reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gliwice- szpital, gin

Kacha87
przepraszam, ze dopiero teraz odpisuje - Michal jest bardzo absorbujacym dzieckiem :D
nie pisze na forum regionalnym.. a co to takiego ?
jak tam Twoja Malutka? moj skonczyl 2 dni temu 3 miesiace, wazy juz 7 kilo i daje popalic, charakterny jest ze hej :) ale sie przynajmniej z nim nie nudzimy ;-)

ps. a teraz dopiero zauwazylam, ze urodzilas rowno miesiac po mnie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Jak narazie jestem przerażona... termin mam na styczeń i zbliża się coraz szybciej :)) ale dzięki Waszym wpisom jest mi lepiej bo słyszałam wiele złych opinii o gliwickim szpitalu

Cześć, czy ktoś jest jeszcze przed porodem i chce rodzić w Gliwicach? Mam pewne obawy bo słyszałam wiele opinii, może ktoś niedawno urodził w tym szpitalu i chciałby się podzielić swoją opinią?
Pozdrawiam:-)

Witajcie,ja rodziłam 4 lata temu w lutym ostatni raz,teraz mam termin na poniedziałek,wtedy było ok,tzn połozne bardzo pomocne,pytały cały czas czy chcę coś na znieczulenie,na rozkurczenie,mogłam wchodzić do wanny,skakać na piłce,poprzeć na worku,generalnie podejście do rodzącej bardzo fajne:-)więc teraz idę tam właściwie na luzie bo przez te lata napewno się nie pogorszyło,a może i jest jeszcze lepiej;-)

Cześć, czy ktoś jest jeszcze przed porodem i chce rodzić w Gliwicach? Mam pewne obawy bo słyszałam wiele opinii, może ktoś niedawno urodził w tym szpitalu i chciałby się podzielić swoją opinią?
Pozdrawiam:-)
Czesc Rodziłam w tym szpitalu 4 mies temu:szok: poród (podobno lekki) Położne przy porodzie były bardzo pomocne wręcz CUDOWNE (szczegolnie Pani Gabrysia) Po porodzie również bardzo miła i pomocna opieka (m.innymi Pani Kasia ucząca jak karmić) itd... ale co z tego,że było miło...W dniu w którym miałam wyjsc do domu- zjechałam na oddział patologii noworodka.Byliśmy tam prawie 3 tyg. codziennie opowiadano mi ze dziecko ma bakterie ,ale nikt nie potrafił powiedzieć jaką i skąd ją ma(sugerowano mi,że ja zaraziłam dziecko mając zakażenie wewnątrzmaciczne- nic takiego nie miałam!)Na szczęscie wszystko skonczyło sie dobrze a moje dziecko jest zdrowe:-) Dopiero z wypisu ze szpitala dowiedziałam sie że moje dziecko miało sepsę (o przyczynach tej choroby polecam do poczytania na: Posocznica noworodków | Pasożyty ) i same już wiecie jak to wszystko mogło sie skończyć.:baffled:
Pozdrawiam

Bardzo proszę "marcysiu1" jak wrócisz ze szpitala i znajdziesz chwilę czasu to napisz jak było. Co prawda ja mam termin dopiero na kwiecień ale już się martwię bo słyszałam wiele negatywnych opinii. Dobrze usłyszeć coś dobrego przynajmniej tak się nie denerwuję. Dziękuję :-)
Pozdrawiam
oczywiście,dam znać jak będę już po,pozdrawiam

Hej:tak:
Kobietki nie denerwujcie sie tak:no:ja tez sie strasznie balam porodu, wrecz panicznie a nie bylo tak zle:no:a mysle ze w kwesti bakterii to moze sie to wszedzie zdarzyc:tak:moje dziecko nie mialo nawet fizjologicznej zoltaczki:no:wszystkie badania miala porobione, nawet te dodatkowe np. usg glowki bo trzymala mi glowke na jeden boczek:tak:Satija moja Agatka tez jest niezwykle absorbujaca:-Dnie myslalam ze dziecko moze takie byc:no:czasem to juz mam dosc ale nie powiem bo jest juz znacznie lepiej niz na poczatku:tak:

Karo_ znajoma rodziła w Gliwicach miesiąc temu i jest bardzo zadowolona mówi, ze opieka była wspaniała i mamy się nie denerwować (ja mam termin na styczeń i też się bardzo denerwowałam).

reklama
Bo opieka tam jest wspaniała,leżałam tam kilka razy podczas ciąży,chociaż rodziłam w innym mieście czzego żałuję,bo czułam się jak w żeźni !

Chociaż zauważyłam,że mnie traktowano trochę inaczej niż np.2 dziewczyny z mojej sali,które miały innych lekarzy niż pracownika szpitala czy znajome,bo moją ciążę prowadziła Anna Stachurska Mucha-córka zastępczyni ordynatora-wspaniała ginekolog-położnik.
Kilka miesięcy temu byłam z synkiem w szpitalu,bo miał zapalenie oskrzeli i słyszałam mamy jak ją chwaliły,że to wspaniała kobieta,że miła,pomocna przy porodzie ;-)

Nie rodziłam w gliwicach,ale znam kilka lekarzy tam i szczerze polecam.

A poród jak poród-boli i musicie się nastawić na to,poboli i przestanie-ja tak myślałam,no i szybko zapomniałam o bólu ;-)

Do góry