reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

reklama
Spodnie ciążowe też sobie zakupiłam, o takie: SPODNIE CIĄŻOWE SZTRUKS *RURKI* rozmiar S (1392051805) - Aukcje internetowe Allegro, przyszły wczoraj i są świetne, mięciutkie i wygodne bo to sztruks.
Zamówiłam sobie też leginsy z pasem ciążowym, ale poza tym chodzę w normalnych ubraniach, jedne jeansy jeszcze się zapinają i myślę że długo w nich pochodzę bo są niziutkie i kończą się pod brzuszkiem :tak:.

Jeśli chodzi o ważenie w gabinecie to na wizyty chodzę zawsze w jakichś lżejszych ubraniach, jeansy zostają w domu, bo zawsze miałam problem z wagą ale w sensie takim jak moja głupia głowa odbiera to co waga wskazuje :-p teraz już oswajam się z tym że cyferki są coraz większe ale nie powiem że przyszło mi to bez trudu :zawstydzona/y:

justynka chudzinko Ty nasza :-)
Ty będziesz szła rodzić podejrzewam z małym wzdętym brzuszkiem ;-)
Zazdroszczę Ci tego ogromnie!!

Ja mimo ,że chuda sztuka ze mnie...tyję po 2 kg z wizyty na wizytę(czyli w sumie na miesiąc mam 2 kg więcej)Wczoraj u lekarza się ważyłam - waga wskazała 67 kg / 172cm wzrostu.Zaczęłam ciąże z wagą ok 60-62(waga skacząca) :-D
Co dziwne nie jadam mięsa wcale, tylko pomarańcze,mandarynki,banany,kiwi,warzywa gotowane, zupy i czasem pizze i inne wynalazki.Pieczywa jem sporo ale najchętniej razowe lub pełnoziarniste.Nie wymiotowałam wcale więc na wadze nie spadłam nic...Nie mam pojęcia od czego to zależy...

Ostatnia edycja:
A ja wam zazdroszczę, że nosicie jeszcze zwykłe ciuchy, mi wszystkie bluzki sięgają do pępka (bardzo urosły mi piersi) i do spodni ciążowych nie pasują. No ale potrzeba matką wynalazku, zakładam koszulkę a na nią letnią sukienkę wiązaną w pasie i wygląda nawet ładnie :) zwłaszcza, ze sukienka zawsze była krótka a teraz przypomina tunikę :)

witaj mlodamamusia18 :)

hej ho grubaski kochane ;)
ja mam niezly bandzioch już, i mam jedne spodnie ciążowe, ale ani razu ich jeszcze nie mialam na sobie. kupilma sobie 2 pary legginsow bawełnianych z wszytym trojkątem na brzuszek i się z nimi nie rozstaję. i tuniki ( w końcu noszę je zgodznie z przeznaczeniem, bo wczesniej mialy ukrywac tłuszczyk )

a co do wazenia, to mnie zawsze wazy przy badaniu, zazwyczaj jak schodze z cyt. Bardzo Wygodnego Fotela ;) czyli zazwyczaj bez majtek, tylko z górnym ubraniem.
a w domu sie nie waze, bo powinno sie wazyc tylko na jednej wadze.

Katamisz, ja podobnie jak ty. Jem normalnie, nie obżeram się i jem zdecydowanie mniej niż przed ciążą. Trzeci miesiąc wymiotowałam a mimo to mam +6 od początku ciąży. Nie wiem skąd tyle, ale ja mam naprawdę wielki brzuch:( I czuję po ubraniach, że nogi i ręce zostały takie same, a wręcz trochę schudły, a mój M. stwierdził dziś, że wyglądam jakbym była w 8 miesiącu... Z miseczki E zrobiło mi się wielkie G. Ja naprawdę nie chce dużo przytyć, dbam znacznie bardziej o dobre i zdrowe jedzenie niż wcześniej, po słodycze sięgam sporadycznie... nie wiem czemu tak dużo tyję. Irytuje mnie to strasznie, bo z moim kręgosłupem nie mogę za dużo przytyć, chyba musiałabym przestać całkiem jeść, ale na szczęście nie mam świra na punkcie swojego wyglądu.

reklama
No ale potrzeba matką wynalazku, zakładam koszulkę a na nią letnią sukienkę wiązaną w pasie i wygląda nawet ładnie :) zwłaszcza, ze sukienka zawsze była krótka a teraz przypomina tunikę :)
No i pewnie trzeba sobie radzić :-)
Ja mam dwie bawełniane sukienki z zaszewkami na brzuchu które będą razem z nim się rozciągać (jedna jest taka: CIĄŻOWA SUKIENKA Z DEKOLTEM <KWIATY>(2921) (1392183064) - Aukcje internetowe Allegro kolor grafitowy, wygląda ślicznie) i chyba trzy takie swetro-tuniki które noszę do leginsów albo do spodni i więcej ciążowych ubrań nie posiadam. Zarówno te sukienki jaki sweterki będę mogła nosić też po ciąży więc nie są "na raz".
Na razie nie planuję więcej ciążowych ciuszków, na sezon zimowy mi wystarczy, wiosną zaopatrzę się jeszcze w jakieś letnie rzeczy ale też bez szaleństwa z ilością bo szkoda kasy.