reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

galeria październikowych mamuś

Emotion ale po Tobie nie widać nadwagi, z tego co pamiętam, pisałaś kiedyś, że jesteś też dosyć wysoka więc tym bardziej nie powinnaś się wagą przejmować. Wiem, że zaburzenia odżywiania to nie łatwy temat, moja psiapsióła też walczy z prowokowaniem wymiotów, to jest w dużej mierze kwesta psychiki i własnego nastawienia do tematu. Ale tak jak piszesz, dziecko jest świetnym "pretekstem" to zmiany przyzwyczajeń żywieniowych i bardziej pozytywnego nastawienia do siebie samej:tak:.
a bo to juz jest 'otylosc' nie nadwaga :p Nawet nie zwykla otylosc tylko 'powazna otylosc - 2 stopnia' prawie :p Nadwaga konczy sie gdzies przy 94 kilo bodajze.. heh..
A zdjecia klamia, mowie wam :p

reklama
Piękne brzuszki, wszystkie - bez wyjątku:-)
I ja się muszę swoim pochwalić, pewnie jedno z ostatnich moich "dwupakowych" zdjęć:-D Fotka z dziś - 34+3:-)

ale śliczniusi

super i tak nisko chyba jeszcze nie masz problemów z oddychaniem

oto i moja "kuleczka" :) pierwsze z rowno 30 tygodnia a drugie z dzisiaj 34 + 4 :)
super widać dużą różnice.....

emotion a ile masz wzrostu bo naprawdę nie widać po tobie tych kg..... co do diet to ja przed pierwszą ciążą byłam raczej szczupła ważyłam tak miedzy 54kg-64kg przy 168 cm zawsze miałam takie 10 kilowe wahania ale się nie odchudzałam specjalnie ...ale po ciąży nie mogłam zrzucić udłao mi sie dopiero dukanem zeszłam z 76 kg do 58 kg i waga naprawde się super trzymała do momentu moich problemów hormonalnych ale niestety przy hormonach nie ma siły człowiek mógł się zagłodzić na śmierć a i tak nie schudnie

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za pozytywne opinie brzucha;-) to teraz mnie tak do przodu wyrzuciło (w 4 tyg-4 kg. i +6 cm w pasie), jeszcze nie dawno biegałam z takim "płaszczakiem" i narzekałam,że nie mam ciążowego brzuszka, a teraz dumnie go nosze z przodu. Właśnie kilka osób mi mówiło, że mam go nisko, ze to na chłopaka. Najważniejsze, by nie znaczyło to wcześniejszego porodu. Ale to chyba każda z nas inaczej zbudowana i stąd te różne kształty i położenie macicy i brzucha:tak:

tak porównując widzę że to zależy od indywidualnej budowy:
zdjęcie gołego brzucha to ja w tym tyg z Małą a ta małpa w czerwonym to ja z Kajem w 36tc
V_32,3hbd.jpg Mina 36tc_Kaj.jpg Mina 39tc KAJ 5 dni przed porodem.jpg

oba brzuchy tak samo wysoko

edit: dodałam zdjęcie w pasiakach 5 dni przed porodem. delikatnie się obniżył..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry