reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GBS (+) dodatni: paciorkowiec w ciąży

Laura315

Początkująca w BB
Witam
Dziewczyny czy którejś z Was wyszedł pozytywny test na paciorkowca (GBS)? Bo mi tak i bardzo się boję co będzie z dzieckim. Czy będzie zdrowe? Jestem w 37 tygodniu ciąży
Czy ktoś tak miał?

reklama
Rozwiązanie
Ja miałam od początku ciąży paciorkowca. Pierwsza wizyta potwierdzającą ciaze zakończyła się odrazu antybiotykiem. W sumie wybrałam trzy i nic nie pomogło. Dziecko zdrowe, nic mu się nie stało ani od paciorkowca, ani od lekow. Przy porodzie też podłączono nam antybiotyk w kroplówce i wszystko było pod kontrolą.
Ja miałam od początku ciąży paciorkowca. Pierwsza wizyta potwierdzającą ciaze zakończyła się odrazu antybiotykiem. W sumie wybrałam trzy i nic nie pomogło. Dziecko zdrowe, nic mu się nie stało ani od paciorkowca, ani od lekow. Przy porodzie też podłączono nam antybiotyk w kroplówce i wszystko było pod kontrolą.

Rozwiązanie
reklama
Do góry