reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

gdzie marcowe mamy i ich dzieciaczki??????

My kupujemy małemu fotelik do samochodu. Ten, w którym jeździł od początku, chociaż do 13 kg, jest już trochę mały. Jerusiowi wystają nogi i głowa, a to już trochę niebezpieczne. Ponieważ codziennie jeździmy samochodem, fotelik to konieczność. Oczywiście to prezent bardziej dla nas niż dla dziecka, więc kupimy jeszcze coś z zabawek. Nie wiem jeszcze dokładnie co to będzie. Ale teraz taki jest wybór w sklepach, że bez trudu coś wybierzemy. Mały z pewnością dostanie całą masę zabawek od gości urodzinowych więc nie będę przesadzała.
U Was to trochę inaczej wygląda, bo prezenty musza być podwójne. ;D
Najnowszych zdjęć Jeremiego nie mam. Chyba dopiero w niedzielę bedziemy coś robili, ale coś tam wkleję. Tylko, że być może widziałaś już te zdjęcia, bo pokazywałam je też na innych wątkach. I bardzo proszę o Twoich przystojniaków  :D.

Tu takie starsze zdjęcie z września

wrzesien14rz.jpg

Z bratem

jerikaj2ue.jpg

Po kąpieli

kapiel33ya.jpg

kapiel29kv.jpg

Z naszym psem

jeroiskuter14iw.jpg

I zabójcze spojrzenia

jerozjezykiem2nu.jpg

jeropatrzywgore5sy.jpg

reklama
Fajni chłopcy.  :) Widać, że dogonili rówieśników.  :) A jak u nich z mówieniem?  Pytam, bo czytałam kiedyś, że bliźnięta zazwyczaj zaczynają mówić później niż single. Podobno tworzą sobie swój własny język i nie mają potrzeby uczenia się mówić, tak, jak otoczenie. Ciekawa jestem czy to prawda?
Moje Jero dzisiaj stanęło.Jeszcze nie samodzielnie co prawda, ale jednak. Do tej pory, przy próbie podciągnięcia do stania z takiego specjalnego uchwytu za ręce od tyłu, nogi zawsze podciągał do góry. A dzisiaj ten patologiczny odruch po raz pierwszy był słabszy. I nóżki zostały na stole!!! Dla nas to milowy krok do przodu. :D

No to gratulacje wielkie :laugh: teraz juz mu bedzie sie udawalo :laugh:
A z mowieniem jest u nas tak ze kuba mowi: mama,tata,baba, bach, nie nie, papa, spiewa sobie lala: a kamcio mowi tylko tata i bach :) Ostatnio zauwazylam ze gadaja do siebie po swojemu :laugh: Fajnie to wyglada z boku, ale wiem ze pozniej ciezko bedzie ich zrozumiec jak stworza sobie swoj wlasny jezyk
A jeremi rozgadany???

To musi super wyglądać, jak tak mówią do siebie we własnym języku. ;)
Jero też ma swój własny język,a "po naszemu" mówi tylko mama, baba, coś co brzmi tak jak: maj, baj, daj. Ale na razie chyba nie bardzo rozumie, co mówi. Najczęściej gada do naszego psa albo do papugi. Zresztą od kiedy nauczył się raczkować, goni za naszym psem. Jak wreszcie udaje mu się dopaść Skutera to jest dokładne oglądanie i dotykanie oczu i nosa. Całe szczęście, że psisko ma anielską cierpliwość i jest juz przyzwyczajone do takich pieszczot przez Kajtka.

No wy macie labradorka, a to ponoc najlepsze i najlagodniejsze psy do zabawy z dziecmi. My mamy boksera. Niby jest spokojny ale glupi i troche sie boje zeby ich nie podrapal pazurami. Ciagle pilnuje zeby za bardzo sie do nich nie zblizal

reklama
Do góry