reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Bardzo mądrze napisane. Polać jej [emoji16][emoji2936][emoji2935][emoji106]
Absolutnie nie chciałam żeby to zabrzmiało jak dolewanie oliwy do ognia. Sama kiedyś byłam w takiej sytuacji i wiem, że my kobiety wiele rzeczy odbieramy inaczej. Nam się wydaje, że my tego nie pokazujemy, a to nieprawda i mężczyzna po prostu czuję, że zawodzi. Emocji nie da się ukryć niezależnie jak bardzo się staramy. Pamiętaj, że jesteś ze swoim partnerem i chcesz mieć z nim dziecko bo prawdopodobnie jest wspaniałym człowiekiem i partnerem, a do tego bardzo dobrze Cię zna. A jeśli Cię zna to nie musisz nic mówić, a on i tak wie, że na jakimś polu Cię zawodzi. Męska psychika działa w bardzo przewrotny sposób, że im bardziej ma poczucie, że zawodzi partnerke na tle seksualnym tym rzeczywiście mniej może. Jeśli ja obca osoba wyczułam Twoja frustrację to pomyśl, że masz w łóżku obok kogoś dla kogo jesteś całym światem. On czyta z każdego Twojego mrugnięcia, a sam w życiu się nie przyzna jak mu ciężko. Jedyny sposób żeby on odpuścił jest to żebyś odpuściła Ty. Ale tak naprawdę, a nie z pozoru. Lepiej stracić teraz jeden czy 2 cykle niż oddalić się od siebie. Wiem co mówię [emoji3590]

reklama
Absolutnie nie chciałam żeby to zabrzmiało jak dolewanie oliwy do ognia. Sama kiedyś byłam w takiej sytuacji i wiem, że my kobiety wiele rzeczy odbieramy inaczej. Nam się wydaje, że my tego nie pokazujemy, a to nieprawda i mężczyzna po prostu czuję, że zawodzi. Emocji nie da się ukryć niezależnie jak bardzo się staramy. Pamiętaj, że jesteś ze swoim partnerem i chcesz mieć z nim dziecko bo prawdopodobnie jest wspaniałym człowiekiem i partnerem, a do tego bardzo dobrze Cię zna. A jeśli Cię zna to nie musisz nic mówić, a on i tak wie, że na jakimś polu Cię zawodzi. Męska psychika działa w bardzo przewrotny sposób, że im bardziej ma poczucie, że zawodzi partnerke na tle seksualnym tym rzeczywiście mniej może. Jeśli ja obca osoba wyczułam Twoja frustrację to pomyśl, że masz w łóżku obok kogoś dla kogo jesteś całym światem. On czyta z każdego Twojego mrugnięcia, a sam w życiu się nie przyzna jak mu ciężko. Jedyny sposób żeby on odpuścił jest to żebyś odpuściła Ty. Ale tak naprawdę, a nie z pozoru. Lepiej stracić teraz jeden czy 2 cykle niż oddalić się od siebie. Wiem co mówię [emoji3590]
[emoji1319][emoji1319][emoji1319][emoji1319][emoji1319][emoji1320]

Również sie na mnie nie gniewaj, ale napisałam wyraźnie, że nie daje po sobie tego poznać. Rozmowa była, delikatna, nie ma dramatu ani kłótni, dalej są starania ale myślę, że kazdej z nas, tutaj na forum, bardzo zależy, nie byłoby nas tutaj gdyby było inaczej więc trudno wyzbyć się emocji. Napisałam Wam to, czego nie powiem Jemu. Pytałam o ewentualne wspomagacze, jeżeli nie masz pomysłu, nie dokładaj oliwy do ognia, proszę. Jesteśmy tutaj aby się wspierać a nie dołować.

Och ja tez miewam delikatne rozmowy na różne tematy ze swoim M a i tak wiem, kiedy tam w tej jego głowie siedzi coś więcej [emoji16] jak mu mówię, ze nie jestem zła, to on i tak czasem uważa, ze jestem i za Chiny nie mogę go przekonać ze nie [emoji23] ale myśle, ze to co dziewczyny napisały wcześniej to akurat dobra rada, potraktuj to jako psychologiczny wspomagacz [emoji3526] nie wszystko się da załatwić suplami. W zależności jak bardzo się mijamy czasem do siebie piszemy, aż jak wracam z pracy a M jest w domu to od razu się rozbieram [emoji23] niech seks nie kręci się wokół zajścia w ciąże, niech będzie zabawa, rozluźnieniem dla niego. Może rzeczywiście jest tak przejęty, ze nie potrafi nad tym zapanować [emoji848] wtedy dobrze by było, żebyś pomogła mu tyle nie myśleć, popuścić wodze fantazji, oderwać się od tej otoczki, niech się na tym nie skupia tylko czerpie czysta przyjemność, a efekt w postaci bobasa będzie pięknym skutkiem ubocznym tej namiętności [emoji6]

Ostatnia edycja:
Proszę bardzo [emoji1635][emoji482][emoji484][emoji483][emoji485][emoji16]
Poproszę [emoji1787]
@Anijaaa93 staracie się o wasze pierwsze dziecko? Mieszkacie sami ? Jeśli tak to macie naprawdę bardzo dużo możliwości by urozmaicać te chwilę i sprawić by ten seks ie był mechaniczny bo właśnie są dni płodne. I tak jak dziewczyny piszą, może ci się wydawać że po sobie nie pokzaujesz ze jest ci przykro, ale może widzieć albo poprostu się domyślać jak bardzo Cię zawodzi, jak bardzo pragniesz dziecka. Długo się staracie? Może faktycznie najlepiej będzie jeśli postarasz się wyluzować i np przez 2 cykle nie analizować kiedy będzie owulacja tylko cieszyć się cudownymi chwilami z partnerem. Postaraj się wykorzystać ten czas maksymalnie, przewietrzyć głowę, urozmaicać te chwilę, sama prowokować zbliżenia, może seksowna bielizna albo jakaś zabawka w łóżko, może w innej części mieszkania a nie tylko w łóżku... możliwości może być dużo jeśli nie macie dzieci i mieszkacie sami. Zobaczysz wszystko się ułoży ale czasami trzeba na prawdę wyluzować i absolutnie nikt tu nie mówi ci tego po złości.

Proszę bardzo [emoji1635][emoji482][emoji484][emoji483][emoji485][emoji16]@Anijaaa93 staracie się o wasze pierwsze dziecko? Mieszkacie sami ? Jeśli tak to macie naprawdę bardzo dużo możliwości by urozmaicać te chwilę i sprawić by ten seks ie był mechaniczny bo właśnie są dni płodne. I tak jak dziewczyny piszą, może ci się wydawać że po sobie nie pokzaujesz ze jest ci przykro, ale może widzieć albo poprostu się domyślać jak bardzo Cię zawodzi, jak bardzo pragniesz dziecka. Długo się staracie? Może faktycznie najlepiej będzie jeśli postarasz się wyluzować i np przez 2 cykle nie analizować kiedy będzie owulacja tylko cieszyć się cudownymi chwilami z partnerem. Postaraj się wykorzystać ten czas maksymalnie, przewietrzyć głowę, urozmaicać te chwilę, sama prowokować zbliżenia, może seksowna bielizna albo jakaś zabawka w łóżko, może w innej części mieszkania a nie tylko w łóżku... możliwości może być dużo jeśli nie macie dzieci i mieszkacie sami. Zobaczysz wszystko się ułoży ale czasami trzeba na prawdę wyluzować i absolutnie nikt tu nie mówi ci tego po złości.

Polecam bardzo, jak ktoś nie jest zbyt przeciwny, zabawki i gry i ciuszki dla urozmaicenia [emoji849] inny wymiar zbliżeń [emoji16]

reklama
Patrzcie co moja przyjaciółka mi dzisiaj podesłała. Urodziła synka w sierpniu. Mam nadzieje, ze kolejny sierpień będzie mój [emoji3590]
IMG_1540.jpg

Do góry