotkałam z takim określeniem [emoji3526]
Powiedział ze macica jest powiekszona, opuchnieta , endometrium jest grube typowo ciazowe. Oczywiscie z tego moze byc tez @ ale mam byc dobrej mysli. Szyjke mam wysoko i zamknieta i twarda. W tym cyklu troche zaglebialam sie w jej polozenie i bylam zdziwiona ze @ niby przyszla a ona jest wysoko. No nic pozostaje czekac 1.5 tygodnia.
@lisa no jestem spokojniejsza ze te plamoenia ustały. Lekarz tez powiedzial ze czysciutko w srodku. Oby juz tak zostalo
krasulkaa
Ja też badam przez cały cykl ale na razie nie mogę wyczuć kiedy zamknięta a kiedy otwarta. Koleżanka z forum wspominała ze położenie szyjki w ciągu dnia się zmienia i to racja. Mi się teraz spóźnia i raz jest wysoko że ledwo ja palcem mogę dotknąć a nieraz trochę niżej ale nie aż tak nisko... No i śluzu dużo...Dziewczyny a czy któras bada sobie szyjkę macicy? Bo ja właśnie badam i wydaje mi się że jest wysoko, zamknięta i twarda. A skoro dziisiaj 31 dc to nie powinna być otwarta na małpę?
Lily2389
No ja badam codziennie rano o tej porze, dzisiaj była wysoko, zamknięta i twarda bynajmniej tak mi się wydaje. No i przed okresem zawsze mniej więcej suchości, a teraz jest sucho i to bardziej niż zwykle, bo musieliśmy sobie pomagać żelem, a cały czas mam uczucie wilgoci, więc dla mnie to dziwne chyba, że przeziębiłam pęcherzJa też badam przez cały cykl ale na razie nie mogę wyczuć kiedy zamknięta a kiedy otwarta. Koleżanka z forum wspominała ze położenie szyjki w ciągu dnia się zmienia i to racja. Mi się teraz spóźnia i raz jest wysoko że ledwo ja palcem mogę dotknąć a nieraz trochę niżej ale nie aż tak nisko... No i śluzu dużo...
reklama
krasulkaa
Ja od owu do dnia spodziewanej miesiączki miałam Saharę a dzień po spodziewanej dużo białego kremowego śluzu... Wspominałam wcześniej że gorączkowałam kilka dni po owuja badam codziennie rano o tej porze, dzisiaj była wysoko, zamknięta i twarda bynajmniej tak mi się wydaje. No i przed okresem zawsze mniej więcej suchości, a teraz jest sucho i to bardziej niż zwykle, bo musieliśmy sobie pomagać żelem, a cały czas mam uczucie wilgoci, więc dla mnie to dziwne chyba, że przeziębiłam pęcherz