reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

gdzie marcowe mamy i ich dzieciaczki??????

reklama
Moj pyskacz maly chodzi do przedszola ktore strasznie lubu poprostu uwielbia,pani bardzo ja chwali ze potrafi sie ladnie bawic z dziecmi :) wiec moge z niej byc dumna
Ogolnie to maly rozbujnik jest bardzo zywa dziewczynka,uwielbia sie uczyc nowych piosenek i wierszykow oraz malowac farbami (habami:blink:)jej ulubiona bajka to shrek,traktorek oraz swinka peppa:dry:

a bajki to widzę na topie u wszystkich 3-latków - szczególnie traktork ( rozumiem Traktor Tom - tak), ta baja u mnie leci na krągło, a teraz dokupiłam drugą płytę, to mały jak chce baje, to jeszcze dopomina się którą, i u mnie jeszcze na topie sa auta i epoka lodowcowa 1 i 2 :tak::-)

A tak poza tym to powiedzcie mi czy wasze pociechy chodzą do przedszkola albo do żłobka,bo ja sie zastanawiam,a już chyba teraz trzeba składać wnioski

mój Kacper od 20 m-ca, chodzi do żłobka, a teraz złożyłam wniosek do przedszkola:cool2: wnioski składa się do końca marca, składa się teraz tylko w jednej placówce, a podaje sie ewentualnie na tym wniosku 2 i 3 jako preferowane, bo od tego roku jest system komputerowy weryfikacji wniosków iodrzuci i tak jeżeli złoży się więcej niż jeden( przynajmniej w Poznaniu), komisja weryfikująca wnioski jest tym razem z Urzędu Miasta( a nie z przedszkola), a wyniku będą już znane ok. 22 kwietnia, więc nie trać czasu, tylko pora na zapisy :happy2: tymbardziej, że nie wiem czy też nie będzie brana kolejność składania wniosków, a przynajmnie w poznaniu jest duże zainteresowanie a mniejsc nie starczy dla wszystkich, ja składałam 4 marca( 2 dzień skaładania wniosków) a już było pobranych 34 wnioski, a przyjmują tylko 20 dzieciaczków, więc trochę się boję o to miejsce, i wtedy będzie problem bo obydwoje pracujemy ??? i co wtedy???

miłego dnia i podrawiam serdecznie :-D:cool2::-)

Dzieki dziewczyny,w takim razie nie mam sie co zastanawiac tylko biegne do przedszkola po wniosek.Tak w sumie to len ze mnie bo przedszkole mam zaraz obok,ale wiecie zawsze jest jakis powod... :szok:Z bajkami tez sie zgodze,mój Krystian uwielbia kanał "mini mini",tam tez jest traktorek tylko ze czerwony,ale oststnio zaczełam z nim walczyc, bo bywało tak ze nie mogłam właczyc nic innego tylko bajki i bajki cały dzien.Nawet jak nie ogladał a usłyszał ze przelanczam to juz foch i lament.Ale teraz jest juz lepiej,mowie ze oczka odpoczywaja i jakos dajemy rade.Pozdrawiam :):-)

oj, boje o telewizor to ja też staczam, dlatego ostatnio częściej, jak chcę mieć chwilkę, aby mi nie przeszkadzał a czymś się zajął, to włańczam mu muzykę z piosenkami, też go zainteresuje, a nie musi patrzeć non stop w ekran :shocked2: bo jak już włączę bajkę na DVD, to z reguły trzeba ją wytrwać do końca, a czasem jest to męczące, i też mam problem aby przełączyć na inny program :tak::-D ale z tym walczę :tak::-)

a wczoraj mały sukces, udało mi się w końcu zaszczepić małego na pneumokoki, a było to już 4 podejście i nareszcie z sukcesem :tak::-D a i zrobiłam 4 podejście do stomatologa i też sie w końcu udało :-D:tak:

miłego dnia:happy2::cool2:

To super,teraz jedno zmartwienie mniej:tak:Najgorsze z tym telewizorem ze moj synek potrafi taka bajke z dvd po kilka razy ogladac.

Załączniki

• DSCN0136.JPG
    DSCN0136.JPG
    59,7 KB · Wyświetleń: 32
Najgorsze z tym telewizorem ze moj synek potrafi taka bajke z dvd po kilka razy ogladac.

o tak, szczególnie pierwszą płytę Traktora Toma, po prostu na okragło :tak::-D:tak:a ostatnio na topie jest płyta z piosenkami, też na okrągło - krasnoludki, jedzie pociąg z daleka, chusteczka chaftowana, panie janie, itp, 10 piosenek, czasem leci 3 razy pod rząd, ......................:szok:ale i tak to wolę, przynajmniej nie patrzy w ekran :no: ale uszy troche więdną :tak::-D

teraz własnie leca piosenki, dopiero pierwszy raz, zobaczymy ile tym razem, ale pewnie do dobranocki tylko 2 razy zdążymy przesłuchać, więc pewnie to przeżyję :tak::-D

a mam pytanie - czy Wasze dzieci przed spaniem pija jeszcze kasze z butli ? bo właśnie dzisiaj sie zastanawiałam jak długo mam podawać kaszkę właśnie w butli - ja podaje przed spaniem wieczornym juz w łóżeczku i przed spaniem południowym w weekend, w żłobku zasypia bez butli :shocked2::blink::cool2:

isunia, tak szczepienie, nareszcie :-) co do butli, to mi też to pasuje, tymbardziej,że mały nie je normalnej kolacji, on ma posiłki w żłobku, potem z nami czasem zje obiad, ale nie zawsze a ta butla to przynajmniej wiem,że nie idzie głodny spać :tak:bo butla to też go usypia, później mu zabieram i śpi juz bez niczego, a smoczka nigdy nie używaliśmy :-D a nie wiem, czy są może jakieś zalecenia pediatry do którego roku życia ? pytam tak z ciekawości, bo pewnie przyjdzie okres,że mały sam butlę odrzuci :happy2: i żdne zalecenia z butlą czy bez nie będą miały znaczenia :happy2:

isunia, jak samopoczucie, a mała już wie co i jak ?

miłego dnia :cool2:

Witajcie :)
U nas rekrutacja zaczela sie 1 marca i podobno wnoski beda odbierane do 31 marca

Natalka jak miala poltora roku to odstawilysmy i butle i smoka........
Na kolacje zajada sie platkami z mlekiem poprostu je uwielbia.

Ojj u nas tez bajki by mogly na okraglo leciec ale naszczescie mala lubi strasznie puzlle ukladac jest na etapie 30 puzzli-przedwczoraj jej kupilam wlasnie a ona za jakies 15 minut mnie wola-patrze a tu puzzle ulozone:szok::szok: samusienka ulozyla puzzle ktore miala pierwszy raz.

a jak u Was ze spaniem>>Natalka juz przeszlo rok ma swoj pokoj sobie sama spi ale zdarzaja sie noce kiedy spi bardzo niespokojnie wybudza sie placze przez sen..........

Ok uciekam bo dzis mam jedyny wolny dzien a w sobote urodzinowa impreza Natalki wiec trzeba sie brac do roboty-posprzatac i po jakies zakupy jechac :)

Milego dnia

reklama
U nas z kaszka jest porażka,tzn., skonczyło sie jedzenie kaszki jakis rok temu.Krystian po prostu nie chce jej zjesc za żadne skarby.Czasem probowałam jakos zachecic go dojej zjedzenia,ale bez zadnych pozytywnych rezultatów.Po prostu na widok kaszki lub czegokolwiek o podobnej konsystencji zbiera go na wymioty,wiec nawet nie probuje go juz przekonywac.
Jesli chodzi o pieluszke i smoczka to udało nam sie oduczyc synka zarowno smoczusi ajk i przytulanki w pstaci pieluszki,i to w zadziwiajacym tempie,bo tylko 2 dni,asypia sam i bez zadnych"wspomagaczy"z czego bardzo sei ciesze.Jestem zdania że lepiej wczesniej zaczac oduczac,bo pózniej moze byc ciezej.Podam przykład,moj tesc oststnio opowiadal ze on smoczka odstawił jak miał skonczone 6 lat,i do tej pory pamieta jak to przezywal kiedy wrzucał go do pieca.Hehe :baffled:Ale kazda mamusia ma swoje sposoby i najlepiej zna swoje dziecko.:tak:

Do góry