reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gliwice- szpital, gin

Chętnie odpowiem na wszystkie pytania dotyczące szpitala w Gliwicach.Nie dalej jak wczoraj trafiła do mnie dziewczyna,która pierwsze dziecko rodziła w Pyskowicach i za żadne skarby już tam nie wroci,więc to tylko potwierdza opinie,że o każdym szpitalu można znaleźć różne opinie i to najczęściej takie jak sie chce ;-)) Ja praede wszystkim uznaję tylko uczciwe opinie,więc sama nie stosuję metody krytykowania innych szpitali,wszędzie są jakieś plusy i minusy.
U nas rodzi miesięcznie przeszło setka kobiet,to chyba nie przypadek.gdyby było tak jak czasem czytam opinie to napewno te kobiety trafiłyby gdzieś w inne miejsca.Tendencje do ilości porodów są zwyżkowe,to chyba też o czymś świadczy. Nie twierdzę,że jest idealnie,bo to byłaby bzdura,nie ma takiego miejsca do porodu,o którym byłyby tylko i wyłącznie super opinie.Ludzie oczekują różnych rzeczy.Sami są różni.My też jestesmy tylko ludźmi.
Gdby któraś z was chciała zadać konkretne pytanie o szpitalu to zapraszam na gg 4933890. Jak mam wolną chwilę to odpisuję.Od września znowu zajęcia w szkole rodzenia w szpitalu,a dla tych co już urodziły zawsze proponujemy wsparcie w karmieniu piersią.W Pyskowicach w szpitalu też dają namiary na położne z Gliwic,które pomagają mamom karmiącym,tylko kontakty są już troszkę przestarzale i część telefonow się zmieniła.

reklama
Jestem w 9tygodniu pierwszej ciąży i bardzo bym chciała aby przez ten piękny okres życia poprowadził mnie odpowiedni lekarz.
Bardzo prosiłabym o opinie na temat lekarza Adama Rajpert, Arabskiego albo Rajsa - czy któraś z Was może mi na ich temat coś powiedzieć i ewentualnie doradzić, który najlepiej poprowadzi moją ciąze (byłabym bardzo wdzięczna).

Tydzień temu urodziłam córeczkę w Pyskowicach.
POLECAM, POLECAM i jeszcze raz polecam.

Wspaniała życzliwa opieka. i bardzo dobrzy fachowcy. W trakcie pierwszego etapu porodu piłki, prysznic, można chodzić.
Za przebieg drugiego etapu chciałam podziękować Pani Irenie Kunickiej - która nadzorowała jego przyjęcie. Na łóżku główka dziecka bardzo wolno przesuwała się w kanale rodnym, ona tylko spojrzała i kazała przynieść asystentce krzesło porodowe, poszło naprawdę szybko. Skróciła moje męki, a później wykonała piękne szycie ran - mistrzostwo świata.
W trakcie porodu pytają o imię i zwracają się po imieniu np. Pani Grażynko proszę teraz zrobić to, albo tamto.
Człowiek czuję się człowiekiem i to pod najlepszą opieką.

Oddział noworodkowy też super. Nawet dokumenty, które dostałam do domu pochwaliła moja położna środowiskowa (nawiasem mówiąc związana z Gliwiwickim szpitalem). Stwierdziła że super to wszystko jest przygotowane.

Nie znajduje żadnego minusa.

Tydzień temu urodziłam córeczkę w Pyskowicach.
POLECAM, POLECAM i jeszcze raz polecam.

Wspaniała życzliwa opieka. i bardzo dobrzy fachowcy. W trakcie pierwszego etapu porodu piłki, prysznic, można chodzić.
Za przebieg drugiego etapu chciałam podziękować Pani Irenie Kunickiej - która nadzorowała jego przyjęcie. Na łóżku główka dziecka bardzo wolno przesuwała się w kanale rodnym, ona tylko spojrzała i kazała przynieść asystentce krzesło porodowe, poszło naprawdę szybko. Skróciła moje męki, a później wykonała piękne szycie ran - mistrzostwo świata.
W trakcie porodu pytają o imię i zwracają się po imieniu np. Pani Grażynko proszę teraz zrobić to, albo tamto.
Człowiek czuję się człowiekiem i to pod najlepszą opieką.

Oddział noworodkowy też super. Nawet dokumenty, które dostałam do domu pochwaliła moja położna środowiskowa (nawiasem mówiąc związana z Gliwiwickim szpitalem). Stwierdziła że super to wszystko jest przygotowane.

Nie znajduje żadnego minusa.
Zgadzam się z tym co wyżej w stu procentach:tak:
Rodziłam w Pyskowicach w październiku i jestem poprostu zachwycona oddziałem, położnymi, lekarzami, ogólnie panującą miłą atmosferą;-)
Wiem, że jeśli zdecydujemy się na kolejne dziecko to napewno urodze w Pyskowicach:tak:

Witam. No cóż, nie mogę podpisać się pod laurkami dla Pyskowic. My byliśmy z tego szpitala niezadowoleni - patrz inne moje posty na tym forum (i paru innych też). Aczkolwiek cc żonie robili dr Tobór i dr Szumniak i to była dobra robota:). Reszta - tzn. lekarz prowadzący ciążę (Księżarek), opieka po cesarce, pomoc w karmieniu - dno! Jedyną kompetentną osobą była p. Wiesia Domin, ale nie zawsze była na dyżurze i nie zawsze miała czas.

witajcie ja rodziłam w Gliwicach dwa lata temu i byłam zadowolona.Miłe położne pielęgniarki a najfajniejsza była pani od laktacji która pomogła mi wyleczyć zapalenie piersi.W tym roku też sie tam znalazłam ale z zagrożoną ciążą,niestety poroniłam w 16tc ale nadal polecam.

Ja tez rodzilam w Pyskowicach i rownie goraco polecam!! Opieka w trakcie porodu super. Po porodzie rownie troskliwie sie nami zajmowali. Mialam bardzo duze problemy z przystawieniem malej do piersi ale zawsze przyszedl mi ktos z pomoca.Pielegniarki i ordynator oddzialu dzieciecego to
naprawde wspaniale kobiety.No moze poza jedna pania (nazwiska nie pamietam):dry:
Gdy kiedys w przyszlosci jeszcze bede w ciazy to porod oczywiscie tylko w Pyskowicach.
A moja ciaze prowadzila Irena Kecka-pracuje w/w szpitalu. Dzieki niej donosilam ciaze i dzis moge tulic w ramionach moja mala coreczke.

hej:)

Mam prośbę: czy któraś może rodziła w Gliwicach i może mi powiedzieć coś o szpitalu, warunkach, itp. I jeszcze może macie jakiegoś godnego polecenia gina z Gliwic? A może jakieś opinie o dr Kluszczyńskim? Dzięki, pozdrawiam! Papa

Witam!!! Co do szpitala wielospecjalistycznego w Gliwicach mam mieszane słowa. Lezalam w tym szpitalu prawie 2 tygodnie, na patologii ciazy sa super położne zwłaszcza st.połozna Foit:-)a co do położnictwa to nie mam słów :no: jest fatalnie jestem po cesarskim cieciu i w dobie po cieciu dowiedzialam sie ze polozne nie sa służącymi niestety :eek: co do pani ordynator dla noworodkow to totalna pomylka chciala mi hospitalizowac i faszerowac zastrzykami dziecko co bylo nie potrzebne ale na szczescie dzieki nam (mnie i mojego meza) obeszło sie bez tego. Ogólnie fajny szpital ale lekarze kazdy mowi co innego to jest straszne. dlugo by tu mowic o niektorych bo jedna doktor badala mi wody plodowe i stwierdzila krystaliczne wody a po 2 dniach mnie cieli z zagrozeniem zycia dziecka, druga zas pani doktor prawila mi moraly ze dziecko kiedy ma czas to wyjdzie a moje poprostu od ponad 30 h nie umialo bo bylo zakrecone w pepowine :(:( Na sam koniec powiem tak gdyby nie Dr.Dąbrowski to mojego malenstwa by pewnie na swiecie nie bylo i za to jestesmy mu razem z mezem bardzo wdzieczni :):))::-);-)rodzilam we wrzesniu, pozdrwaiam i zostawiam to tobie ;)

Jestem w 9tygodniu pierwszej ciąży i bardzo bym chciała aby przez ten piękny okres życia poprowadził mnie odpowiedni lekarz.
Bardzo prosiłabym o opinie na temat lekarza Adama Rajpert, Arabskiego albo Rajsa - czy któraś z Was może mi na ich temat coś powiedzieć i ewentualnie doradzić, który najlepiej poprowadzi moją ciąze (byłabym bardzo wdzięczna).
Witam!!! Dr.A.Rajpert jest super lekarzem :):):) urodziłam we wrzesniu :):) dr Rajpert prowadzil mi cala ciaze jest ok lubi sobie pozartowac doradzi pomoze :):) full wypass dla mnie super lekarz

reklama
Do góry