reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

u kazdej z nas brzuszek wyglada inaczej...
wszystko zalezy od wagi, wzrostu i tygodnia ciazy ;-)

sliczne macie brzusie :tak:
u mnie.... te co chca na tajnym sa moje foty to widac, mam troche tluszczyku i przez to brzuszek lekko ukryty, choc nie prztylam nic to brzuch wywala...

w 1 ciazy- przed ciaza wazylam ok 50kg w 9 mies juz 80kg :szok:
teraz w 2 ciazy- przed ciaza 75 kg , na poczatku schudlam ok 3 kg a teraz mam z nowu 75 :sorry2:

reklama
Aestima u Ciebie się sprawdza teoria, że kobiety tyją po ślubie. Ja też przytyłam, ale to przez ciąże :-)
antar też miałaś mały brzuszek, ale ja Cię pobiłam :-D Jak przyjechałam na porodówke to nikt nie chciał mi wierzyć, że przyjechałam rodzić.
traschka w życiu bym Ci tyle nie dała. Moim zdaniem wyglądasz bardzo dobrze. Co do uważania na wagę to każdemu to radzę. Nawet oststnio siostrze nagadałam, że ma się nie obżerać (jest w 7 tyg) W pierwszej ciązy jak zaczęłam się objadać to mąż mi powiedział, żebym tyle nie jadła bo potem będę płakać. Oczywiście ryczałam i miałam mu za złe, że tak mi powiedział. Jednak teraz jestem mu bardzo wdzięczna bo wiedział chłop co mówi, a to zadziałało na mnie jak kubeł zimnej wody. Dzięki temu po 2 miesiącach po porodzie już nie było nadmiarowych kg.

ja to jestem zalamana swoja waga w ciagu 2 lat przytylam 20k nie wiem nawet kiedy sie to stalo .. zawsze bylam drobinka a teraz to szuje sie jak wieloryb jakis.. nigdy nie prubowalam sie odchudzac jadnak myslalam o tym przed zajsciem w ciaze zrezygnowalam bo planowalismy malenstwo wiec czeka mnie to po porodzie no chyba ze samo sie zgubi tak jak samo przyszlo:):)
na dzien dzisiejszy 18 tydzien- 152cm wzrostu - 69kg (przed ciaza 66kg)

A u mnie z tą wagą to jest tak w pierwszej ciąży - przed ważyłam 54 kg przy 172 cm wzrostu, do porodu ważyłam ok 83-84 kg a teraz przed 2 ciążą 62 kg ważyłam a na dzień dzisiejszy tj 18 tydzień ważę 65 kg...nie jest jeszcze tak zle...mimo wszystko liczę ,że nie będzie przed porodem 8... na początku:-)

To i ja wstawię swój dzisiejszy:-) sorki za goliznę:zawstydzona/y:
f3rol5.jpg

reklama
Dubeltówka bardzo ładny brzuszek:) Sporawy jak na 14 tydzień.
Ramari ja też uważam że ciąża to żaden pretekst do obżerania się. Nie jemy za dwóch tylko dla dwojga. Każda z nas ma inną normę do przytycia, co ponoć jest zależne od bmi.
Ale tak między nami ja np cieszę się że bezkarnie i bez wyrzutów sumienia mogę sobie podjeść. Choć waga mi jakoś nie skoczyła, wciąż 52 przy 170, myślę że na poród będzie od 68-70 kg. Po porodzie miałam od razu 10 kg mniej:)