reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

gdzie marcowe mamy i ich dzieciaczki??????

reklama
witam sie ,juz jestem, cześć:tak:

Co u was dziewczyny ,musze poczytac w stecz jak czas znajde.
Isunia sorki :zawstydzona/y:,zapomniałam sie zapytac jak dzwoniłam co u ciebie i jak ty sie czujesz jak dzidzia i jak dajesz sobie rade z opieka nad córcia gdy brzusio coraz wiekszy,poczytałam ze bedziesz miala druga córcie :tak::-) fajnie ja tez tak bym chiała;-)

Na obcej ziemi coraz bardziej sie rozkrecam,Emilce sie bardzo podoba ,zrobiła sie tez teraz bardziej samodzielna ,sama załatwia sie w ubikacji ,sama sie ubiera ,choc ma trudności z ubieraniem góry .W Polsce bała sie samolotów ale tu ich lata tyle ze już je polubiła :-)
ja zaczełam w końcu cos gadac po angielsku i załatwiam co wazniejsze sprawy ,zapisałam Emi do przeszkola ale Nursery School ,przyszło juz pismo które mam wypełnic i odesłac ,ale to przeszkole jest tylko na 4 i pól godzini ,z jednej strony sie ciesze ze Emi nie bedzie tam caly dzień przesiadywac ,ale z drugiej strony do pracy nie da rady ,no chyba ze cos na 4 godzinki znajde ....ale to sie zobaczy ,wazne ze Emilka do dzieci pójdzie ,jezyka załapie ,a i ja pójde w tym czasie na angielski i już.
Isunia poczytałam ze twoja tez idzie do tego nursery ..tak?ile godzinek tam bedzie miała?

Jarzebinko macie super plany ..trzymam kciuki zeby się udało:tak:swój domek to juz coś :-)

Isunia mam takie pytanie związane z taxe credit child i tax credit working,jedni mówia ze to bezwrotna pomoc dla niajnizej zarabiajacych a inni ze taka jakby pozyczka która trzeba bedzie zwrócic gdy zaczyna sie lepiej powodzic albo jak matka zaczyna prace ,i dochód na rodzine sie zwieksza ,mamy kompletny metlik w głowie i nie wiem czy starac sie o nie czy nie .Czytałam na necie i tam nic o zwracaniu nie pisza ,ale znajomi polacy i irlandczycy mówia ze kiedys moze beda kazac to zwracac,że niektorzy juz oddawali ??/o co tu chodzi ?prosze powiedz mi co z tym zrobic??

noelia, witamy i super,że powolutku wszystko sie tak dobrze układa :tak::-D:tak: najważniejsze,że teraz jesteście razem, całą rodzinką :tak::-D bo wtedy to i góry można przenosić :tak::-D:tak: powodzenia

a my dzisiaj idziemy obejrzeć pierwszy domek w realu i zobaczymy co z tego wyjdzie,:tak::-D bo M stwierdził,że nie ma co czekać, jest wiosna i będzie lato więc w razie czego będzie czas na mały remont, a jak do końca czerwca nic nie znajdziemy to dajemy sobie spokój i zaczniemy szukać na nowo od stycznia, ale wtedy to już tak na ostro aby na wiosnę już coś kupić, tak więc trzymajcie kciuki:rofl2:

witam !!!! :tak::-D:laugh2:

co do domku, to same kłody pod nogi :tak: domek nam sie spodobał, ale nie wiem czy będzie się kwalifikował pod kredyt hipoteczny i wogóle, bo nie ma KW tylko użytkowanie wieczyste i jeszcze kilka szczegółów ale ważnych dla banku, ale teraz nie będę o tym pisać, :tak: najwyżej opisze jak już się wszystko uda, bo załatwiamy formalności zby go kupić

miłego dnia i słonecznego, bo u nas pogoda prześliczna, podesłać troszke słoneczka ????
:-):-):-):-):laugh2::-):-):-):-):-):laugh2::-):-):-):-):-):laugh2::-):-):-):-):-):laugh2::-):-):-):-):-)

isunia, z tym domkiem był taki problem,że on znajduje sie na działkach, Rodzinnych Ogródkach Działkowych, spełnia wszystkie standardy zamieszkania i można sie zameldować, ale figuruje jako altana i juz na takie cos kredytu bank nie daje :-( , ale znaleźliśmy już inny domek, już na normalnych warunkach, KW, i wszystko inne czego bank wymaga i zobaczymy, :tak:jeszcze szukamy dalej, ale jakby co to ten nam sie podoba :tak:

a co do słoneczka, to moge podesłać, bo u nas jest śłiiiiiiiiiiiiiiiiiiiczna pogoda

przyjemnej niedzieli :laugh2::-D

reklama
sprawa domku ruszyła, w banku złożyliśmy dokumenty i max za 2 tyg będzie odpowiedz i będzie wiadomo czy dostaniemy kredy na kupno :tak::-D :tak:wczoraj byliśmy na rozmowie z właścicielami i udało się wynegocjować obniżenie kaski za domek i będziemy mieli nawet sporo funduszy na remont, więc praktycznie wprowadzilibyśmy się do domku już wyremontowanego jak chcemy - szczególnie łazienka( która wymaga sporych nakładów finansowych) i kuchnia :tak: sprawili nam miłą niespodziankę, dlatego warto jest marzyć i wierzyć w ludzi :tak::-D:tak: teraz najważniejsze będą najbliższe 2 tyg, bo czekamy na odpowiedz z banku

miłego i słonecznego dnia :biggrin2::happy::biggrin2:

Do góry