reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

justynka własnie się doczytalam, ze ty na - nie + ;))
może to nieodpowiedni wątek ale tak szybciutko zadań to pytanie. Jak siedzę to z prawej strony zaraz jak się kończą żebra mam taki ból przypominający kolke. Spotkalyscie się z czymś takim? Naczytalam się trochę na różnych forach i dziewczyny piszą, ze jak juz taki ból złapie to nie puszcza do samego porodu tylko się nasila, bo to macica się rozciąga. Na wszelkie świętości ja jestem dopiero w 12 tyg, no chyba mi macica nie sięga już pod same żebra!!!!! Jesssu jak ja wytrzymam!
Nadzieja ja miałam taki ból w 1 ciąży, ale jakoś później - nie wiedziałam,że to macica, szczerze mówiąc... i mnie nie bolało w ciągu dnia, jak chodziłam, tylko w nocy, jak chciałam sobie poleżeć na którymś boku (już nie pamiętam na którym); ból jak przy kolce, ale to nie kolka;

reklama
weszłam na wagę i nie jest źle... :) 2,4 kg przytyłam :) wg mojej rozpiski ile powinnam przytyć to właśnie tyle powinnam mieć w 16 tygodniu ciaży który dziś zaczynam :p muszę się bardziej pilnować może...zapuszcze dzisiaj jakieś cwiczenia dla ciezarnych i joge odchudzającą :)

Ja przytyłam 2 kg. Ale to skutek bardzo złego samopoczucia przez pierwsze okropne dla mnie 11 tygodni. I od tamtego czasu nic nie przytyłam:tak:. Ale oczywiście to kwestia czasu.:-D

dziewczyny nie mogę wchodzić na ten wątek,bo zaczynam mieć głupie myśli-ja stoję w miejscu,płasko i chudo:no:

Nie przejmuj się, na każdą przyjdzie czas. Mi się coś zaczyna zaokraglać ale bardziej w kierunku wałeczka niż piłeczki - czy to znaczy, że chłopak ;-) ? Siedzę w pokoju z największą plotkarą - i tworzącą plotki - w pracy i zastanawiam się kiedy zauważy, taka zabawa :-D Co jakiś czas mówi mi, że powinnam się na dziecko zdecydować. Jak ona się zorientuje to za chwilę będą wiedzieli wszyscy a nie tylko ci którym musiałam/chciałam powiedzieć.

Mój brzuch z dzisiaj.

Załączniki

• 14T5Da.JPG
    14T5Da.JPG
    26 KB · Wyświetleń: 51
ForeverYoung - ładny brzusio. U mnie to już piłka. Mierzyłam dziś ubrania, bo 25 grudnia idę na wesele do znajomych z pracy. I masakra!!! W każdej z sukienek wygladam jak biedronka :-). Nie wiem w czym pójdę a przeciez za dwa tygodnie brzuszek będzie większy!

Doris mam podobny dylemat, idę na wesele w Sylwestra i kompletnie nie mam co założyć. Przeccież nie kupię sukienki na jedno wyjście!

Forever śliczny brzunio, zgrabniutki:)

reklama
No ja się namierzyłam dzis tych sukienek i spódnic, swoje, koleżanki i jej 18 letniej córki. Wybór ogromny ale brzusio w każdej jak balonik i ponieważ nie sa to typowo ciążowe sukienki po prostu na odstającym brzuszku źle leżą. Ale zdecydowałam się chyba ma jedną, przymieże jeszcze raz jutro, już z butami i zadecyduję