reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gorąca linia Sierpnióweczek - BEZ KOMENTARZY

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
sms od Polianny: z 7:30
"witajcie brzuchatki! co u Was? któras rozpakowana? u nas narazie ok, walczymy z karmieniem i modlimy się by nie było żółtaczki.jesli się uda wracamy jutro i zdam relację. Polianna i Lilianka."

odpisałam, kto się wypakował, jak tam sytuacja na forum (czopki, skurcze itd:-)). Pytała o Rozalkę, Ehtele i Milusię-powiedziałam co i jak:)mówi że ona teraz widziała porody po oksy EKSPRESOWE!

reklama
info od Black_Opal z 11:33:
"Synuś Radek juz na świecie od 9:05. Dł. 56 cm waga 3500g.:) Jesteśmy przeszczęśliwi :D"

info od Shiraa

Urodziłam o 12.25. Maleńka waży 3720 i mierzy 56 cm. Jest cudowna!!! Właśnie ładnie ciągnie cycusia:) Nacieli mnie a mimo to pękła mi pochwa w środku. mam 5 szwów. Czuję sie dobrze. Poród zdaniem wszystkich zebranych był ekspresowy jak na pierworódkę. Bolało ale było warto!!! Jestem szczęśliwa!!!"

aaa mam kontakt z Milusią. Generalnie jest w szpitalu. Mam skurcze co 12, co 8 minut, ale szyjka się nie skraca, a rozwarcie nie powiększa... Chce wytrzymać do 8 sierpnia - jak nie urodzi, zgodzi się na oxy. Mówi, że można zwariować patrząc w szpitalu na mamuśki z dziećmi...Dzis dwie dziewczyny rodziły z oxy i podobno było szybko i w porządku - chyba Milusia zaczyna się przekonywać:)

info od Puchatki z 12:59:
"Synek grzecznie wygrzewa sie pod lampami dostaje leki i wizualnie widac poprawę , oby jutrzejsze badania to potwierdziły. Ja za to marnie znosze siedzenie na drewnianym krzesełku i spanie na podłodze na karimacie ot polska słuzba zdrowia no ale czego sie nie robi dla dziecka. Nadal proszę o kciuki"

pomyslmy ciepło o Monisi, meczy sie biedna...a te konowały nawet jej leżanki nie dały!!! i trzymamy kciuki za małego żeby mu ta żóltaczka wredna ustapiła i żeby ładnie zaczął przybierać na wadze!:)

napisałam do Ehtele że sie niepokoimy o nią , że jak tam po ktg? a może juz jest na porodówce?

odpisała że niestety jeszcze nie na porodówce....muszę jeszcze poczekać ale jest blisko skurcze cały czas są:) jutro się odezwie bo dziś późno wróciła ze szpitala:)

Wiadomość o Iwcik28 (z działu Rzeszów)

Dnia 5 sierpnia 2010 urodziła córeczkę, ważącą 2870 i mierzącą 51 cm. Mała zdrowa wszystko ok, Iwcik natomiast ma ponoć coś z trzustką, bierze sterydy i nie może nic jeść.
W sumie tyle wyczytałam na tym wątku.

info od Milusi

"Ja jak zwykle skurcze bez dalszego rozwarcia. Skurcze mam na120,130 co 6 minut ale nic ani nawet drgnie, dostałam czopki na te szyjkę. Buziaki."

od Bombusi z 16:59:
"Dziś o 16:19 urodził się Alanek waga 3200 g 54 cm. zajechałam na IP to miałam rozwarcie na 9 cm! Rodziłam 1 godz. bolało ale poszło szybko nawet mnie nie spisali na IP bo już rodziłam, mały jest cudowny ale byli w szoku w szpitalu ze ja już z takim rozwarciem jestem! nie nacinali mnie, lekko pękłam mam 1 szew na zewn. M. był dzielny bardzo mi pomógł buziaki"

odpisałam że gratuluję, że ma wielkie buziaki, że dała czadu.. a przy okazji że ma klapsiora bo mnie w tyle zostawiła i resztę dziewczyn!:))))))))

reklama
Mniej więcej u milusi wygląda to tak:

Lekarze stwierdzili, że ma problemy z szyjką i na chwilę obecną oksy nie pomoże, bo mam bardzo silne skurcze, ale szyjka musi ruszyć. Ciągle czekają jak zareaguję po tych czopkach na rozwarcie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry