reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowa mama u lekarza:)

Ja byłam na USG genetycznym w czwartek, wszystko w porządku tylko nie spodziewałam się, że takie maleństwo aż tak fika, skacze, macha łapkami i nawet paluszka pcha do buzi a ja dalej nic nie czuję... Ale to 13 tc, jeszcze troszkę i poczuję a pod koniec pewnie będę miała dość jak dostanę nogą w nerkę albo żołądek:-D
72ca7aa1f2.png
[/url][/IMG]

reklama
Juz wróciłam z wizyty :-)

Jutro na 20.20 mam umówione USG :tak::tak: Jedziemy tam razem i mój michał będzie pierwszy raz na takim USG i pierwszy raz zobaczy swoją Fasolinkę ruszającą się;-)

Jestem w 16 tyg. ciąży i lekarz powiedział , że jeszcze nie wie czy będę miała USG dopochwowe czy przez brzuch bo jeśli przez brzuch będzie słabo widać to trzeba będzie zrobić "od dołu":no:
Ja mam już dość tych USG "od dołu". Cieszyłam się , że teraz może już normalne USG będę mieć a tu nie wiadomo jakie:confused:

Ale się i tak bardzo cieszę, że zobaczymy jak Dzidzia się rozwija:-):-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
marzycielko dziwne że twój lekarz tak powiedział, ja w tej ciąży jeszcze nie miałam robionego usg dopochwowego, w niedzielę dzidzia miała 13 tygodni i miałam przez brzuszek:tak:zdecydowanie przyjemniejsze:tak:
mam nadzieję, ze bedziesz miała jakieś zdjęcie...
A swoją drogą czujesz juz ruchy maleństwa??

marzycielko dziwne że twój lekarz tak powiedział, ja w tej ciąży jeszcze nie miałam robionego usg dopochwowego, w niedzielę dzidzia miała 13 tygodni i miałam przez brzuszek:tak:zdecydowanie przyjemniejsze:tak:
mam nadzieję, ze bedziesz miała jakieś zdjęcie...
A swoją drogą czujesz juz ruchy maleństwa??

No właśnie dziwne , że nadal przez brzuch mogę nie mieć:confused:

A zdjęcia mam z każdego USG i wszystkie są w galerii, jutrzejsze tez dodam:-)
Ruchy to powiem ,że w nocy często mam uczucie jakby mnie Fasolka po pęcherzu kopała:-D

to bardzo fajnie tak już móc poczuc maleństwo ja z utęsknieniem czekam aż da o sobie znać... z resztą mój kochany Wojtek tez nie moze sie doczekać, powiedział, ze jak tylko pierwszy raz poczuje ruchy t będzie tyle siedział przy brzuszku żeby poczuć:-D, alez śmieszni ci nasi męzczyźni...

ja musze sie przyznac, zee ruchy czujemy juz od ok 2 tyg, najlepiej tak kolo godz 22 maluch rozrabia, a wczoraj to juz tak sie ulozyl z boku, ze glowka mu wylazla (jej) jakbym miala guzek :), czesto tez czuje jak mnie kopie po jajniku, to jest cos fantastycznego!!!

Hej dziewczynki!

Ja idę dziś do lekarza, wczoraj wieczorem myślałam, ze zwariuje tak mnie bolało podbrzusze dopiero po nospie mi przeszło ale od 22 do 23:30 płakałam jak bóbr. Chyba bardziej ze strachu. Żadnych plamień nie mam ale wolę dmuchać na zimne i idę zaraz na wizytę. Wydębie skierowanie na USG bo muszę zobaczyć, że z moim kosmitą wszystko ok.
Trzymajcie kciuki.
Dam znać jak wrócę.

reklama
Hej dziewczynki!

Ja idę dziś do lekarza, wczoraj wieczorem myślałam, ze zwariuje tak mnie bolało podbrzusze dopiero po nospie mi przeszło ale od 22 do 23:30 płakałam jak bóbr. Chyba bardziej ze strachu. Żadnych plamień nie mam ale wolę dmuchać na zimne i idę zaraz na wizytę. Wydębie skierowanie na USG bo muszę zobaczyć, że z moim kosmitą wszystko ok.
Trzymajcie kciuki.
Dam znać jak wrócę.

Nie martw się na zapas bo mnie brzuch boli codziennie ok 22 jak jestem zmęczona i muszę się położyć aby odpocząć a potem jest ok.
Taki system mój organizm ma , że gdy jest na skraju wyczerpania daje znać i już wiem , że muszę natychmiast odpocząć!

Do góry