reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

galeria październikowych mamuś

reklama
Zauwazylam dzis, ze moj bebolek ma kilka cm do przodu i stal sie twardszy i juz go nie wciagne..:/
ALE rozmawialam z mama i mowi ze to " o wiele za wczesnie '' ...
hmmm,
a z drugiej strony patrzac to czy ponad 75% forum [Was] ma te brzuszki [sliczne ze tak dodam] "za wczesnie" ?
Przeciez wiekszosc ma brzusie juz jakis spory czas?! To co nie pasuje sie jeszcze do brzusia przyznawac? :/

Ja w poprzednich ciążach ,miałam tak jak teraz -czyli brzusio jest już wcześnie widoczny -optycznie sie powiększa do 5 miesiąca -a potem stoi wielkościowo w miejscu -cała dodatkowa waga idzie na malucha:-)

emotion, to wcale nie za wcześnie:-) Mój jest właśnie twardszy i chociaż odrobinę go wciągnę, to tylko na chwilę, bo dłużej nie dam rady wytrzymać. My teraz jesteśmy świadome naszego ciała, znamy je i widzimy każdą zmianę. Myślę, że nasze mamy żyły w czasach kiedy jeszcze to był trochę temat tabu, wstydliwy i już chyba ostatnią rzeczą którą robiły, to przeglądanie się czy czasem im brzuszek już nie urósł:-D

Dzięki dziewczyny za komplementy mieszkanka naszego ktosia:-)

Wszystkie brzuszki śliczne, ja najbardziej lubię oglądać porównania jak rosną :-)

mina slicznie :):)

co do ruchow to podobno juz w 13-14 tyg powoli mozna poczuc :p
[nie ruchy ale pierwsze bulgotania itp]
tak ale to nie przy pierwszym dzidziusiu to raczej już wieloródki w pierwszej ciąży to możesz liczyć tak miedzy 16 a 20 tygodniem różnie to bywa

co do brzuszka to wcale nie za wcześnie to zależy od budowy ciała i genetycznych predyspozycji wiec to już na pewno to:-)

mina śliczny brzuszek

a ja rozmawiam z moją babcią o wielkości brzucha no i już wiem po kim to mam że w ciąży szybko mi wyskakuje po mojej babci ona była w 5 ciążach i w każdej jednej spory brzuch już miała ok 2/3 miesiąca tak że nie była przed światem ukryć ciązy.....ja mam brzuch taki jak nie które kobiety w 6 m i nie muszę już nawet mówić że jestem w ciąży.... nastepuje zdziwienie kiedy podaje termin porodu pocieszam się tym że brzuszek póki co urósł i stoi w miejscu praktycznie i o ile bedzie tak jak w pierwszej ciąży to postoi jeszcze jakiś czas.....

reklama
W sumie to my tez inaczej patrzymy na ciaze, niz nasze matki/babcie, Jakos nie wiem czy moja mama jak ze mna w ciaze zaszla skoczyla do apteki i kupila test ciazowy :DPewnie dowiadywali sie dosc pozniej. :)U mnie mama czy siostra z corami dlugo dosc nie mialy brzucha, do 6 miesiaca prawie, A mama z synalkiem to sie zrobila jak szafa 3dzwiowa:D Ma 165 wzrostu i sobie zawsze wazyla 45- 50 kilo a tu nagle przy bracie gdzies na 90 kilo sie zatrzymala :D

Do góry