reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria rosnących brzuszków...

Ja dopiero teraz odkryłam że są inne wątki :-) ale ciemna masa ze mnie.... dorotko, Twój brzuszek już konkretny. ja jutro sfotografuję może swój :-)

reklama
generalnie tez tak myslalam dopoki nie urosl:-D:-D
ale podobno tylko w pierwszej tak szybko nie rosnie,a w kolejnych to juz szybciej:tak:

za komplementa dziekuje i czekam na Wasze

z tymi brzuszkami to prawda w 1 ciąży mąż najchętniej wypchałby mnie bo nic nie było widać baaaaaaaardzo długo, a w 2 wyskoczył szybciutko.....teraz aż się boję, że będzie szybko i ogromny bo w 2 ciąży też jest większy niż w pierwszej:tak: więc czego mam spodziewać się teraz??
A swoją drogą śliczny brzuszek dorotka.1 taki nieśmiały:tak:

257eyqs.jpg

t6ttfs.jpg

Ja obecnie tak wyglądam :-)
Raz większa raz mniejsza, ale zauważyłam, że się powiększyłam tuż nad spojeniem łonowym, więc chyba macica mi się powiększyła bo sadełko to raczej tak nisko się nie odkłada a gdzieś w okolicy pępka tworzy się wałek tłuszczu :-D

Może to dla tego, iż to moja 3 ciąża a wiadomo w każdej kolejnej macica nie wraca do kształtu z przed ciąży i szybciej się rozciąga.
Np przed ciązą macica waży ok 50 gram na końcu ciąży 1200-1400g po ciąży wraca do rozmiaru o wadze ok 70 gram:tak:
2 ciąża więc zaczyna się z macicą nie 50 gram a 70 gram i po porodzie pewnie zostanie w granicy 90 grama to 3 ciąża zaczyna się z 90 gramami zamiast 50 gramami a to już prawie dwa razy większa na starcie u mnie już u koleżanek z 1 ciążą :-)
Mój gin twierdził że to 10 tydzień (teraz byłby 12 według niego )bo macica taka duża już była 2 tyg temu gdy byłam w niespełna 6 tygodniu u gina a on zażarcie twierdził, że to już z 10 tydzień a ja mu, że to nie możliwe co najwyżej macica szybko rośnie a pozatym jest od poczatku większa u mnie skoro już 3 raz jestem w ciązy to staruszek potwierdził ,że rzeczywiście jest większa niż u mamy w 1 ciąży:-D
Może tym razem będę miała porządny brzuszek bo poprzednie dwa razy to takie średnie:-)

Pysia, ja też zauważyłam żejestem pelniejsza tak od samego dołu nnad spojeniem, ale brzuszkajeszcze nie fotografuję, stwierdziłam, że jeszcze nie mam się czym chwalić, poczekam jeszcze z tydzień.

reklama
Do góry