reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

Mysia super zestawienie, fajnie popatzrec jak rosniemy, sliczny brzuszek:-)
Ironia brzucholek superowyyyy:tak:

reklama
Ja sobie brzucha nie mierzę...ale moje siostry jak przyjeżdzają to sie śmieją że z dnia na dzień brzuch mam coraz większy!! Więc chyba coś w tym jest:) Też mam bardzo wrażliwą skórę w okolicach pępka, a najgorzej jest jak młody sie wlasnie tam wypina!! O jeny jaki ból! Skóra mnie też swędzi ale się smaruje oliwką i też jest gites..mam nadzieję że tym razem rozstępy mi odpuszczą:) Z Czarkiem miałam wszędzie, nawet w pachwinach i pod kolanami! Toż się załamałam jak to zobaczyłam!!!
Wiecie laseczki jak ja już tęsknie za swoją figurą? Co prawda nigdy nie byłam chuda...ale wogóle! Żeby już ten ciężar mi ospuścił, bo nie moge chodzić ani przewrócić się z boku na bok... a z drugiej strony chciałabym żeby młody jeszcze pomieszkał i cieszyć się tym brzuchem bo przecież w ciązy nie ma się okazji być często:) Ach normalnie niezdecydowana jak baba w ciazy jestem:) może najlepiej kulnąć się spać i przespać te 3 tygodnie aż do cesarki:):):)

dzastina ja tez marze juz o dwanej figurze. Na tym etapie ciazy to człowiek czuje sie jak niepełnosprawny, ostatnio M. mi zakąłdał skarpetki bo pomimo tego ze zwinna bestia ze mnie to juz nie dałam rady załozyc:baffled:

Mamusia a jak mierzysz sobie brzuszek na leżaco czy stojąco?bo ja kiedyś mierzyłam na stojąco i zawsze miałam jakoś więcej niż u lekarza a tam mierzą na leżąco...i juz wiedziałam gdzie jest błąd;-)
Aaga ja również już mam problemy z ubieraniem skarpetek i myslę,że niedługo będę męza o to prosić jak zajdzie potrzeba...ale póki co ostatnie dni były bardzo ciepłe i wystarczylo wsunąc japonki...wyobraź sobie,że nie wiem jak to robię ale jeszcze frencha u stóp sobie maluję:-D;-) sama się sobie dziwię jak to robię, bo kolezanki myslą,że tak łądnie to tylko kosmetyczka moze i są w szoku haha:-)

Kati ja na poczatku ciązy zawsze na stojąco i się zdziwiłam jak u lekarza co wizyta mierzyli mnie na leżaco i Pani pilęgniarka-czy jak jej tam-mówi,ze to się mierzy na leżąco bo brzuszek inaczej sie układa i w najszerszym miejscu się patrzy, wiec przestałam się mierzyć sama bo skoro na stojąco to inny wymiar niż na leżąco to wolałam miec raz w m-cu mierzenie "profesjonalnie" i to mi wystarczyło

...a moja koleżanka to w ogóle się dziwiła,że mnie mierzą u lekarza,a u nas to standard(ciśnienie,ważenie i mierzenie brzuszka+bicie serduszka maluszka) bo lekarz musi widzieć w karcie ciązy jak sie all zmienia i jak maluszek rośnie..przecież nie wykonuje się USG za każdym razem by zmierzyć dzidzie

Marta to jest bardzo różnie, ja mam USG z pomiarami na każdej wizycie i nikt mi nigdy brzuszka nie mierzył. Każda z nas przecież inaczej tyje, niektóre prawie nic a inne 30 kg więc trudno tylko po tym okreslić wymiary maleństw. Jak zwykle co lekarz to inny zwyczaj.

U nas tez nigdy brzucha nie mierza. Usg mialam dosc czesto, wiec wszystko pod kontrola. Wydaje mi sie, ze mierzenie brzucha jest malo miarodajne, bo czasami przy wielkim brzuchu jest mnostwo wody, a dzidzius rodzi sie malutki.
W domu jednak zmierze sie na stojaco i lezaco aby zobaczyc roznice, naprawde mnie to zainteresowalo.

Traschka co m-c masz USG? moj lekarz robi USG w odpowiednich tyg.ciązy bo mówi,że za każad wizytą nie jest to koniecznie..za to badanie-spr.szyjki-wykonywał za każdym razem...a brzuszek,cisnienie,waga i tetno maluszka tez za każdym razme była sprawdzana..aa zapomniałąm dodac,że każda z Nas miała napewno robione połówkowe-wówczas dokłądnie śa brane wymiary z USG-kosci,główki itd

reklama
Moja lek tez nie mierzyła mi nigdy brzuch, standardowo tylko waga, ciśnienie i tętno dziecka. Usg miałam też robione tylko w odpowiednich tyg ciąży.