reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gotowanie wg Pięciu Przemian

Tajniki chińskiej medycyny - Książka - Wirtualna Polska

polecam tę książkę do poczytania. Dużo mi wyjaśnia i pokazuje jak postępować w popularnych chorobach, tzn. jakich ziół używać, jak masować, które punkty uciskać, itp. Bardzo ciekwie pokazane tabele, rysunki wyjaśniające sporo, jak dla mnie - dla laika.
Wiem ivko, ze pewnie zapytasz o skany. Z chęcią bym udostępniła tę książkę, ale..Mój skaner nawalił, ale postaram się coś z tym zrobić.
 
reklama
słowiczku świetnie, że myślisz o mnie i o innych w kwestii skanów :-D

Dostałam dziś do dyspozycji kolejne ciekawe tytuły:
- "Szczepienia - niebezpieczne, ukrywane fakty",
- "Sekrety medycyny wschodniej",
- "Refleksologia" Inge Dougans

Jednak na ich skany trochę będzie trzeba poczekać, bo wyjeżdżam na ok.3tyg.
 
Ostatnia edycja:
Witam, fajna u Was atmosfera i miło się czyta. Pomyślałam, że dorzucę czasem swoje trzy grosze i podzielę się przepisami. Jesteśmy na PP wg.A.Ciesielskiej od dwóch lat. Odnośnie mleka ryżowego, zapewne jest w takim smaku jak ryż. Kiedyś używałam mleka owsianego, gdy moje dziecko domagało się mleka zwykłego do kawy. Robiłam je sama, gotując płatki owsiane około godziny w dużej ilości wody a na koniec przecierałam przez sitko.
 
squomage zerknij na bloga na swoje przepisy, czy wszystko się zgadza. Jeśli masz jakieś uwagi do samych tekstów czy do potraw - na co służą, kiedy ich nie jeść itd. to pisz koniecznie.
 
heeej
dawno mnie nie bylo, ale to dlatego ze narazie dobrze sobie radze :) az do teraz:p
Jestem ciekawa jakim smakiem jest zoltko jaja? bo Ciesielska pisze w ksiazce (przepisy dla niemowlat) ze mozna dodac do zupki zoltko. Tylko nie wiem w jakiej kolejnosci, i czy surowe czy mam je gotowac? ktos sie orientuje?
 
panta wg mnie to też smak słodki własnie i powinno sie dodawać w taki sposób jak opisała ivka:tak::tak::-)
nie pamietam tylko czy twoje maleństwo jest alergiczne, bo jesli tak to wstrzymaj się narazie z tym jajkiem, aż skóra nie bedzie w lepszej formie... te przepisy dla dzieci w książce AC dotyczą zdrowych maluchów - alergiczne muszą mieć zmodyfikowana dietę:tak:
 
Panta jesli masz dziecko alergiczne to zoltko tak czy siak mu potrzebne tylko dodajesz je co 2 dzien do rannej owsianki tak niecala lyzeczke a nawet pol bym powiedziala.Tak mialam zalecone dawac Kaspianowi.Ja robilam owsianke z 1,5 l i dodawalam cale zoltko ale on zjadal talerz a my starzy reszte wiec na jedno wychodzilo
 
reklama
Do góry