reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gdy niemowlak nie chce jeść

Hej dziewczyny;-). U nas jakby lepiej,mały chyba się uparł i od mamusi mleczka nie pije, ale od tatusia 160 ml dziś wytrabił:-), nie ma to jak "solidarnośc męska":tak:, urwis mały. Dziś znowu marchewkę mu zaserwuję, kupki od wczoraj już lepsze( bez śluzu) i normalna konsystencja..więc od marcheweczki nic złego się nie dzieje-przynajmniej to moge juz spokojnie podawać..:tak:

reklama
Cześć dziewczyny:-)
Różyczka bardzo dobrze że, Karolkowi tak smakuje marchewka tylko patrzeć jak zacznie jeść zupki ze smakiem.
Ja dziś ugotowałam zupkę z królika i z warzywami zjadł całą michę, ale odkryłam że, woli jeść w towarzystwie, jak widziała że tatuś też je zupkę to jadł dużo chętniej.:tak::-D

Julia, kaszkę kiedyś tzn coś po 3 m-cu spróbowałam dodać do mleczka-była bananowa dla niemowlat po 4 m-cu, bezglutenowa, do mieszania z mleczkiem, wtedy jakos pamietam miał chyba małą wysypkę i sie przestraszyłam więc sie wstrzymuję..ale chcę mu za niedługo dac skosztowac taka z malinami. teraz narazie "jedzie" na sinlacu:tak:. Fajnie że Twoja dzidzia tak ładnie je, no no no:-)
Ewuś no graaatulacje że Filipek tak zajada slicznie:-):-):-), będzie coraz lepiej-juz to przecież widać!!:-D:-D

Różyczka a Sinlac nie jest po 5 miesiącu? Czy ja już głupia jestem;-)

My zaczniemy wprowadzać kleik ryżowy, ale pewnie dopiero za miesiąc:-(

Filipek niestety nie przepada ani za kleikami ani za kaszkami, jedynie to wieczorem zagęszczam mleko kleikiem lub kaszką to wtedy zje, a takie geste łyżeczka zje parę łyżeczek i już ma dość. Ale z tymi zupkami to czasem mnie zaskakuje.:-D

Ewka może On woli konkreta a nie jakieś kaszeczki czy kleiki:-D jeszcze troche i kiełbaske w rączke i będzie zajadał:-D

Julia-ja tez myslalam ze sinlac po 5-ym, ale jednak po 4-ym i dlatego daję go do mleczka. U nas jak u Ewki-mały nie lubi chyba kleików i kaszek zbytnio na gęsto z lyżeczki-jedynie do mleczka:-)

Różyczka no to pediatra wprowadziła mnie w błąd:angry: naszczęscie nie moja a z zastępstwa:-D

Ja jeszce nie wiem czy mały będzie lubił kaszki i kleiki:baffled:

Narazie tylko dosypuje do mieszanki Nutriton żeby nie ulewał

reklama
Do góry