reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotuj z wrześniowymi mamusiami czyli kulinaria:)

Bebzonik ten jablecznik wloski to jak piec i jaka duza blaszka?

ja robie w blaszce 40x25 - ale wtedy z dwóch porcji, czyli wszystkiego x2, jeśli chodzi o czas to ok 40 min, ale jak ciasto będzie odchodzić od brzegów to znaczy że już jest dobre, albo wsadzam patyczek i badam czy jest już suchy :)
 
reklama
zrobilam piernik z przepisu bebzonika :-) w smaku pychotka tylko nie wyrosniety ale to niemal cecha wspolna wszystkich moich wypiekow ;-)
 
ooo brzmi ciekawie. bebzonik zapodaj przepis na tego makaronowego tunczyka :-D

a prosze :)

gotujesz makaron ( mi najbardziej smakuje spaghetti ) odcedzasz wrzucasz do gara i do tego puszka tuńczyka w oleju. Hop na talerz i posypujesz parmezanem. Ot mój obiadek na piątek :)
Testowałam z cebulką, z kukurydzą, ale tak nam najlepiej smakuje :happy2::happy2::happy2:
 
Ja bardzo lubię spagethi z tuńczykiem, czyli na podobę wersji bebzonika, z tym że na patelnię ląduje tuńczyk, zalewam go sosem spagethi ze słoika i dopiero taki sos nakładam na ugotowany makaron. Dużo szybciej niż z mięsem mielonym, i na piątek jak znalazł - tylko na dzisiejszy obiad już chyba za późno :-D
 
reklama
Do góry