reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

ramari ja niestety sporo przytyłam od ślubu, kiedy zaszłam w ciążę byłam już 8 kg grubsza a w ciąży przytyłam kolejne 5. Naprawdę muszę uważać, bo mój kręgosłup tego nie zniesie...

reklama
Ja od ślubu też przytyłam:-D:-D:-D
Tak na poważnie,ślub braliśmy w 1997 roku .Jak chodziłam do szkoly to ważyłam tak 51-52.Zaraz przed samym ślubem stresy mnie zjadły i schudłam do 49.Naprawde bylam potwornie chuda przy wzroście 168.Do swoje pierwszej ciąży przytyłam do 55 kg,noto już w miare.A teaz startowałam z wagą 60-62 to tak tez nie mało.

Dzięki za miłe słowa :happy2:

Tusen, jesteśmy wagowo podobne ;-) Mam 169cm wzrostu, długo ważyłam 52kg, później 55kg - aż do kwietnia, kiedy to zamieszkałam z moim K. i zaczęłam tyć. We wrześniu, kiedy zaszłam w ciążę, ważyłam już 62kg :-p Do IV miesiąca ciąży przytyłam kilogram z groszem, teraz nie wiem, ile ważę, ale mam wrażenie, że 1-2 mi doszły.

Ja zawsze ważyłam dużo, już kiedyś wspominałam o tym jak pielęgniarki nie dowierzały kiedy stawałam na wadze i kazały mi wchodzić po raz drugi:) Na ślubie warzyłam 62 kg przy 167 cm... a wtedy czułam się bardzo dobrze. Na wszystkich moich zdjęciach ważę mniej więcej tyle, a czułam się wtedy świetnie. Startowałam w ciąży od 71, to bardzo dużo ale też mam wrażenie, że na tyle nie wyglądam... no cóż. Może się tylko oszukuję:)

Edit:
zerknęłam na moje zdjęcia i widzę, że te 62 to było tylko na ślubnym i w warkoczykach, dalsze to już dobre 67.

Ostatnia edycja:
Traschka to mnie zaskoczyłaś ta waga,71kg???Nie wyglądasz.Ale tak sie mówi że niektórzy są grubej kości,i chociaż nie widać to waga wskazuje na więcej.
Ja mam przyjaciółkę która zawsze była przeraźliwie chuda.Wzrost 169 ale ważyła wiecej ode mnie.Nie mogłam sobie tego wytłumaczyć,wogóle waga nie była adekwatna do jej wyglądu.

A to mój brzusio 5mc;)

znajomi sie dziwią ze to 5mc

313967d1293986241-mlode-mamy-przyszle-i-obecne-watek-glowny-p020111_17.32.jpg

Ramari ten brzuszek z pierwszej ciąży to wierzyć się nie chce że to już siódmy miesiąc. Ja myślałam że mam mały ale przy Twoim mój był duży;) To mój 27/28 tc

Załączniki

• 28 tydzień.jpg
    28 tydzień.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 73
Co do wagi, to ja w dniu ślubu (1,5 roku temu) ważyłam 54 a w dniu dzisiejszym 62 ! Dostałam wagę na święta- to nie był dobry prezent;)

reklama