reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria sierpniówek

reklama
Super brzuszki macie dziewczyny :-)
Gorgusia, Twój taki zgrabniutki, że mój (wstyd się przyznać) większy był przed ciążą. Fajnie masz z takim brzusiem :tak:

Ja się ostatnio wkurzyłam bo w pracy jedna kobieta zaczęła mnie obgadywać (powtórzyła mi to inna, która się przysłuchiwała), że ja jakaś dziwna jestem bo brzucha jeszcze nie mam, a się wszystkim ciążą chwalę. Tak się składa, że brzuch mam, ale pod luźnymi ubraniami go jeszcze nie widać. Ludzie nie mają się czego czepiać, na prawdę.

POZDRAWIAM :-)

Ale macie piękne domki swoich maluszków :-) Nie ma się co przejmować że jeszcze u niektórych nie widać brzuszków. Każda znajoma mi mówi że intensywniej zacznie się rosnąć w 5/6 miesiącu, także już zaraz :-)

mamabazylia nie przejmuj się takim gadaniem, co z tego ,że brzuszka u ciebie nie widać. Nic tylko się cieszyć;-) Moja koleżanka do dnia porodu brzucha nie miała. Jak ją zobaczyłam w 9 msc to gdybym nie wiedziała ,że jest w ciązy to nigdy bym, na to nie wpadła. nic nie było widać a dzieciaczek piekny i zdrowy się urodził! Jedne mają brzuchy, inne nie , co to kogo obchodzi;-)

śliczne brzuszki dziewczyny

lepiej, ze brzucha nie widać, niz jak ktos kobiety pyta, w ktorym jest miesiącu, a ona w ciazy nie jest:-D takie przypadki tez znam
ja w ciazy z Wiki tez pozno mialam brzuszek, dopiero ok.24 tygodnia zaczelo coś rosnąc..... i wcale się tym nie przejmowalam;-)

heh ja jak mi się kiedyś dużo utyło to mnie pytali czy w ciąży jestem ;p
No ja mam już brzusia widać ewidentnie , w zimowej kurtce jeszcze nie ,ale idzie wiosna i zrobimy wejście smoka na osiedlu wszyscy się pokapują jak zacznę lżejsze ciuchy nosić ;)

Ja na tydzień przed planowanym cc (38t) wpadłam zabrać trochę materiałów z pracy. Spotykam na korytarzu kierownika i zastępcę a oni obydwoje "Jak się Pani czuje po porodzie?" Hehe trochę się tłumaczyć musiałam :-). Po 2 miesiącach wpadłam z synem udowodnić że coś tam w brzuchu było.

Do przodu dużo mnie nie wybrzuszyło ale z organów miałam sieczkę. Oddychanie, jedzenie wszystko było problemem, ale mogłam sama zakładać buty ogolić się do porodu i po tygodniu nie został mi nawet nadprogramowy centymetr. Zawsze jest coś za coś. Jedyną nieprzyjemnością było jak mnie kiedyś ktoś w kolejce z pierwszeństwem dla ciężarnych, a byłam w 7 miesiącu ochrzanił z góry na dół jak przeprosiłam o puszczenie bo nie było mi zbyt dobrze.

Rozmiar brzucha jeśli ilość wód jest prawidłowa nie ma najmniejszego znaczenia :-)

dorzucam swoje zdjęcie i chyba na razie mieszczę się w klasyfikacji bezbrzuszkowych mam :-). Teraz już wiem ze wybrzuszenie z 12 tygodnia to były wzdęcia których nigdy wcześniej nie miałam i nie rozpoznałam bo teraz bo brzuch mi zmalał, pomylić ciąże ze wzdęciami udana przyszła mama....:-). Nie dziwcie się że taki czerwony ale mimo kremowania mam ochotę zadrapać się na śmierć.

14t5d.jpg

Załączniki

• 14t5d.jpg
    14t5d.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 99
reklama
Nikitka - Ty to jesteś stworzona do bycia w ciąży;-) i bedziesz miala fajnie latem, bo brzuszek bedziesz miala nie za duzy:-D
ja mialam identycznie w ciaży z Wiki, dopiero w 24 tyg. zaczęło coś tam wybrzuszać, ale i tak brzuch mialam mały - ale akurat nie narzekałam z tego powodu

Do góry