reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowa mama u lekarza:)

moj dotychczasowy prowadzacy zaczal narzekac na brak czasu, wizyta z usg trwala srednio 5min, nigdy nie moglam o nic zapytac bo ciagle mu sie spieszylo :crazy: postanowilam zmienic, mam nadzieje, ze podjelam sluszna decyzje

reklama
Moim zdaniem to jest słuszna decyzja. Tu przecież nie chodzi o katar tylko o ciążę. Każda z nas oczekuje zainteresowania ze strony lekarza. Mam nadzieję, że z nowego będziesz zadowolona :-)

Dobrej nocki Ciężaróweczki :-D

A ja jutro na wizytę...

Myszqua - dobrze zrobiłaś. W ciąży ważne jest poczucie, że lekarz naprawdę się o Ciebie i Twoje dziecko troszczy. I pewność, że niczego nie zaniedba z braku czasu i zaangażowania.

Na szczęście wszystko oki :):):) Najwyraźniej łożysko z powrotem przykleiło się tak, jak ma być. Przez miesiąc jeszcze muszę brać Luteinę 3 razy dziennie, dużo odpoczywać i polegiwać, no i jeszcze przez co najmniej miesiąc zakaz seksu ;) ale wszystko jest na dobrej drodze. Rośnie zdrowo najprawdopodobniej mała dziewuszka :)

Hey:)

Ja nareszcie wiem , który to tydzień jak widać w moim podpisie 8 tydz. 4 dzień:-)
Mam USG jest świetne, jest to dzidziuś bardzo ruchliwy gdyż widziałam dzisiaj jak machał rączkami i ruszał główką!!
Ma 2.04 cm długości i jak na razie wszystko z Nim ok:-)

Termin mam na 04.12.2008 r :-)
Witam
marzycielko mam do ciebie pytanie , otóż ja 28.04.08 zrobiłam też usg i wyszło mi że jestem w 8tydz i 4 dzień. Chodzi mi o to jak to możliwe,że masz już 24tydzien bo mi lekarze mówią że nawet 21 tyg nie skończyłam więc sama już nie wiem co jest i mi powiedzieli że mam termin na 13 lub 17 grudnia . Trochę mnie to wszystko dziwi bo sama nie wiem co mam o tym myśleć.U ciebie i u mnie jest duża rozbieżność .A może masz gg to porozmawiamy, bo ja sie juz pogubiłam z tym wszystkim. Mój nr gg to10413035 proszę odezwij się,bo mam kilka pytań do ciebie. Pozdrawiam

Napisał marzycielka
Hey:)

Ja nareszcie wiem , który to tydzień jak widać w moim podpisie 8 tydz. 4 dzień:biggrin2:
Mam USG jest świetne, jest to dzidziuś bardzo ruchliwy gdyż widziałam dzisiaj jak machał rączkami i ruszał główką!!
Ma 2.04 cm długości i jak na razie wszystko z Nim ok:biggrin2:

Termin mam na 04.12.2008 r :biggrin2:

Witam
marzycielko mam do ciebie pytanie , otóż ja 28.04.08 zrobiłam też usg i wyszło mi że jestem w 8tydz i 4 dzień. Chodzi mi o to jak to możliwe,że masz już 24tydzien bo mi lekarze mówią że nawet 21 tyg nie skończyłam więc sama już nie wiem co jest i mi powiedzieli że mam termin na 13 lub 17 grudnia . Trochę mnie to wszystko dziwi bo sama nie wiem co mam o tym myśleć.U ciebie i u mnie jest duża rozbieżność .A może masz gg to porozmawiamy, bo ja sie juz pogubiłam z tym wszystkim. Mój nr gg to10413035 proszę odezwij się,bo mam kilka pytań do ciebie. Pozdrawiam

reklama
Ja po wizycie wczoraj. Jak już pisałam na głównym z dzidzią wszystko oki. Rośnie bardzo ładnie i się rozwija. Nie widać nic, co mogłoby niepokoić. Termin, tak jak wg. pierwszego usg, więc wszystko się zgadza. Ginka twierdzi, że tym razem już na pewno to dziewuszka :) Waży ok. 1 kg. Podczas badania spała i jak ją obudziliśmy, to pogroziła nam paluszkiem, haha.

Wynika badań mam niezłe, chociaż trochę za dużo białych krwinek, ale nie na tyle, żeby trzeba sie było martwić. A na glukozę dopiero pójdę, mam nadzieję, że będzie ok, bo mi się żadna dieta nie uśmiecha.
Aha, i od zeszłej wizyty przytyłam tylko 1 kg, co mnie dziwi, bo brzuszek sporo się powiększył. Ale w sumie to podobnie jak w pierwszej ciąży, w sumie i tak mam już w plusie 10 kg.

Do góry