reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotowanie wg Pięciu Przemian

calineczka - ja nie kupuje w żadnym EKO ale na róznych giełdach. W markecie tez sie zdarzy, jednak na szczescie Mąż pracuje na Giełdzie tzw Sielance w P-niu i tam ma naprawde sprawdzone warzywka od rolników.

Czy jest tu jeszcze ktos kto gotuje wg PP?

reklama
Witam,
niedawno znalazłam ten portal i przeczytałam wszystkie wpisy dotyczące gotowania według 5 przemian. Ja od około 2 miesięcy gotuję w ten sposób. Mam nadzieję, że nie przejdzie mi ochota na gotowanie bo potrawy są pyszne.
Na razie korzystam z książek autorstwa Anny Ciesielskiej i jestem w trakcie czytania ich. Mam też książkę Bożeny Cyran "Jedz i żyj zgodnie z porami roku" ale nam bardzo smakują potrawy mięsne z książek Ciesielskiej więc częściej z nich korzystamy.
Dwoje moich starszych dzieci to alergicy a córka na dodatek ma początki astmy. Mam nadzieję, że spowolnimy rozwój choroby odżywiając się zdrowiej.
Najmłodszy synek (9 miesięcy) na razie bardzo mało je innych posiłków niemlecznych i nie ma objawów alergicznych ale planuję podawać mu potrawy ugotowane według 5 przemian.

Witam,
z ciekawością czytam Waszych wypowiedzi i coraz bardziej jestem zainteresowana PP
Nosiłam się z zamiarem,żeby kupić sobie książkę Ciesielskiej,ale odradzasz,żeby od tego nie zaczynać.Jestem zielona w tym temacie PP.Co mogłabyś mi zaproponować.Zwłaszcza jeśli chodzi o odżywianie 3latka.
Pozdrawiam:-)

Do góry