reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

u kazdej z nas brzuszek wyglada inaczej...
wszystko zalezy od wagi, wzrostu i tygodnia ciazy ;-)

sliczne macie brzusie :tak:
u mnie.... te co chca na tajnym sa moje foty to widac, mam troche tluszczyku i przez to brzuszek lekko ukryty, choc nie prztylam nic to brzuch wywala...

w 1 ciazy- przed ciaza wazylam ok 50kg w 9 mies juz 80kg :szok:
teraz w 2 ciazy- przed ciaza 75 kg , na poczatku schudlam ok 3 kg a teraz mam z nowu 75 :sorry2:

reklama
Aestima u Ciebie się sprawdza teoria, że kobiety tyją po ślubie. Ja też przytyłam, ale to przez ciąże :-)
antar też miałaś mały brzuszek, ale ja Cię pobiłam :-D Jak przyjechałam na porodówke to nikt nie chciał mi wierzyć, że przyjechałam rodzić.
traschka w życiu bym Ci tyle nie dała. Moim zdaniem wyglądasz bardzo dobrze. Co do uważania na wagę to każdemu to radzę. Nawet oststnio siostrze nagadałam, że ma się nie obżerać (jest w 7 tyg) W pierwszej ciązy jak zaczęłam się objadać to mąż mi powiedział, żebym tyle nie jadła bo potem będę płakać. Oczywiście ryczałam i miałam mu za złe, że tak mi powiedział. Jednak teraz jestem mu bardzo wdzięczna bo wiedział chłop co mówi, a to zadziałało na mnie jak kubeł zimnej wody. Dzięki temu po 2 miesiącach po porodzie już nie było nadmiarowych kg.

ja to jestem zalamana swoja waga w ciagu 2 lat przytylam 20k nie wiem nawet kiedy sie to stalo .. zawsze bylam drobinka a teraz to szuje sie jak wieloryb jakis.. nigdy nie prubowalam sie odchudzac jadnak myslalam o tym przed zajsciem w ciaze zrezygnowalam bo planowalismy malenstwo wiec czeka mnie to po porodzie no chyba ze samo sie zgubi tak jak samo przyszlo:):)
na dzien dzisiejszy 18 tydzien- 152cm wzrostu - 69kg (przed ciaza 66kg)

A u mnie z tą wagą to jest tak w pierwszej ciąży - przed ważyłam 54 kg przy 172 cm wzrostu, do porodu ważyłam ok 83-84 kg a teraz przed 2 ciążą 62 kg ważyłam a na dzień dzisiejszy tj 18 tydzień ważę 65 kg...nie jest jeszcze tak zle...mimo wszystko liczę ,że nie będzie przed porodem 8... na początku:-)

To i ja wstawię swój dzisiejszy:-) sorki za goliznę:zawstydzona/y:
f3rol5.jpg

reklama
Dubeltówka bardzo ładny brzuszek:) Sporawy jak na 14 tydzień.
Ramari ja też uważam że ciąża to żaden pretekst do obżerania się. Nie jemy za dwóch tylko dla dwojga. Każda z nas ma inną normę do przytycia, co ponoć jest zależne od bmi.
Ale tak między nami ja np cieszę się że bezkarnie i bez wyrzutów sumienia mogę sobie podjeść. Choć waga mi jakoś nie skoczyła, wciąż 52 przy 170, myślę że na poród będzie od 68-70 kg. Po porodzie miałam od razu 10 kg mniej:)