reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

Hmmm... Mi powiedziano żeby liczyć miesiące od pierwszego dnia miesiączki no, a że było to 31.08.2010 r. więc pokrywają się z kalendarzowymi.

reklama
W sumie, już kiedyś rozmawiałyśmy o tym, że jest kilka szkół liczenia tego wszystkiego ;-) A tydzień w tę czy w tę wielkiej różnicy nie robi. :-)

wg mojej ksiązki III trymestr zaczyna sie od 26 tygodnia i każdy m-c ma po 5 tygodni!
szok jak mogą być różne opinie

Dzięki dziewczynki za miłe opinie:tak:
Co do rozpoczęcia III trymestru to ja czytałam ,że rozpoczyna się od 28 tygodnia ale na każdej stronie inaczej piszą.Liczę na to ,że waga dwukrotnie mi nie wzrośnie do końca ciąży...choć z Igorem najwięcej przytyłam przed porodem!!

katamisz śliczny brzuszek i popieram dziewczyny, że tych kilogramów to nie widać.
traschka aż zajrzałam do karty ciąży przełom 26/27 tyg było +7kg, a do końca doszło jeszcze 5 kg.
gosia dziewczyny mają racje. Wyluzuj troszeczkę. Nie można porównywać ciąż tak bardzo, bo przecież wiadomo, że każda jest inna.

Ja teraz mam 5 na plusie i mam nadzieje znowu zamknąć się w tych 12kg co w poprzedniej ciąży.

forever no co Ty wymyślasz??? A tak odnośnie jedzenia to ostatnio moge jeść tylko małe porcje bo większe kończą się mdłościami, a nawet wymiotami :eek: Tak chyba miało być na początku?

mi dokucza zgaga, ktora lapie po slodyczach, ech
a po obfitym posilku czuje ze przezyte kęsy jedzenia podchodza mi pod sam przełyk!
strasznie to uciazliwe, tak szumac co godzine po trochu

nie wspominalam jeszcze o bolesnym zatwardzeniu, musze czopki glicerynowe kupic :baffled:
to chyba tyle atrakcji konca II trymestru :sorry:

reklama
Ja tez mam zgage i jest mi niedobrze gownie tak jak wam po duzym posilku albo slodyczach.
III trymestr zaczyna sie 28 tygodniem forever a miesiace liczy sie od dnia ostatniej miesiaczki+ 7 dni. tzn jesli ostatnia mesiaczka zaczela sie 31 sierpnia twoj 1 miesiac zaczyna sie 6 wrzesnia a 9 miesiac konczy 9 czerwca. Dobrze policzylam :)
katamisz super masz ten brzuszek, ja mam prawdziwa armate. Mam nadzieje tylko, ze to moje dziecko tak rosnie a nie ja :)