reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Ja niestety też nie lubię swojego imienia, tzn nie że mi się nie podoba, tylko ja bym wolała mieć jakieś bardziej "oklepane" imie, bo np. jak się przedstawiam komuś i mówię "Liliana", to zaraz słyszę "Jak?" Nie wszyscy to imię znają... Ale moi starzy znajomi wołają na mnie Liluś, Lilu, lub Lili, i te wersje mi się podobają, nie cierpię za to jak ktoś nazywa mnie Lilką:sorry2:

reklama
Dzięki dziewczyny kochane jestescie:-* mały przez noc jest mniej żółty widać tam gdzie mial okularki ma bardziej żółte. Wizyta po 9 i pewnie potem 2 raz krew pobiora. Podobno grzecznie spał i dostał mleko i dalej spał. Teraz tez zjadł cyca i spi dalej. A ja nie mogłam zabardzo spac no ale powiedzmy ze sie wyspalam. Tylko ze oczy całe czerwone i az rozwolnienia z nerwów dostałam. I w nocy nie szło nic z cyckow sciagnac albo przez nerwy albo ten odciagacz mam do d bo można nim machac i machac i mało co odciaga

Kasia mnie to juz nie rusza nawet! praktycznie wszytsko w dzisiejszych czasach takie jest.
Zwaracaas uwage kupuja wozek dla Izusi?
sa specjalne wzoki wykonane z elemntow takich nie umiem tego fachowo okreslic gdzie niby dziecko nie jest narazone na jakies toksyny rakotworcze... a wiekszsc wozkow ma tylko nie wiem w czym moze w tych plastikowych dodatkach rakotworcze toksyny.
Dzis iwkeszosc rzeczy taka jest niesttey.
cheili by cywilizacja szla do przodu i wsyztsko poszlo! nie koniecznie korzystnie dla nas.

Nawet my podczas gotowania nie powinnysmy uzywac chinskich plastikowym łopatek widelcow itp podobno wlasnie w wysokich temo te toksyby sie uwalniaja.
ja mam drewniane dzieki Bogu... ale jakby na to tak dluzej wsytsko popatrzec to juz wiekszosc rzeczy w dzisiejszym swiecie jest szkodliwa:/ niestty.....
czekac pozostaje tylko co jeszcze! ja kiedys wklejalamlink ale chyba nikt nie czytal ze pampersy jednorazowe tez sa bardzo szkodliwe!
dla mnie to juz jakas paranoja!

Lili nie mam pojecia co jej jest! ale na cos zgonic musze! ja rozumiem ze zęby jej ida ale ona zachwouje sie duzo inaczej:D
bede zganiac ze to bunt;p

PR kochana jak widac roznice to dobrze.. widac bilirubina spada:D pewnie z 2 dni jeszcze i w domku bedziecie.
Ja wiem ze ci ciezko ale staraj sie mniej denerwowac i jedz normalnie bo to moze byc przyczyna tego braku pokarmu.
ja mialam laktator tez do bani ale mimo wszytsko lekkie pociagniecie i mleko lecialo.
no chyba ze jakis kryzys masz....
Trzymaj sie cieplo kochana!

Ostatnia edycja:
Dafi jak aptekę zaraz otworzą to skocze zobaczyc jakie tu maja moze maja cos lepszego niz ja ja mam taki zwykły ze strasznie twardą pompka- gruszka od której tylko ręce odpadaja.

dziendoberek...

mlody dzis jakby lepiej chetniej szedl do przedszkola, ale w samym przedszkolu jakas Milenka plakala przyklejona do mamy i mlody zaczol to samo :sorry2: no normalnie koszmar...
Ale mam nadzieje ze szybko zaklimatyzuje sie jak piszecie.

Future na ktora maluchy maja rytmike? Na 13.00 czy 13,30?

Dzień dobry :-)
Mama sie wyspała Liluszka wstała o 7 rano cud jakis :) chyba sie zmeczyla juz tym placzem :) no ale to pewnie nie koniec zebów :)

Dzisiaj idziemy jeszcze do neurologa dzieciecego - zobaczymy co nam powie.

Milego dzionka.

Witam:)
ale mi sie spac chce.ostatnio nie moge sie dobudzic.pije kilka kaw dziennie i dalej mam czerwone oczy i bardzo niskie cisnienie.i z lozka moglabym nie wychodzic wogole :(
Mlody tez sie dzisiaj buntowal i nie chcial do zlobka isc.dzisiaj mialam z nim isc na szczepienie ale bede musiala mame macka ze szpitala do osna zawiezc do domu i doopa.znowu opierdziel dostane.Wiec jak zdaze Ania to wpadne do Ciebie, chyba ze mnie nie wpuszcza bo nie wiem jak na tym oddziale jest....wczoraj bylam taka zla na to wszystko ze nie moglam zasnac.juz mi sie gadac o tym nawet nie chce.chyba jakas nerwicwe mam bo wszystko mnie wyprowadza z rownowagi i tylko wpier***am:)i tylek rosnie:/
Lili , Myszka moja kotka wabi sie Lilka :pmi sie baaardzo to imie podoba :)
Myszka moj tez ciezko przechodzil zabkowanie a wlasciwie najgorzej kilka pierwszych zebow, bo wtedy zycianie mialam.pozniej to juz tylko marudzil.i ten DEntinox pomagal ale na chwile.jeszcze przeciwbolowe dostawal jak juz masakra byla ale Twoja to jeszcze malutka bardzo.

Blond ostatnio taki chlopczyk pyta sie jak sie moja córcia nazywa - mówie mu - LILIANA, a on na to , to nazwała Pani swoja córke jak moj KOTEK :)

Jesteśmy w szpitalu:( bilurbina 20.8 mały leży pod lampami. I go nawadniaja bo spadł w domu 150 razem od urodzenia 400 g. Biedny pokuli go i ma wenflon w glowce. A ja siedzę i rycze przy nim:,( moge zostać jak chce na noc na fotelu bo nie ma łożek. Oczywiście widać ze to gorzów... Albo moge być do 21 zostawić im mleko z 2 piersi na noc i najwyżej go sztucznym dokarmiom. Pojadę chyba w nocy do taty, bo on amelke do siebie weźmie, bo pawel ma nocki tam przynajmniej nie bede plakac przy małej a on i tak musi tu leżeć cały czas pod lampa:,( a buuu
PR trzymam kciuki i tulę mocno! Pamiętam jak ja miałam juz wychodzić z małą ze szpitala gdy przyszedł lekarz i mówi : a ta mała co taka żółta ? I heja z nią na lampy, przynosili mi ją tylko co kilka godzin na karmienie, owiniętą w pieluszkę i rożek, i spowrotem na opalanko, ale się wtedy napłakałam jak mi ją zabierali, całą noc spać nie mogłam bo słyszałam jak płakała ... na lampach spędziła jakieś 2 dni i 3 noce, jak wychodziłyśmy to miałą 11,2. 3 tyg. później pojechałam z nią do szpitala bo miała silne kolki, i mierzyli jej poziom to było 13,5 ale jakoś samo zeszło.

Głowa do góry !!!! Będzie dobrze !

Co do ząbkowania - u nas też dentinox nie pomaga i nie pomagał, Viburcol czasami, ja małej podaje IBUM - jak już mi w nocy płacze to łyżeczka syropku i po 10 minutach mała zasypia i śpi do rana. Używałam go jak tylko mała skończyła 3 m-ce.

reklama
witam
ale zescie napisaly od rana hehe,
ania to dobrze ze mlody juz lepiej wyglada, a najlepsze sa laktatorki elektryczne
katgen tak jak daffi napisala dzisiaj prawie wszystko jest toksyczne lacznie z jedzeniem:-(
larvunia dzieciaki tak reaguja no miejmy nadzieje ze jutro nikt nie bedzie plakal w przedszkolu i pojdzie gladko

a moja starasza zoladek boli juz 3 dni oprocz tego zadnych innych objawow poza tym ze jest zmeczona i w niedziele wszystko ja bolalo ale idziemy dzisiaj do lekarza, a miala isc do szkoly myslalaj ze jej ta grypa przejdzie a tu masz

Do góry