reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

reklama
Cześć dziewczyny u mnie 29 dc, niby owulacji ze względu na PCOS nie było ale skrycie liczę że może gdzieś była, według Flo okres w sobotę, zobaczymy co z tego wyjdzie ale brzuch trochę pobolewa delikatnie, mdlosci i parcie na pęcherz najgorsze ale to może być PMS. Teraz nie wiem czy czekać do piątku czy może już jutro rano testować 😄😍

@Lisa_ coś tam widać ale nie jestem pewna co. Oby to było [emoji173]TO[emoji173] i trzymam mocno kciuki [emoji1695][emoji1695] [emoji173]
U mnie 26dc i 10dpo. Termin @ na jutro. Szczerze to czuje się bardzo jak na okres, co prawda bóle brzucha trochę ucichly ale czuje typowe dla mnie przed @ ciepło w podbrzuszu i to mi zawsze zwiastuje, że ona będzie. Co do temperatury to zawsze 2 dni przed @ zaczyna spadać, póki co jeszcze trzyma się na wyższych. No zobaczymy co przyniosą najbliższe dni. Jestem już psychicznie nastawiona na przyjście @. Wiadomo, bedzie smutek bo mimo wszystko nadzieja cały czas się tli ale przynajmniej nie będzie załamki[emoji6]

Liso, możemy sobie podać ręce, ja również zapalenie dróg moczowych, od 3 dni w domu ale posiłkuje się tylko żurawiną i witaminą C bo czytałam, że te składniki w lekach na zapalenie dróg moczowych mogą zaszkodzić dziecku. U mnie co prawda starania i z testem muszę czekać ale wolę dmuchać na zimne. A może uda się zwalczyć to dziadostwo naturalnie. Byłam wczoraj u mojej lekarki, mówiłam, że się staramy i ta poleciła wlasnie żurawinę i duże ilości wody, być może samoistnie się to wypłuka. A w czwartek znów badanie i zobaczymy czy coś się zmniejszyły te ilości bakterii. Właśnie jak czytałam, że masz bóle w dole brzucha i ta gorączka pomyślałam sobie, że może masz też to przeklęte zapalenie pęcherza i niestety się potwierdziło. 😟 trzymaj się Kochana, damy radę

Liso, możemy sobie podać ręce, ja również zapalenie dróg moczowych, od 3 dni w domu ale posiłkuje się tylko żurawiną i witaminą C bo czytałam, że te składniki w lekach na zapalenie dróg moczowych mogą zaszkodzić dziecku. U mnie co prawda starania i z testem muszę czekać ale wolę dmuchać na zimne. A może uda się zwalczyć to dziadostwo naturalnie. Byłam wczoraj u mojej lekarki, mówiłam, że się staramy i ta poleciła wlasnie żurawinę i duże ilości wody, być może samoistnie się to wypłuka. A w czwartek znów badanie i zobaczymy czy coś się zmniejszyły te ilości bakterii. Właśnie jak czytałam, że masz bóle w dole brzucha i ta gorączka pomyślałam sobie, że może masz też to przeklęte zapalenie pęcherza i niestety się potwierdziło. 😟 trzymaj się Kochana, damy radę
Dostałam amotax, lekarz mówi że bezpieczny w ciazy..

Cześć dziewczyny u mnie 29 dc, niby owulacji ze względu na PCOS nie było ale skrycie liczę że może gdzieś była, według Flo okres w sobotę, zobaczymy co z tego wyjdzie ale brzuch trochę pobolewa delikatnie, mdlosci i parcie na pęcherz najgorsze ale to może być PMS. Teraz nie wiem czy czekać do piątku czy może już jutro rano testować [emoji1][emoji7]
Skad wiesz, ze owulacji nie bylo? Monitoring?

reklama
@Lisa_ coś tam widać ale nie jestem pewna co. Oby to było [emoji173]TO[emoji173] i trzymam mocno kciuki [emoji1695][emoji1695] [emoji173]
U mnie 26dc i 10dpo. Termin @ na jutro. Szczerze to czuje się bardzo jak na okres, co prawda bóle brzucha trochę ucichly ale czuje typowe dla mnie przed @ ciepło w podbrzuszu i to mi zawsze zwiastuje, że ona będzie. Co do temperatury to zawsze 2 dni przed @ zaczyna spadać, póki co jeszcze trzyma się na wyższych. No zobaczymy co przyniosą najbliższe dni. Jestem już psychicznie nastawiona na przyjście @. Wiadomo, bedzie smutek bo mimo wszystko nadzieja cały czas się tli ale przynajmniej nie będzie załamki[emoji6]
Taka krótka masz tą drugą fazę??

Do góry