reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

gdzie marcowe mamy i ich dzieciaczki??????

reklama
co do pogody to u nas pomalu pomalu nie zapeszajac wkrada sie wiosna ;-) a w polsce slyszalam (choc to moze brzmi niewiarygodnie) od konca kwietnia ma byc mocno mocno cieplo ...

a unas to jakos tej wiosny nie widać, dzisiaj niby było nawet, nawet, ale jutro ma znowu lać i lac, i tak przez kilka dni :tak::no: ale oby sprawdziły sie te przepowiednie, szczególnie na koniec kwietnia, bo na przełomie kwietnia maja biore urlop i wybieram sie na 7/9 dni na wieś do rodziców i fajnie by było jakby było wiosennie i ciepełko, aby mały mógł skorzystac z podwórka a mamusia troszke ze słoneczka wiosennego :tak::-D:laugh2:

pozdrawiam

chyba nie pisalam ze zmienilam niuni przedszkole, w nowym nie ma polityki ze jak placze to do domu lub mama zostaje ... mala chodzi tylko w srody ale jak na razie jest super - placz tylko kilka minut po tym jak ja zostawiam - potem swietnia zabawa - podobno :sorry2:
chce ja przyzwyczaic do przedszkola jeszcze przed wrzesniem - od wrzesnia bedzie miala juz zapewnione darmowe miejsce - cos jak przedzerowka ;-) ale nie chce tez aby pomyslala sobie ze mama ma nowa dzidzie a ona idzie w odstawke - chyba za duzo stresu by dla niej bylo ...

to fajnie,że udało się z tym nowym predszkolem i chyba mała bardziej zadowolona jak już tak za mamą nie płacze tylko troszke przy rozstaniu :tak: a i pewnie za jakiś czas i to jej przejdzie :tak::-D a z tym przedszkolem wrześniowym to chyba wyjdzie dobrze, bo w sumie nie będziesz rodziła we wrześniu, chyba ???? więc mała się przyzwyczai i potem będzie maleństwo :tak:

a ja 22 kwietnia idę sprawdzić czy moje się załapało na to przedszkole :tak: ale ostatnio wyczytałam w necie, że nie jest tak źle z miejscami, gdyż są przedszkola gdzie mniejsc brakuje, a szczególnie w tych dzielnicach gdzie jest coraz więcej młodych ludzi,:-( ale i są rejony gdzie trudno uzbierać komplet, więc w sumie jest ponoć ok. 1000 wolnych miejsc, więc pewnie coś się znajdzie, tylko pewnie dalej od pracy i trzeba będzie nadal wozić :-( tak więc może nie być tak strasznie :tak: a i ponoć ludzie składają te podania a potem z różnych względów rezygnują, więc .... ale z regóły nie informują o tym przedszkoli i ok 2 miesięcy stoi puste miejsce, a człowiek ma problem, a ktoś tak sobie lekceważy :no: ale nic bądzmy dobrej myśli i do 22.04 :tak::-D:tak:

a pogoda dzisiaj - leje, nie pada tylko leje, poprostu koszmar, dobrze,że w pracy jeszce grzeją bo pewnie niedało by się wysiedzieć z zimna i takiego odczucia wilgoci w powietrzu ( to stary budynek w lecie chłodno i przyjemnie, a jak nie grzeją w tym okresie przejściowym to też nieprzyjemnie ) :tak: ale wam życzę suchego dnia

pozdrawiam :rofl2:

halo, halo marcóweczki ??????????????? :tak::-D:tak:

a ja dzisiaj o 12.00 ide do przedszkola sprawdzić listę, czy moje dziecię załapało się do tego właśnie przedszkola które wybraliśmy :tak: jak nie, to na szczęście są ponoć w Poznaniu jeszcze wolne miejsca, ale to było w dogodnym miejscu, bo blisko pracy, a jak się myśli o przeprowadzce, to fajnie by było mieć dziecko blisko pracy i móc razem dojeżdzać, a nie zwiedzać pół Poznania z rana :szok: no ale zobaczymy w południe
a za chwilke mykam na kolejną wizytę u stomatologa :tak:

miłego dnia :-D i słonecznego :-) i troszkę większego uczestnictwa w forum marcowych dzieciaczków

isunia, udało sie i mały załapał się do przedszkola, które nam pasowało :tak::-D:tak: ale w sumie okazało się,że w Poznaniu zostało ok. 1000 wolnych miejsc, więc myślę,że każde dziecko chętne się załapie :tak: fakt,że to już trzeba brać gdzie wolne i ewentualnie dowozić, ale zawsze to przedszkole :tak::-D:tak: i już nie muszę kombinować z L4 na ciążę ( której notabene jeszcze nie ma) :tak::-D:tak:

to czekamy na wynik USG :tak: a mała pewnie jak już sie przyzwyczai na dobre, to i płacz zniknie:tak: jak przychodzi i jest zadowolona i chętnie opowiada, to duży plus :tak::-D:tak: nasz mały rano też jak mu sie nie chce wstawć, to mówi,że mu się w żłobku nie pododba, a po południu buźka mu się nie zamyka jak opowiada wrażenia z zabawy i wogóle :tak::-D:tak: jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej ;-) my w czerwcu idziemy małemu pokazać przedszkole i zobaczymy jakie będą pierwsze wrażenia :tak:

miłego dnia :rofl2:
PS. a u nas wiosna jest tak może od 3 dni, słoneczko i z dnia na dzien coraz cieplej

a ja chciałam się pochwalić, małym sukcesem wychowawczym mojego mężą, :tak:
kiedyś pisałam Wam,że mam w planach w przyszłym roku ( najwcześniej) kupić sobie jakiś domek ( bo teraz wynajmujemy mieszkanie), ale poszłam już sobie do banku, aby sie zorientować, jaką mamy zdolność kredytową, nie jest może oszołamiająca, ale , ale, na to co nas interesuje starczy :tak::-D:tak:ale najważniejsze w tym wszystkim jest to,że mój mąż do tej pory był bardzo sceptycznie nastawiony na wszelkie przeprowadzki, poprostu chciał troszke stabilizacji, a warunki mieszkaniowe w tej chwili mamy naprawdę dobre :tak: no ale jak mu zczęłam trochę kręcić o tym kredycie i wogóle, to stwierdził,że po co czekać i się męczyć, że trzeba działać, więc cały wczorajszy wieczór oglądaliśmy chatki w necie, i kto wie, może faktycznie sie zmobilizujemy i pomyślimy wcześniej o swoim :tak: tak mnie zaskoczył, że ................................ :tak::-D:laugh2: zobaczymy co z tego wyjdzie

tak więc warto mieć marzenia i walczyć o ich spełnienie :tak::-D:rofl2:

reklama
witam już majowo ;-):-)

o tak długi weeken się zaczął ale i szybko zleciał, cały tydzień wybyczyłam sie u rodziców, pogoda dopisała, więc było całkiem, całkiem :tak::-D:tak: my relaksacyjny weekend zrobiliśmy sobie tydzień przed majowym, na sobotę/niedzielę pojechaliśmy do Gdańska-Sopotu, było suuuuuuuper ( dziecko sprzedaliśmy dziadkom) a sami pojechaliśmy na relaks :tak:

isunia, to fajnie,że dzidzia rośnie zdrowo i jest wszystko OK, :tak::-D:tak: z paraktycznego punktu widzenia, to fajnie,że córa, ja też myślę,że troszkę łatwiej by było jakby u mnie był drugi synek, chociaż ..... marze o córeczce ;-), zobaczymy jaki będzie efekt :tak::-D:tak:

miłego dnia :tak:
pozdrawiam :laugh2:

PS. a to mój Kacperek na motorze z tatusiem, nowe hobby mojego M

namotorzehj3.jpg

Do góry