reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gdy niemowlak nie chce jeść

Ewa z tego co wyczytałam to podajesz dziecku soczki. Moja kumpela miała problem z synkiem bo nie chciał jeść - efekt taki że soczki zamuliły mu żołądek. Potem podawała sporadycznie i to rozcieńczone i dziecko zaczeło ładnie jeść

reklama
Julia masz rację, soczki mogą zamulić żołądek, dlatego podaje sporadycznie, prawie cały czas pije herbatki, dziś mąż dla odmiany kupił soczek.

Cześć dziewczyny:-)
Aga pewnie już na wczasach. A co u was?
Julia jak tam karmienie i jak waga twojego maleństwa.
Różyczka a co u ciebie, Karolkowi dalej tak smakuje marchewka?
U nas z jedzeniem trochę lepiej, tylko jeszcze mógłby spać w nocy, w dzień nie musi, ale w nocy jak zje to mógłby zasnąć a nie dopiero po dwóch godzinach:-( A tak poza tym to nie najgorzej.

Hej dziewczyny! U mnie tragicznie..beznadzieja po prostu..maly od dwóch dni nie chce mi pić- z bieda nawet na spaniu coś ciągnie...jestem załamana, a jeszcze do tego problmey w domu..ach, nawet mi sie nie chce pisac. Jak będe miała troche wiecej siły odezwe sie:-(

Witam!

Mały od wczoraj odpukac pije ładnie bo po 810ml na dobe co za tym idzie wkońcu przybrał na wadze i dzisiaj ważył 6090:tak: A więc zaczynam się zastanawiać nawet nad tym czy przypadkiem do tego wszystkiego woda na której przygotowywałam mieszanki nie była tez winna bo zmieniłam pare dni temu na tą samą co miał za pierwszym razem.
Co do spania to ja nie narzekam bo mały przesypa całe noce:tak: Jak zaśnie o 19, 20 to spi do 4,5 albo nawet 6 rano. ale co z tego jak co chwile wstaje do drugiego synka:-D
Od wczoraj synek tez jest bardzo płaczliwy i marudny wię cchyba ząbki idą:baffled: i sie teraz z tym męczymy

Rozyczka mam nadzieje że Twoje problemy szybciutko sie skończą:tak:

Witajcie
Różyczka ja już nie wiem, przecież kiedyś musi się wszystko unormować, najgorsze jest to że, jak już jest dobrze to sie wydaje, że może już tak zostanie, a po kilku dniach znowu problem z jedzeniem. Zazdroszcze tym mamom które poprostu karmią dzieci bez żadnych problemów, podobno jak minie roczek to będzie lepiej;-) Współczuje jeszcze ci doszły inne problemy, trzymaj się.

Julia super że mały tak ładnie przybrał, życze ci żeby juz tak zostało, przynajmniej w nocy ci śpi, ale widzę że ty i tak nie śpisz, ile ma twój drugi synek?

U nas z jedzeniem nie najgorzej, ale jedno sie poprawi to drugie sie zepsuje, usypianie wieczorne, płacze nie chce spać, a po chwili zasypia, bo naprawdę jest śpiący. Próbowałam nawet kłaść go o późniejszej porze, ale było jeszcze gorzej, nie ma reguły.

Ewka jest na suwaczku:-D 3 lata i prawie 4 miesiące:tak:. Ale obaj moi synowie mają AZS więc jeśli miałabym wybór to postokroc wybieram problem z jedzieniem i piciem:tak: Teraz mój starszy synek ma rączki i nóżki pobandazowane bo zadrapał się do krwi:-( więc nie wiem co jest gorsze:zawstydzona/y:

Pewnie masz racje nie wiedziałam. Przepraszam że, zapytałam ile ma starszy synek, ale nie widziałam 3 latek na suwaczku.:-(

reklama
Do góry