reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

A ja najbardziej lubię usg :) Widze wtedy małą jak fika, ładuje paluchy do buzi albo chwyta się łapkami z główkę, hahaha piękny widok jakby mówił "matko jedyna przestańcie sie na mnie gapic" :) no i wtedy mam 100% spokoju ducha ze wszystko spoczi bo było podglądnięte, policzone i to lubię :)

reklama
Dla mnie najfajniesze jest USG które miałam tylko 4 razy robione, ostatnie tydzień temu i też wszystko OK ale mała spała i się nie ruszała :-), badanie "ręczne " gdzieś co 2 wizyty a brzuszek nie miałam nigdy mierzony. Jedynie to na USG badali mi poziom wód płodowych.

hej

wrzucam swój bebol ;)

007qp.jpg

009ptd.jpg

ardhara dość nisko chyba już Twoj brzuniu,ale słodki;-)to synuś czy córcia będzie?bo wyglada mi na synka bo taki do
przodu jak to się mówi,że na chłopaka:-)

ładne brzunio :)

Marta z tym brzuchem to mega straszna bzdura jst.... już się sama o tym przekonałam... Ja mam dosc mały brzuszek, bardzo sterczący, wystający, na szerokości nic nie przybrał tylko w przód, a będę miała dziewczynkę na 99,9% a moja koleżanka, która będzie miała chłopca na tylko proc. co ja dziewczynkę i ona ma WIIEEEEEELKI i rozlany brzuchol... ma naprawdę wielki. Więc tu nie ma reguły...
I dodatkowo pan doktor mi powiedział, ze na kształt brzuszka wpływa to gdzie mamy łożysko ułożone.

tak jak mówisz Doggi....ja miałam rozlany jak byłam z Filipem w ciązy, teraz raczej taki piłkowaty do przodu, a ma byc dziewczynka...

dziewczyny a ja mam mieć chłopca i mam piłkę z przodu i wogóle sie nie rozlał na boki.
A moje dwie koleżanki chodziły równocześnie w ciaży z dziewczynami i każda miałą inny brzuch. Jedna rozlany i nisko, a druga sterczący i wysoko.
Dużo od genów zależy

egzakli Kati to jest to o czym mowa... każdy brzuch inny.. i nie da się powiedziec po kształcie, "będzie dziewczynka/chlopiec" u mnie wszyscy mówią oj oj oj widzę że syneczek będzie a ja na to "taki psikusik będzie dziewczynka" i potem sa wkręty inne ze no jak to przeciez dziewczynka odbiera urodę a ty się nie zmienilas ani troszkę tylko spuchnięta troszke jestes bla bla bla...

Doggi a mnie mówią że dziewczynka będzie na bank bo ja zmieniona i takie syfki miałam itp. (właściwie to ja na 50 % wiem że chłopak, bo tylko raz ponoć tam lekarz coś widział, a tak to wstydziuszek z mojego szkraba :-))
A tu klops i odpowiadam im wtedy że bedzie przystojny chłopaczek skoro mamusi urodę odbiera ;-)

reklama
hehehe, mnie szlag trafia jak te wszelakie przesądy słyszę, bo one nijak się mają do faktów, przynajmniej u mnie... u mnie wszytsko na odwrót :p A u mnie dziewczynak prawie na stówę będzie, bo ostatnio chętnie pokazuje co ma między nóżkami i nawet ja widzę że nic tam nie dynda :p