reklama
witam sie ,juz jestem, cześć
Co u was dziewczyny ,musze poczytac w stecz jak czas znajde.
Isunia sorki ,zapomniałam sie zapytac jak dzwoniłam co u ciebie i jak ty sie czujesz jak dzidzia i jak dajesz sobie rade z opieka nad córcia gdy brzusio coraz wiekszy,poczytałam ze bedziesz miala druga córcie :-) fajnie ja tez tak bym chiała;-)
Na obcej ziemi coraz bardziej sie rozkrecam,Emilce sie bardzo podoba ,zrobiła sie tez teraz bardziej samodzielna ,sama załatwia sie w ubikacji ,sama sie ubiera ,choc ma trudności z ubieraniem góry .W Polsce bała sie samolotów ale tu ich lata tyle ze już je polubiła :-)
ja zaczełam w końcu cos gadac po angielsku i załatwiam co wazniejsze sprawy ,zapisałam Emi do przeszkola ale Nursery School ,przyszło juz pismo które mam wypełnic i odesłac ,ale to przeszkole jest tylko na 4 i pól godzini ,z jednej strony sie ciesze ze Emi nie bedzie tam caly dzień przesiadywac ,ale z drugiej strony do pracy nie da rady ,no chyba ze cos na 4 godzinki znajde ....ale to sie zobaczy ,wazne ze Emilka do dzieci pójdzie ,jezyka załapie ,a i ja pójde w tym czasie na angielski i już.
Isunia poczytałam ze twoja tez idzie do tego nursery ..tak?ile godzinek tam bedzie miała?
Jarzebinko macie super plany ..trzymam kciuki zeby się udałoswój domek to juz coś :-)
Co u was dziewczyny ,musze poczytac w stecz jak czas znajde.
Isunia sorki ,zapomniałam sie zapytac jak dzwoniłam co u ciebie i jak ty sie czujesz jak dzidzia i jak dajesz sobie rade z opieka nad córcia gdy brzusio coraz wiekszy,poczytałam ze bedziesz miala druga córcie :-) fajnie ja tez tak bym chiała;-)
Na obcej ziemi coraz bardziej sie rozkrecam,Emilce sie bardzo podoba ,zrobiła sie tez teraz bardziej samodzielna ,sama załatwia sie w ubikacji ,sama sie ubiera ,choc ma trudności z ubieraniem góry .W Polsce bała sie samolotów ale tu ich lata tyle ze już je polubiła :-)
ja zaczełam w końcu cos gadac po angielsku i załatwiam co wazniejsze sprawy ,zapisałam Emi do przeszkola ale Nursery School ,przyszło juz pismo które mam wypełnic i odesłac ,ale to przeszkole jest tylko na 4 i pól godzini ,z jednej strony sie ciesze ze Emi nie bedzie tam caly dzień przesiadywac ,ale z drugiej strony do pracy nie da rady ,no chyba ze cos na 4 godzinki znajde ....ale to sie zobaczy ,wazne ze Emilka do dzieci pójdzie ,jezyka załapie ,a i ja pójde w tym czasie na angielski i już.
Isunia poczytałam ze twoja tez idzie do tego nursery ..tak?ile godzinek tam bedzie miała?
Jarzebinko macie super plany ..trzymam kciuki zeby się udałoswój domek to juz coś :-)
Isunia mam takie pytanie związane z taxe credit child i tax credit working,jedni mówia ze to bezwrotna pomoc dla niajnizej zarabiajacych a inni ze taka jakby pozyczka która trzeba bedzie zwrócic gdy zaczyna sie lepiej powodzic albo jak matka zaczyna prace ,i dochód na rodzine sie zwieksza ,mamy kompletny metlik w głowie i nie wiem czy starac sie o nie czy nie .Czytałam na necie i tam nic o zwracaniu nie pisza ,ale znajomi polacy i irlandczycy mówia ze kiedys moze beda kazac to zwracac,że niektorzy juz oddawali ??/o co tu chodzi ?prosze powiedz mi co z tym zrobic??
jarzebinka
mama Kacperka i Kamilka
noelia, witamy i super,że powolutku wszystko sie tak dobrze układa najważniejsze,że teraz jesteście razem, całą rodzinką bo wtedy to i góry można przenosić powodzenia
a my dzisiaj idziemy obejrzeć pierwszy domek w realu i zobaczymy co z tego wyjdzie, bo M stwierdził,że nie ma co czekać, jest wiosna i będzie lato więc w razie czego będzie czas na mały remont, a jak do końca czerwca nic nie znajdziemy to dajemy sobie spokój i zaczniemy szukać na nowo od stycznia, ale wtedy to już tak na ostro aby na wiosnę już coś kupić, tak więc trzymajcie kciuki
a my dzisiaj idziemy obejrzeć pierwszy domek w realu i zobaczymy co z tego wyjdzie, bo M stwierdził,że nie ma co czekać, jest wiosna i będzie lato więc w razie czego będzie czas na mały remont, a jak do końca czerwca nic nie znajdziemy to dajemy sobie spokój i zaczniemy szukać na nowo od stycznia, ale wtedy to już tak na ostro aby na wiosnę już coś kupić, tak więc trzymajcie kciuki
jarzebinka
mama Kacperka i Kamilka
witam !!!!
co do domku, to same kłody pod nogi domek nam sie spodobał, ale nie wiem czy będzie się kwalifikował pod kredyt hipoteczny i wogóle, bo nie ma KW tylko użytkowanie wieczyste i jeszcze kilka szczegółów ale ważnych dla banku, ale teraz nie będę o tym pisać, najwyżej opisze jak już się wszystko uda, bo załatwiamy formalności zby go kupić
miłego dnia i słonecznego, bo u nas pogoda prześliczna, podesłać troszke słoneczka ????
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
co do domku, to same kłody pod nogi domek nam sie spodobał, ale nie wiem czy będzie się kwalifikował pod kredyt hipoteczny i wogóle, bo nie ma KW tylko użytkowanie wieczyste i jeszcze kilka szczegółów ale ważnych dla banku, ale teraz nie będę o tym pisać, najwyżej opisze jak już się wszystko uda, bo załatwiamy formalności zby go kupić
miłego dnia i słonecznego, bo u nas pogoda prześliczna, podesłać troszke słoneczka ????
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
jarzebinka
mama Kacperka i Kamilka
isunia, z tym domkiem był taki problem,że on znajduje sie na działkach, Rodzinnych Ogródkach Działkowych, spełnia wszystkie standardy zamieszkania i można sie zameldować, ale figuruje jako altana i juz na takie cos kredytu bank nie daje :-( , ale znaleźliśmy już inny domek, już na normalnych warunkach, KW, i wszystko inne czego bank wymaga i zobaczymy, jeszcze szukamy dalej, ale jakby co to ten nam sie podoba
a co do słoneczka, to moge podesłać, bo u nas jest śłiiiiiiiiiiiiiiiiiiiczna pogoda
przyjemnej niedzieli
a co do słoneczka, to moge podesłać, bo u nas jest śłiiiiiiiiiiiiiiiiiiiczna pogoda
przyjemnej niedzieli
reklama
jarzebinka
mama Kacperka i Kamilka
sprawa domku ruszyła, w banku złożyliśmy dokumenty i max za 2 tyg będzie odpowiedz i będzie wiadomo czy dostaniemy kredy na kupno wczoraj byliśmy na rozmowie z właścicielami i udało się wynegocjować obniżenie kaski za domek i będziemy mieli nawet sporo funduszy na remont, więc praktycznie wprowadzilibyśmy się do domku już wyremontowanego jak chcemy - szczególnie łazienka( która wymaga sporych nakładów finansowych) i kuchnia sprawili nam miłą niespodziankę, dlatego warto jest marzyć i wierzyć w ludzi teraz najważniejsze będą najbliższe 2 tyg, bo czekamy na odpowiedz z banku
miłego i słonecznego dnia
miłego i słonecznego dnia