reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

reklama
Mi też w ciągu dnia waga bardzo skacze. Jak jeszcze miałam w domu wagę i starałam się zrzucić kilka kg to pamiętam, że ważyłąm się tylko rano, po sikaniu i nago, hehe :) Zawsze trochę mniej:)

A ja nie mam wagi, więc nie wiem. Ale czuję, że babcia mi sprawi pod choinkę, bo kiedyś pytała czy bym nie chciała;)

anii ty chudzielcu ;-)

dubeltówka nie martw sie brzuchem, ja jak byłam w 7 tygodniu to koleżanka mi powiedziała, że już widać hahahahaha, ale to przez to że pierwszy trymestr minął mi na ciągłych wzdęciach, teraz mam nawet mniejszy brzuszek, niż wcześniej

ja zawsze waże się rano, po sikaniu i w bieliźnie, wtedy mam porównanie

Witajcie:)
Nieśmiało zaglądam na wątekktóry poniekąd przyczynił się do mojej chwilowej niedyspozycji.
Po Aniaw strasznie było mi smutno,już tak daleko zaszla ,a tu nagle jej przeczucia i złe mysli okazały sie trafne ,dzidzia nie żyje:-(.
Cały czas o niej myśle.
Zaczełam myślec o sobie i annalizwac pewne fakty.Kiedy wchodziłam na ten wątek i widziałam Wasze rosnace brzuszki,moj brzuszek wydawał sie stać w miejscu a nawet niekiedy byc mniejszym.
Nastepnyą rzecza która nie dawała mi spokoju,to ustąpienie objawów.U mnie nastąpiło to jeszcze przed upływem 12 tygodnia,a Wy nadal sie żle czułyscie.Zaczełam szperwc dalej w necie i znalazłam odpowiedz.Zaczełam sobie wkrecac różne rzeczy.Wkońcu znalazłąm przyczyne i postawiłam diagnoze,(zupełnie za darmo bez lekarzy specjalistów;-))była ona oczywiscie ta najgorsza.
Dziś postanowiłam uwiecznic na aparacie i sami ociencie.Moj przuch to prawie 13 tc,jest on mniejszy w rzeczywistości,zrobiłam kilka zdjeć ale każde z nich pokazywało go w takiej samej wielkosci.A to ja byłam pierwsza która wkleiła swoj brzuchol w tym wątku,i widze że wtedy był wiekszy.
Może pomyślicie że robie niepotrzebny zamęt,ale opętało mnie coś.
IMG_3197.jpgto jest robione w 10tc
IMG_3202.jpgTen jest robiony dzisiaj prawie 13 tc.
Wiem że Antar jest tu specjalistką od brzuchów ciążowych, ale cenne będzie każde Wasze szczere zdanie.

tusen nie ma co porównywać, ja już napisałam wyżej, dlaczego możesz mieć mniejszy brzuszek, nie zadręczaj się ciągle, bo nic dobrego z tego nie wyjdzie, a brzuszek masz śliczy, ma inny kształt niż ten z 10 tc, no już głowa do góry

Tusenfryd, kochanie przestań się tak stresować! Znakomitej większości kobiet brzuch wyskakuje ok 5 m-ca (przynajmniej tych kobiet które ja znam) dlatego jestem w szoku, że mi wyskoczył tak szybko! Ty się tylko ciesz,że jeszcze go nie masz, chociaż mi się wydaje ,że na drugim zdjęciu nieco większy jest...
Co do znikających objawów- mi zniknęły na długo przed 12 tyg! Szybko przyszły i szybko poszły. Poza tym to jest tak indywidualna kwestia,że nie dorabiałbym do tego ideologii...
Jeśli się b. denerwujesz musisz iść do lekarza- dla własnego zdrowia psychicznego, kiedy masz wizytę?

a, i pamiętasz co Doris mówiła? Po 11 tyg. jest tylko 1 % , że stanie się coś złego- mi to b. pomaga, bo sobie powtarzam, kurcze na 99% jest wszystko dobrze!!

Ostatnia edycja:
reklama
Tusen....brzuszek jak malowany...a to nie jest tak że za 3 tyg urośnie więcej...uważam że nie powinnaś się zamartwiać i jest wszystko ok...a brzuch Ci jeszcze urośnie zobaczysz...i ten jaki masz jest taki jaki ma być...nie ma podanych wymiarów ile cm ma mieć brzuch w danym tyg...ale rozumiem Twój niepokój i przesyłam Ci pozytywne fluidki :)