reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

tez na stale biore luteinę i hormony na nadczynnosc tarczycy :((
strasznie sie o dziecko boję, brzuch sie powieksza ale naczytalam sie w google ze problem z tarczyca w ciazy rzutuje na rozwoj psychiczny dziecka :(((
i nie tylko bo moze wywylac nadcisnienie u ciezarnej a same wiecie jakie to ma konsekwencje

Gosia, jeśli bierzesz leki na tarczycę to nic Twojemu dziecku, ani Tobie nie grozi... i pamiętaj, że doktor Google medycyny nie kończył;)

reklama
Waga jest inna bo w domu napewno ważysz się rano,przed śniadankiem a u ginia jestś już najedzonaa czasmi nawet po obiedzie.
Moja waga ranna od tej wieczornej różni sie czasmi 2 kg,dlatego ważę się zawsze w domu przed śniadaniem i mowie lekarzowi ile było.

U mnie chwila prawdy będzie jutro,chyba dziś nic nie zjem po 18-tej żeby szoku jutro nie doznać.

Pewnie, że tak...wdomu na wagę rano, przed sniadaniem, żeby była waga mniejsza, a u gina po obiedzie...a własciwie wieczorem :-(

tez na stale biore luteinę i hormony na nadczynnosc tarczycy :((
strasznie sie o dziecko boję, brzuch sie powieksza ale naczytalam sie w google ze problem z tarczyca w ciazy rzutuje na rozwoj psychiczny dziecka :(((
i nie tylko bo moze wywylac nadcisnienie u ciezarnej a same wiecie jakie to ma konsekwencje

Gosiaczek...czy Ty się nie za bardzo nakręcasz sprawdzając te wyniki, pomiary wagi, wymiary dzieciatka w brzuchu????? Musisz trochę się wyluzować a nie czytać stale na necie, co by było gdyby.....

Waga jest inna bo w domu napewno ważysz się rano,przed śniadankiem a u ginia jestś już najedzonaa czasmi nawet po obiedzie.
Moja waga ranna od tej wieczornej różni sie czasmi 2 kg,dlatego ważę się zawsze w domu przed śniadaniem i mowie lekarzowi ile było.

U mnie chwila prawdy będzie jutro,chyba dziś nic nie zjem po 18-tej żeby szoku jutro nie doznać.

Dokładnie, ja też zawsze ważę się rano przed śniadaniem i podaje wagę ginowi na badaniu, dzisiaj chyba też o 18 nie będe już nic jeść bo boje sie na wagę stanąć jutro :-):-)

Gosia, jeśli bierzesz leki na tarczycę to nic Twojemu dziecku, ani Tobie nie grozi... i pamiętaj, że doktor Google medycyny nie kończył;)

To Ci się udało:-D:-D:-D

gosiaczek81 dziewczyny w ciąży biorą różne stałe lekarstwa nie tylko na tarczyce ale i ciśnienie czy inne dolegliwości.Ważne że lekarz wie i napewno dostosował odpowiednie lekarstwa.Ja wiem że myśli ciężarnej są różne i ja też jestem taka że biegam po doktorze google i wyszukuje sobie chorób,diagnoz,prawdopodobieństw........najważniejsze się nie nakręcać.

forever ale ty maluśki brzusio masz jak na 26 tygodni...fajnie, na pewno lżej ci niż nam....

evaUSA no jaki fajny szpiczasty brzusio...

doris no jaki śliczny i zgrabny domek dla Julki...wyglądem praktycznie jak mój...

o katamisz świetny brzusio....no takie podobne te wasze brzusie z doris do siebie,

u nas w zasadzie przybrałam niecałe 6 kg do dziś,...i w zasadzie pamiętam, ze z Filipem od 22 tygodnia do końca przytyłam 8kg, wcześniej 12kg...teraz mam nadzieje, ze do końca nawet jakbym tyle przytyła to będzie oki, tyle, ze wszystko gdzieś w cycki i brzuch mi idzie..rany...czasem mam wrażenie ze tylko piłke sobie pod bluzke włożyłam...

Tak dr Google medycyny nie kończył ;-) świetne naprawdę - zapamiętam bo warto gdyby mnie naszło na szperanie :-)
swoją drogą zaczęłam oglądać brzuszki naszych marcóweczek, to chyba dobra terapia uspokajająca :tak: niesamowite jak różnej wielkości i kształtu mogą one być :-p przed samym porodem

Ostatnia edycja:
forever ale ty maluśki brzusio masz jak na 26 tygodni...fajnie, na pewno lżej ci niż nam....
No nie powiem, że mi przeszkadza... Praktycznie nie, jedynie odzieżowo w odstawkę poszły krótsze bluzeczki. Tak pomyślałam,że mam przecież pas ciążowy w moich ukochanych brązach i beżach, ale on to by raczej dla ozdoby był teraz :tak: Jakoś mi nie przypadło do gustu jak przez jasną bluzkę prześwituje ciemny "golf" więc pas na to będzie jak znalazł. Choć w niektórych miejscach do których chodzę z uwagi na ludzi, których tam spotykam jakoś nie chcę aby było widać brzuszek więc się ubieram "maskująco". :-)
Pamiętam jak mi koleżanka powiedziała, że w III trymestrze będzie mi ciężko a ja właśnie dziś go zaczęłam...
Jak ten czas leci....:szok:

reklama