reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

Forever brzuniu taki fajny;-)i nisko już faktycznie...jeszcze troszkę ;-)
Dzastina, Doggi
ja tez ostatni m-c malutko w sumie przytyłam..chyba z 1kg a wczesniej m-ce dużo więcej...ale ostatnio coś mi apetyt odszedł...obiad jem bo muszę a na nic nie mam ochoty
Aaga pięknie to napisałaś, że "zawartość brzuszków cudna" aż mnie to wzruszyło:tak:

reklama
ja np przez pierwsze 4 miesiące nie przytylam nic... Dopiero jakos pod koniec 4tego miecha zaczęłam przybierac na wadze ale też bez szaleństw ale +9 wyszło jednak jakoś... Grosz do grosza a będzie kokosza :D

To u mnie jest 14kg na plusie :szok:, z miesiaca na miesiac regularnie przybieralam. Teraz mam prawie 62kg, ale przy corce doszlam do 65, kto wie moze jeszcze zdaze.

Anapi hahahaha to ja mam 68 :D ale w sumie poza biustem i brzuchem nigdzie nie przytyłam więcej, bo w swoje jeansy nadal wchodzę sprzed ciąży :p

Dziewczyny to co ja mam powiedzieć +15 czy +16 różnie waga pokazuje.Przed ciążą wazyłam 50kg i w sumie teraz też poszło tylko w brzuszek i biusttroszke biodra mi sie rozchodza bo bol w nocy okropny a wczesniej bylam strasznie wąska,wiec to by mogło zostać;-) ...ale sam fakt,a to jeszcze nie koniec....mi juz tak cięzko od 2 dni,a to dopiero połoa 34tc...tylko jak mysle,ze maluszek o 3tyg.wiekszy w brzuszki wg.usg i lekarza to zaczynam sie obawiac,że szybciej bedzie sie wybierał na świat...jeszcze te wieści o ostatnich narodzinach czerwcówek- w maju....

FOrever ale słodka piłeczka! Świetnie wygląda:)

Dzastina ciesz się, bo ja tak puchnę, że tyję masakrycznie. CO prawda mam nadzieję, że jak zejdzie opuchlizna to od razu mi tych kilka kg spadnie ale czuję się jak słoń. Nogi jak hipopotam, nie da się kostek znaleźć. A ty pewnie dzięki swojej dietce cukrzycowej sama nie przybierasz, to i nie odczuwasz wielkiej różnicy w wadze.

Kochana ja nie jestem na żadnej diecie... nie mam cukrzycy ciązowej:) lodami sie opycham codziennie... przynajmniej jednego muszę dziennie zjeść:) ale zauwarzyłam że jem mniej... tzn obiad konkretnie a tak to same przekąski w postaci warzyw i owoców. Z Czarkiem przytyłam ponad 25 kg... a właśnie najbardziej pod koniec ciązy...dlatego jestem z dziwiona:) Współczuję ci opuchlizny! Ja tak puchłam z Czarkiem.. .jak go urodziłam po 3 dniach opuchlizna zeszła:):) Teraz mam opuchnięte łydki... ale kostki jeszcze widać więc nie jest tak źle:)

Doggi mi lekarz powiedział że teraz dziecko przybiera najszybciej na wadzę to i mi się ze 3 kg podskoczy do góry.. a guzik prawda! Jakoś nic mi waga nie dygnęła.Jutro zaczynam 36 tc... czy 37 nie wiem już sama jak to liczyć??? kończe 36 i zaczynam 37 tak? to względem OM a względem usg to bedzie 38 tc... bo Olisiek ma grubą kość udową i zawsze wychodzi 2 tyg do przodu... w 34 tc ważył 3200 ciekawe ile teraz warzy? Bo moja sis co przyjeżdża to mówi że z dnia na dzień brzuch mam większy!!! He he he brzuch mam większy a waga w miejscu stoi:)

marta, forever śliczne brzuszki :-)

ja przy moich 163 cm mam 12 kg na plus i 105 cm w brzuszku, a znajomi i rodzinka sie pytają gdzie to mam? bo oni widzą tylko piłe z przodu :-)

reklama
Dziewczyny śliczne brzuszki :)

Trasia, spokojnie, opuchlizna zacznie po porodzie puszczać to i kilogramy znikną. Jak wróciliśmy z Jaśkiem do domu (po 5 dniach) to ważyłam już 10 kg mniej :)
Ja też w ciągu dosłownie kilku dni dostałam nóg jak serdelki. Pewnie przez pogodę. Już mi jest ciężko kucnąć czy usiąść na zgiętych nogach, bo mam wrażenie że mi skóry zabraknie :(