reklama
Nikitka25
Fanka BB :)
piękne brzuszki i zdjęcia co raz odważniejsze i co raz ich więcej. Ja sobie obiecałam że na 20tygodni wrzucę :-). Na razie dalej taki pchli brzuch i połowa osób nie wie o ciąży :-)
gorgusia, martuska no figurki macie niezłe i brzuszki też malutkie :-)
martuska ty pamiętam ze pisałaś że w sumie z córką przytyłaś 3 kg ja przy synu 6,7kg a teraz też mam już 3 na plusie coś ta druga ciąża bardziej nam służy. Ale z synem do końca puszczałam pawia co chwile i w sumie dopiero w 20tyg odzyskałam wagę sprzed ciąży a potem walczyłam o każdy kęs jedząc jakieś odżywki dla głodzonych dzieci :-), a teraz oj chyba będzie zrzucanie zbędnych kg we wrześniu :-)
gorgusia, martuska no figurki macie niezłe i brzuszki też malutkie :-)
martuska ty pamiętam ze pisałaś że w sumie z córką przytyłaś 3 kg ja przy synu 6,7kg a teraz też mam już 3 na plusie coś ta druga ciąża bardziej nam służy. Ale z synem do końca puszczałam pawia co chwile i w sumie dopiero w 20tyg odzyskałam wagę sprzed ciąży a potem walczyłam o każdy kęs jedząc jakieś odżywki dla głodzonych dzieci :-), a teraz oj chyba będzie zrzucanie zbędnych kg we wrześniu :-)
Niktika - no ja już jestem też parę kg na plusie, co w ciązy z córką mnie nie dotyczyło.... poza tym na obecnym etapie nadal z córą byłam "płaska", a teraz z tygodnia na tydzien coraz mnie więcej, choć pod kurtką nadal nic nie widać....tyle, że wtedy w ogole nie mialam apetytu i zmuszałam się, by zjeść cokolwiek, a teraz synuś wciąga wszystko i to w takich ilościach, że szok
jutro wstawię aktualną fotkę
jutro wstawię aktualną fotkę
Nikitka25
ja się zastanawiam czy psychika w moim wypadku nie ma dużego wpływu. W pierwszej ciąży martwiłam się absolutnie wszystkim, a teraz nie mam czasu :-). Jak coś trochę boli to wiem że tak może być, jeśli dziecko znowu będzie miało cechy hipotrofi to wiem że u nas w rodzinie noworodki są raczej z tych mniejszych, ale zdrowe jak rydz, jeśli będę musiała iśc do szpitala to już bez łez bo wiem że jak trzeba to trzeba i nie ma dyskusji i jestem spokojna jak nigdy w swoim życiu :-).
Jeszcze wchodzę w normalne spodnie ale nie wiem czy niedługo w jakieś ciążówki nie będę się musiała zaopatrzyć...dziwne uczucie :-).
Martuska a ile kg straciłas tak do 2 tyg po porodzie, pamiętasz może? Mi poleciało 7kg i więcej ani rusz, a mojej koleżance bardzo szczupłej ale z dużym brzuszkiem 14. Zazdroszcze :-)
Jeszcze wchodzę w normalne spodnie ale nie wiem czy niedługo w jakieś ciążówki nie będę się musiała zaopatrzyć...dziwne uczucie :-).
Martuska a ile kg straciłas tak do 2 tyg po porodzie, pamiętasz może? Mi poleciało 7kg i więcej ani rusz, a mojej koleżance bardzo szczupłej ale z dużym brzuszkiem 14. Zazdroszcze :-)
Nikitka - u mnie kg poleciały ekspresowo... praktycznie jak dziecko mi wyszło, byłam już płaska....
jak szłam rodzić ważyłam 71 kg (zaczynałam z 68), po porodzie miałam 57... nie wiem, jak to było możliwe i co ze mnie zeszło.... wszystkie spodnie musiałam na gwałt kupować nowe, bo wszystko mi z du.... leciało.... niestety jak przestałam karmić piersią, wrociłam do wagi sprzed ciązy, potem musialam się nieźle napocić, by znowu do tego 57 wrocic i teraz zaczynałam z wagą 56....
rodzimy latem, to mam nadzieję, że spacerkami zrzucę, bo nie liczę znowu na takie szybkie zrzucanie kg, chociaż kto wie????
jak szłam rodzić ważyłam 71 kg (zaczynałam z 68), po porodzie miałam 57... nie wiem, jak to było możliwe i co ze mnie zeszło.... wszystkie spodnie musiałam na gwałt kupować nowe, bo wszystko mi z du.... leciało.... niestety jak przestałam karmić piersią, wrociłam do wagi sprzed ciązy, potem musialam się nieźle napocić, by znowu do tego 57 wrocic i teraz zaczynałam z wagą 56....
rodzimy latem, to mam nadzieję, że spacerkami zrzucę, bo nie liczę znowu na takie szybkie zrzucanie kg, chociaż kto wie????
Nikitka25
Wow Martuska no to super Ci poleciały kg. I sporo 14kg, zazdroszczę :-)
JA poszłam rodzić ważąc 62kg do tygodnia po porodzie spadło mi do 55 i ani drgnęło dalej, a miałam właśnie nadzieję chociaż na 10. Teraz nie chciałabym przekroczyć 65 bo wiem że wróce z 57 i dalej ani drgnie.:-) A już ostatnio z dnia na dzień stanęłam na wadze a tu 60. Na razie wyeliminowałam słodycze na rzecz nadchodzącego sezonu owocowego i nabiału który znowu mi przez gardło przechodzi :-)
JA poszłam rodzić ważąc 62kg do tygodnia po porodzie spadło mi do 55 i ani drgnęło dalej, a miałam właśnie nadzieję chociaż na 10. Teraz nie chciałabym przekroczyć 65 bo wiem że wróce z 57 i dalej ani drgnie.:-) A już ostatnio z dnia na dzień stanęłam na wadze a tu 60. Na razie wyeliminowałam słodycze na rzecz nadchodzącego sezonu owocowego i nabiału który znowu mi przez gardło przechodzi :-)
ja bym teraz chciała maks do 65 dobić, ale nie wiem, czy mi się to uda.... mimo ogólnie, że słodyczy prawie nie jem, ale jak zjadam 3 kanapki na śniadanie, 2 obiady i obfitą kolację.... no kurde, co na to poradzę, że głodna jestem
Sierpniowa
martuskaa jesteś głodna, to jesz i tyle. Obyś się bez pamięci nie obżerała to będzie dobrze. Widocznie dzieciątko potrzebuje i daje Ci sygnały. Mi na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że za szybko przybyło mi na wadze w ciągu miesiąca i powiem, że poczułam się jak jakiś obżarciuch :-(Oczywiście tak się przejęłam, że wieczór był do niczego i płaczem zakończony. A tak naprawdę jem kiedy jestem głodna i jem z umiarem i zdrowo. Poza tym całe życie nie zwracałam bardzo uwagi na wagę, a na centymetry. Można dużo ważyć, a wyglądać rewelacyjnie, dlatego też wkurzają mnie te comiesięczne pomiary wagi. W pracy każdy mi mówi, że wyglądam świetnie, że nigdzie nie utyłam. Wiadomo, poszło w brzuszek i cycki, ale reszta bez zarzutów. Czuje się świetnie z nową figurą.
Dobra, wyżaliłam się, już mi lepiej ;-)
Dobra, wyżaliłam się, już mi lepiej ;-)
reklama
Sierpniowa - ja tez nie jem niezdrowo, a co miesiąc mierzę obwod w biodrach, bo kiedyś połozna mi powiedziała, że jak już biodra tyją za bardzo, to już znaczy, ze przesadzamy z jedzeniem.... poki co idzie chyba w dziecko, bo u mnie 2 kg do przodu....
ale podoba mi się bycie w ciązy i nie zamierzam sie przejmować kg.... dziecko jest najważniejsze
ale podoba mi się bycie w ciązy i nie zamierzam sie przejmować kg.... dziecko jest najważniejsze