reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

antar niektórzy mają to szczęście, ja cały czas się boje że za dużo przytyje, a znając moje geny to nie uda mi się tego szybko zrzucić, na razie nie narzekam, bo od początku ciązy bilans kilogramów na razie ujemny (-1kg), ale cały czas kontroluje swoją wagę, na razie się nie ograniczam i jem normalnie, ale ostatnio coś mnie bierze na słodycze, które wcześniej odrzucił mój organizm i boje się wilczego apetytu

reklama
Hej co tak wszystkie przybieramy na wadze od slubu. Ja w dniu ślubu ważyłam 52 kg, rok po 58 kg- czyli przed ciążą. A teraz 59 kg - mam tylko 1 kg na plusie czy to mało??

ha, a mi się udało przed ciążą schudnąć do wagi -1 versus ślub.. ;-)
ale fakt - tyjemy od ślubu.. coś w tym jest... ;-)

dubeltówka super śliczny brzuszek :):)

a to mój - ze świąt. teraz już znów ciut podrósł. już zaczynają mi się swetry opinać... ;-)

28ix9hj.jpg
hm.. chyba większej wersji chwilowo nie mam... ;( oryginał został w domu

fionka - fajnie, ze masz bilans (-1) ... tylko pozazdrościć. mnie też wzięło na słodycze - to bardzo nie dobrze... szczególne, ze po ostatnim kolędowaniu zostało ciast cała góra w domu.. dziś troszkę wyniosłam do pracy, ale cóż to jest w morzu czekoladek...
mam dziś postanowienie by choć dziś zaliczyć zdrowe żywienie ;-)

Ostatnia edycja:
Je się przyłączam do teorii o tyciu po ślubie. Do ślubu ważyłam 55kg przy 168 jak dla mnie to b. mało i byłam aż za chuda, a później poleciało przed ciążą waga 60-61kg.

Wrzucam fotkę z dziś robiłam sama więc sorki za jakość:cool2:
ok 2,5kg na plusie w tym ok 1,5kg w cycach bo są gigantyczne:eek:

nutria spory brzuszek:) ja też zazdroszczę tym co nie tyją bo po porodzie wcale tak różowo nie jest. Jednak w lecie rodzimy i trzeba będzie jakoś wyglądać. a ja nie należę do tych co się nie przejmują.

dubeltówka brzuszek pokaźny ale dupka i nóżki szczuplutkie:-) u mnie to się wszędzie odkłada a najgorzej te znienawidzone boczki;-)

Załączniki

• 18t3d.jpg
    18t3d.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
Ładne te wasze brzuszki :-) tylko patrzeć jak nam wyskoczą olbrzymie ...... jak pączki na wiosnę hehe ;-)
co do mnie - to zachcianek nie mam, przynajmniej nie aż takiej rangi by można było nazwać "ZACHCIANKĄ"
czasami zachce mi się czegoś słodkiego, czasami poskubię chipsy :sorry: ale generalnie jem jak przed ciążą, jak zjem za dużo to natychmiast zgaga i mdłości :-( no więc waga constans.
Moimi dopalaczami są soki Marwit szczególnie 3: marchew, buraczek oraz pomidor - kupuję większą ilość 2 razy w tyg bo takie są dostawy u nas (raz na 2 dni) i ucztuję :tak:
No bo wiecie, choć sokowirówka stoi w domu - to siły nie mam na taaaak ciężka pracę :zawstydzona/y::-D

nutria z tego co pamiętam to u Ciebie w brzuszku mieszkają 2 chrabąszcze :-) więc brzuszek chyba w sam raz jak na ten tydzień ciąży.Moja koleżanka jest w 34 tygodniu ciąży też blizniaczej i wyglądą ślicznie!!Mówi ,że przytyła ponad 20 kg już ale nie widać, bo tylko brzusia ma dużego :-)

mamusia.olusia a twój brzuszek to wydaje się być taki maleńki-słodki.A boczków żadnych nie widzę...niewiem gdzie ty je tam masz :-)

dubeltówka, ale masz zgrabną pupcię :-) A brzuszek już ładnie zaokrąglony.
nutria brzuszek sporawy, ale w końcu to M2 :-D
kati83 moim zdaniem nie masz się co przejmować. Ja w pierwszej ciąży w 20tym tyg miałam 2,5 na plusie co też było dość mało.
fionka -1kg jak Ty to zrobiłaś? Chyba mdłości Cię wykończyły.
U mnie pierwszy trymestr był na 0, teraz mam ok 2kg na plusie.

reklama