reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorąca linia Sierpnióweczek - BEZ KOMENTARZY

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
sms od Brejki z 13.51

Dziś o 12.10 urodziła się Lenka 4680 g i 60 cm. Poród straszny i z komplikacjami, dostała 7 pkt, a później 10. Jeszcze jej nie widziałam, bo jest na obserwacji na noworodkach.

reklama
sms od polianny: 17:58

jadę na ip. Mam skórcze krzyżowe co 2 minuty więc szybko idzie. Trzymajcie kciuki brzuchatki!!!

ODPUSAŁAM, ŻEBY SIĘ TRZYMAŁA!

pO CZYM DOSTAŁAM SMS: OBYM DO SZPITALA ZDĄŻYŁA DOJECHAĆ!

sms od Nektarynki z 18:17
"Witam. Poleże na bank do piątku. Miałam ktg dwa razy, skurczy brak. Na usg wyszła niższa waga niż ostatnio. Bo w 36 tyg. było ok 2,5 kg, a teraz wyszło 2,2 kg i nie wiem któremu usg ufać. Wód teraz wyszło 13, a wczoraj 8. Przepływy ok. Poleże troche i zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie. Pozdrów dziewczyny."

no to pozdrawiam:-) i napisałam żeby sie nie martwiła i odpoczywała..

sms od polianny 22:21
URODZIŁAM!!! LILIANKA MA 3740G. bOLAŁO BARDZO ALE TO PODOBNO EFEKT EKSPRESOWEGO PORODU.BUZIAKI

ODPISAŁAM, ŻEBY TERAZ OBIE DZIEWCZYNY ODPOCZĘŁY.

pozwolę sobie zacytować wczorajsze smsy moje i Polianny

ja: "Jesteś niezła, naprawdę:) bardzo bardzo Ci gratuluję!!!!:)"

ona:":) dziękuję kochana:) Jak tak ehtele i milusia? któraś walczyła ze mną? w sumie mój poród trwał tylko 2,5 h, ale na bóle nic nie działało i konkretnie mnie zdziwiły(ich siła) ale ta kruszynka wszystko wynagradza. Aaa mam tylko jeden szewek, jupiii!!"

ja: "wow-jestem pod wrażeniem:) dobrze, że zdążyłaś w ogóle :D kumulacja bólu w krótkim czasie-tak bym mogła mieć. żadna nie urodziła-byłas jedyna:)ehtele wróciła rozbita z ktg bo były problemy z tetnem Olka, ale później wróciło do normy. Powiedziała że wyłącza tel bo ma dość a ewentualne wieści od milusi przekaże rano. Dziewczyny szaleją i gratulują że tak szybko urodziłaś. Ucałuj Liliankę od nas:*"

ona:"ojej, biedna ehtele...:( może milusia cichaczem?:p jejuniu, jaka ona sliczna. Nie wierzyłam że urodzę. A jednak:) dziękuję Wam za kciuki!"

ja:"Na pewno jest piekna:) mam tysiąc pytań ale nie będę Cię męczyć:) jak wrócisz to nam opowiesz. Zazdroszczę-jak połowa sierpniówek:) Buziaczki dla Was dziewczynki:*"

smsy do i od Bombusi:

ja:"No Bombusiu-wiadomość dnia:) Polianna urodziła w czasie 2,5 godz. Jechała do szpitala ze skurczami co 2 min.:) a jak tam u Ciebie?"

ona:"o kurcze ale jej zazdraszczam super! Ja leżę na przedporodowym, oglądam mamy wyjące z bólu tuż przed porodem, po cc i dzidzie w wózeczkach. Mam nadzieję że dziś zdejmą mi szew, zobaczę po obchodzie co powie ordynator. Na KTG ładny brak skurczy buuu buziaki dla Was, dam cynk później!"

info od Bombusi:

"Szew mi zdjęli, jutro USG, zapisy KTG dobre, jak wszystko będzie ok to może jutro wyjdę. Kto urodził oprócz Polianny? Buziaki dla Was śle."

info od Nekarynki:
"Cześć. Jeśli wszystko będzie w porządku to w sobotę rano po badaniach wyjdę. sam ordynator ma mnie badać i zdecyduje. mały bryka jak szalony"

info od Puchatki:
"W poniedziałek wyszlismy do domu, niestety od dziś jesteśmy na oddziale dziecięcym bo Michałek ma paskudną żółtaczkę, bilirubina nie spada a mały nie przybiera na wadze. Trzymajcie za nas kciuki i pozdrów proszę od nas sierpniówki i nowe maluszki."

Milusia 16:23
Lekarze stwierdzili, że skurcze mi skaczą, bo wieczorem są silne, a rano słabną. Chcą zrobić próbę z oksy ale ja się z nimi pokłóciłam, że daję sobie czas do 8. Całuję i ściskam

Sms od Mama Aneta: z dziś 17.20

Hej tu Mama Aneta. Dziś 5.08 urodziła się nasza córcia Maja o godz 9.55, waga 3080 i 54 cm. Poród cc. Mała dostałą 10 punktów. Czy któraś jeszcze sie rozpakowała?

Ostatnia edycja:
reklama
WIADOMOŚĆ Z WCZORAJ CZYLI 05.08.2010

OD KASI181

"o 21.30 przyszła na świat Nikola. Ma 59cm i 4030g. Czujemy się dobrze"

WIADOMOŚĆ Z 04.08.2010

OD MARTUŚKI85- przekazane mi przez Milusię

"urodziłam małą Sarę. Rodziłam z oxy i znieczuleniem 13 godz i było bardzo ciężko."

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry