reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowa mama u lekarza:)

Ja też wczoraj miałam USG i dzidzia ma 6 cm. Jestem szczęśliwa, ponieważ ja jestem niestety z tych mam co się wiecznie martwią i po nocach nie śpią. Tylko takie badanie USG mnie uspokaja.Lekarz zbadał kość nosową, a raczej kosteczkę oraz fałd karkowy który ma 1,1 mm. Widziałam rączki i nóżki dzidzi. Matko jak on urósł z 9mm 5 tyg temu do 6cm teraz. 1 cm na tydzień.:-)

Lekarz sprawdzał te fałdy i kości, a ja się go pytałam czy ma rączki i nóżki :-)

Jestem tak szczęśliwa, że normalnie chciałabym pokazać zdjęcia z USG wszystkim.

reklama
Ja też wczoraj miałam USG i dzidzia ma 6 cm. Jestem szczęśliwa, ponieważ ja jestem niestety z tych mam co się wiecznie martwią i po nocach nie śpią. Tylko takie badanie USG mnie uspokaja.Lekarz zbadał kość nosową, a raczej kosteczkę oraz fałd karkowy który ma 1,1 mm. Widziałam rączki i nóżki dzidzi. Matko jak on urósł z 9mm 5 tyg temu do 6cm teraz. 1 cm na tydzień.:-)

Lekarz sprawdzał te fałdy i kości, a ja się go pytałam czy ma rączki i nóżki :-)

Jestem tak szczęśliwa, że normalnie chciałabym pokazać zdjęcia z USG wszystkim.

GRATULKI:tak::-):-)

No i już po...
Wszystko jest w porządku. Mój mały "Kosmita" ładnie rośnie. Fałd karkowy w normie, kostki nosowe też, narządy wewnętrzne rozwijają się prawidłowo i wogóle wszystko jest ok.
Małe nie chciało się pokazać. Schowało się za łożyskiem i lekarz musiał się nakombinować żeby zobaczyć czy wszystko jest dobrze. No i poprawił się z terminem - nie 24 tylko 14 grudzień.
Cieszę się strasznie, bo widziałam buźkę maluszka:-)

ja miałam robione ostatnio badania - morfologię, mocz i wr. No i wyniki dobre coprawda w krwi WBC jest minimalnie za wysokie ale czytałam gdzieś że to normalne.:baffled:..a Wy jak uważacie?
WR jeszce n nie mam muszę jutro odebracc wyniki.
A wizyta w czwartek u ginki, ciekawe czy zapisze mnie na kolejne usg...strasznie bym chciała:-D

Kurcze dziewczyny...nawet nie wiecie jak się cieszę,że jak ide do lekarza to zawsze mam robione usg...na miejscu...na bardzo dobrym sprzęcie...wszystko widzę i podziwiam...o wszystko mogę zapytać...nie wyobrażam sobie teraz żebym na wizycie nie zobaczyła mojego brzdąca:-)

reklama
:-)Witam was serdecznie :-)
Poniewaz jestem w Pl, poszlam na badanie przeziernosci karkowej,ale juz niestety u mnie na nie za pozno, bo mam prawie 16tydzien. Ale wymierzyl mi dzidzie, ma 9cm i fika niemilosiernie:tak:. Ciesze sie strasznie:-D

Do góry