reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotowanie wg Pięciu Przemian

Tajniki chińskiej medycyny - Książka - Wirtualna Polska

polecam tę książkę do poczytania. Dużo mi wyjaśnia i pokazuje jak postępować w popularnych chorobach, tzn. jakich ziół używać, jak masować, które punkty uciskać, itp. Bardzo ciekwie pokazane tabele, rysunki wyjaśniające sporo, jak dla mnie - dla laika.
Wiem ivko, ze pewnie zapytasz o skany. Z chęcią bym udostępniła tę książkę, ale..Mój skaner nawalił, ale postaram się coś z tym zrobić.

reklama
słowiczku świetnie, że myślisz o mnie i o innych w kwestii skanów :-D

Dostałam dziś do dyspozycji kolejne ciekawe tytuły:
- "Szczepienia - niebezpieczne, ukrywane fakty",
- "Sekrety medycyny wschodniej",
- "Refleksologia" Inge Dougans

Jednak na ich skany trochę będzie trzeba poczekać, bo wyjeżdżam na ok.3tyg.

Ostatnia edycja:
Witam, fajna u Was atmosfera i miło się czyta. Pomyślałam, że dorzucę czasem swoje trzy grosze i podzielę się przepisami. Jesteśmy na PP wg.A.Ciesielskiej od dwóch lat. Odnośnie mleka ryżowego, zapewne jest w takim smaku jak ryż. Kiedyś używałam mleka owsianego, gdy moje dziecko domagało się mleka zwykłego do kawy. Robiłam je sama, gotując płatki owsiane około godziny w dużej ilości wody a na koniec przecierałam przez sitko.

squomage zerknij na bloga na swoje przepisy, czy wszystko się zgadza. Jeśli masz jakieś uwagi do samych tekstów czy do potraw - na co służą, kiedy ich nie jeść itd. to pisz koniecznie.

heeej
dawno mnie nie bylo, ale to dlatego ze narazie dobrze sobie radze :) az do teraz:p
Jestem ciekawa jakim smakiem jest zoltko jaja? bo Ciesielska pisze w ksiazce (przepisy dla niemowlat) ze mozna dodac do zupki zoltko. Tylko nie wiem w jakiej kolejnosci, i czy surowe czy mam je gotowac? ktos sie orientuje?

panta wg mnie to też smak słodki własnie i powinno sie dodawać w taki sposób jak opisała ivka:tak::tak::-)
nie pamietam tylko czy twoje maleństwo jest alergiczne, bo jesli tak to wstrzymaj się narazie z tym jajkiem, aż skóra nie bedzie w lepszej formie... te przepisy dla dzieci w książce AC dotyczą zdrowych maluchów - alergiczne muszą mieć zmodyfikowana dietę:tak:

Panta jesli masz dziecko alergiczne to zoltko tak czy siak mu potrzebne tylko dodajesz je co 2 dzien do rannej owsianki tak niecala lyzeczke a nawet pol bym powiedziala.Tak mialam zalecone dawac Kaspianowi.Ja robilam owsianke z 1,5 l i dodawalam cale zoltko ale on zjadal talerz a my starzy reszte wiec na jedno wychodzilo

reklama
Do góry