reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

justynka własnie się doczytalam, ze ty na - nie + ;))
może to nieodpowiedni wątek ale tak szybciutko zadań to pytanie. Jak siedzę to z prawej strony zaraz jak się kończą żebra mam taki ból przypominający kolke. Spotkalyscie się z czymś takim? Naczytalam się trochę na różnych forach i dziewczyny piszą, ze jak juz taki ból złapie to nie puszcza do samego porodu tylko się nasila, bo to macica się rozciąga. Na wszelkie świętości ja jestem dopiero w 12 tyg, no chyba mi macica nie sięga już pod same żebra!!!!! Jesssu jak ja wytrzymam!

reklama
Nie wiem Nadziejka co to ,ale już ktoś chyba dzisiaj tu pisał o czymś takim?? Połóż się, odpocznij to przejdzie:)
Mnie z kolei boli w pachwinach- tak jak bym miała tam jakieś mięśnie naciągnięte- od kilu dni boli non stop- raz mocniej raz słabiej.

Tusen a ile ty ważysz?
Nadzieja ja już gdzieś dziś pisałam o tym bólu,ale nie pamiętam gdzie i komu:-D,ja miałam z lewej strony zaraz pod żebrem,ale mi minął sam jakos,wtedy nawet oddychać nie mogłam

Tusen a ile ty ważysz?
Ja nie taka chudzinka Nadzieja chyba musze inaczej zdjecia robic żeby bardziej uwidocznić swoje krągłości.
Ja startowałam z waga 60-62 tak miałam przez ostatnie 4 lata.Wiec chudzinką nie byłam przy wzroście 168 to odpowiednia waga.
Ale moim celem jest po porodzie bić wage do 55,wiadomo że nie zaraz pewnie czasu bede potrzebowała.Ale odkąd pamietam z tą wagą najlepiej sie czułam.

Tusen - bardzo ładny brzusio ale mój chyba większy jednak, choć tak jak piszesz przytyłaś 5 kg czyli tak jak ja (no chyba ze ja juz więcej bo tydzien temu się ważyłam). A startowałam tez mniej wiecej z taka wagą 61 kg przy wzroście 170 cm :-). Za tydzien mam wizytę - jak mnie lekarz zważy i powiem że tyle przytyłam to się przerazi :-)

Tusen spory Twój brzuszek, mój jest taki wieczorami, ale rano jest płaski:(
Ja kupiłam sobie ciążowe leginsy, bo bardzo lubię w nich chodzić, takie zimowe ocieplane, na to buty śniegowce i można na sanki lecieć:)

hej dziewczynki - jestem po usg u lekarza państwowego :wściekła/y: co za matoł! nawet nic sam z siebie powiedzieć nie chciał, o wszystko musiałam pytać, nawet o takie podstawy jak długość dziecka i tydzień ... wydruk mi dał z łaski a na nim nie ma oznaczeń :confused:, powiedział, że jak przyjdę na wizytę to mi objaśni ... bo teraz jest samo usg.

No ale na szczęście wszystko jest w najlepszym porządku!!!! skarb rośnie i się rusza!!!!, wytrzymam w spokoju do środy do genetycznego :-D:-D:-):-):-p:-p
Badania robią już przez brzuch to chyba to nie szkodzi małemu, nie?

Ostatnia edycja:
Gosiaczek to dobre wieści,ale u państwowych tak właśnie jest...
mi się wydaje,że jeżeli nie robi się USG co tydz to nie szkodzi
ja ważę 52 kg....jestem w 4 miesiącu i nic nie przytyłam:cool:

antar- możesz podrzucić linka do tych legginsów?? jestem zmarźlakiem więc takie cieplutkie mi się przydadzą :)

ja na początki ciąży ważyłam 67kg przy 168 cm wzrostu- wynik wakacyjnych szaleństw :) teraz mam 64,10- przy zerowych wymiotach!!! Natomiast mam za to mego brzuchol :) wszyscy mi mówią, że jak na koniec 3m-ca jest wielgachny :)

reklama
na dzien dzisiejszy waze tyle samo jak z przed ciaza... brzuch wywala do przodu caaaaaaaaly czas. Musze sie znowu zmobilizowac do zrobienie kilku fotek ;-)